Kančí na červeném víně s mrkví

alokinka Kuchařka: alokinka

Jiné maso 8 názorů

Suroviny

500 g kančího masa
3 mrkve
kousek špeku
2 větší a 3 malé cibule
cca 300 ml červeného vína kvalitnějšího
vývar nebo voda dle potřeby
sůl
pepř
kmín
mletá sladká paprika
trošku pálivé papriky
máslo
česnek
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Orestujeme si cibuli najemno na špeku do hněda, přidáme maso a necháme pořádně opéct. Vydusíme na tuk, přidáme nakrájený česnek, oestujeme.

  2. Přidáme mletou sladkou papriku a trochu pálivé, kmín. Zarestujeme a zalijeme půl na půl červeným vínem a vývarem nebo vodou. Dusíme.

  3. Když je maso poloměkké přidáme na kolečka nakrájenou mrkev.

  4. Dál dusíme. Podle potřeby doléváme víno a nebo vodu či vývar. Dosolíme (kdo používá, může si přidat masox).

  5. Ke konci si přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli a necháme už jen probublat, aby změkla.

  6. Zjemníme kouskem másla.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší, knedlíkem, nebo třeba jen pečivem-jak kdo rád :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 151 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí na červeném víně s mrkví

Tématické fráze: kančí na víně recept kanec na mrkvi vepřové dušené na červeném víně s mrkví kančí maso dušené s mrkví kančí maso v mrkvi kančí maso na víně kančí na víně kančí maso na víně s mrkví kančí kýta na červeném víně kanec na cervenem vine kančí na víně česnek kanci kolinko kančí kýta recepty veprove na vine a mrkve kančí hřbet na červeném víně guláš víno mrkev kanec na víně s mrkví kanci hrbet na vine vepřové maso na červeném víně s mrkví kančí na červeném víně

Zapomněl/a jsem heslo