Buřtgulášek z točeňáku
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 618 kJ / 1 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,72 g |
Tuky | 53,42 g |
Vláknina | 22,34 g |
Cholesterol | 245 mg |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 7,00 g |
Sacharidy | 103,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2015 19:30
Jana Pá: Je to přesně tak jak jsem psala v tom prvním příspěvku. "Je to na každém" . :) Já bych si buřtguláš s 2 kávovými lžičkami papriky nedala, stejně tak jako by si třeba někdo nedal buřtguláš kde je hodně papriky, tak jak dělám já. Samozřejmě každý dělá ten svůj nej. :)
20. 11. 2015 17:38
Petra:
už jsem přečetla ale také jsem četla příspěvek - tedy komentář od Aničky Kocíkové - majoránku nakonec, zahustí strouhaným bramborem, majoránka a česnek až na konec, ale pytlík červ. papriky - no, nevím, ale je to vaše volba, takže to bude asi u vás dobré, u nás by to asi nebylo ono, ale to už záleží na vaší chuti, že
už jsem přečetla ale také jsem četla příspěvek - tedy komentář od Aničky Kocíkové - majoránku nakonec, zahustí strouhaným bramborem, majoránka a česnek až na konec, ale pytlík červ. papriky - no, nevím, ale je to vaše volba, takže to bude asi u vás dobré, u nás by to asi nebylo ono, ale to už záleží na vaší chuti, že
20. 11. 2015 15:40
Jana Pá: O to tady přece nejde.... Mrkněte na můj první příspěvek ale jestli chcete můj recept, tak vám ho dám
20. 11. 2015 15:16
Petra:, Petruško v pohodě, tak šoupni tvůj recept a pochopíme :-jak správně dochutit
20. 11. 2015 13:26
jarda Kadic: mám pořádnou papriku, nebo jsi snad byl u mě doma?
20. 11. 2015 12:24
Petra: kdybys měla POŘÁDNOU červenou papriku,tak bys taky dávala jen 1,5 čajové lžičky Já mám z jižního Slovenska domácí a ta potfora barví jako pes a je silná i na chuť.Ale je pravda ,že ne každý má šanci takovou papriku sehnat,to se pak musí dohánět množstvím.Chápu.
20. 11. 2015 10:55
No, u nás podobné jídlo (soudě podle úvodního obrázku) zoveme frankfurtská polévka
20. 11. 2015 10:20
Anna Kocikova: Je to málo a basta Já dávám klidně celý malý sáček
19. 11. 2015 19:31
Anna Kocikova: Děkuji za bodík a fotky :) s párkem už jsem také dělala a je to taky dobré :) S tou majoránkou ke konci to musím zkusit stejně tak s nastrouhanou bramborou, takže díky za rady
19. 11. 2015 19:27
Přidávám bod a pár fotek
Dělávám velice podobně.Když nemám"točeňák"nahradím např.párkem.Jen majoránku a prolisovaný česnek dávám cca 3minuty před koncem.A aby byl guláš hustější,tak po 10minutách vaření přidám 1 najemno nastrouhanou bramboru a dovařím.
Petra:k té sladké paprice se v tomto receptu přidává ještě lžička pálivé papriky,mě toto celkové množství příjde akorát
Dělávám velice podobně.Když nemám"točeňák"nahradím např.párkem.Jen majoránku a prolisovaný česnek dávám cca 3minuty před koncem.A aby byl guláš hustější,tak po 10minutách vaření přidám 1 najemno nastrouhanou bramboru a dovařím.
Petra:k té sladké paprice se v tomto receptu přidává ještě lžička pálivé papriky,mě toto celkové množství příjde akorát
31. 10. 2015 11:30
Petra:Děkuji za radu, určitě to s tou majoránkou vyzkouším Jsem začátečník a ráda si nechám poradit :)
30. 10. 2015 22:17
Klejtopajdo, já mám sice ráda hodně papriky, to je prava, ale malá lžička a půl mi přijde extrémně málo...
Máte pravdu, že bez papriky by to nejen že nebylo ono, ale ani by to nešlo Trochu pálivé dávám taky, je to mnohem lepší.
Zkuste třeba příště dát tu majoránku nakonec, nebo část během vaření a část až vypnete plotýnku, třeba poznáte ten rozdíl :)
Sto lidí, sto buřtgulášů, docela bych ten váš ochutnala, ze zvědavosti :)
Máte pravdu, že bez papriky by to nejen že nebylo ono, ale ani by to nešlo Trochu pálivé dávám taky, je to mnohem lepší.
Zkuste třeba příště dát tu majoránku nakonec, nebo část během vaření a část až vypnete plotýnku, třeba poznáte ten rozdíl :)
Sto lidí, sto buřtgulášů, docela bych ten váš ochutnala, ze zvědavosti :)
30. 10. 2015 22:12
Petra: Děkuji za komentář i když negativní :) Na mě je tam papriky až až, ale je to podle mě na každém, já osobně moc papriku nemusím, ale bez ní by to zase nebylo ono :)
30. 10. 2015 13:40
Buřtguláš mám moc ráda, ale tenhle recept se mi výjimečně opravdu nelíbí. Zásadní je, že 1,5 čajové lžičky sladké papriky je hodně málo a majoránka se dává až nakonec.
Ostatní je na chuti každého, pro mě např. chybí zahuštění a přebývá česnek.... Ale to je na každém.
Ostatní je na chuti každého, pro mě např. chybí zahuštění a přebývá česnek.... Ale to je na každém.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Omeleta se sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 19 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 22 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno 19. 4. 2024 08:50
Právě bylo uvařeno:
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Dominika.jecmikova uvařila před 1 hodinou
Kynuté buchty - jako šátečky
1Blanka uvařila před 1 hodinou
Koláč z jablkového těsta s tvarohem, ovocem a drobenkou
Flipicek uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Moanka uvařila před 1 hodinou
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 11 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 12 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 12 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 12 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept tocenak buřtguláš se se šlehačkou bu?tgul? pouze ze sal?mu naložený salám bramborovy gulas z točenaku buřtguláš ze slovenského salámu šoupni mě ho tam dobrý buřtgulášek točený salám naložený naložený toceny salám točený salám s bramborami recept
Suroviny: brambory, cibule, česnek, salám točený, olej, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, pepř, majoránka, voda
Buřtgulášek z točeňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZNXE
14 názorů