Buřtgulášek z točeňáku

Klejtopajda Kuchařka: Klejtopajda

Doba přípravy: 40-50 minut 4 porce Bramborová jídla 14 názorů

Suroviny

10 menších brambor
2 střední cibule
3 stroužky česneku
350 g točeného salámu
olej nebo máslo
sladká paprika
pálivá paprika
sůl
pepř
majoránka
1,5 l vlažné vody
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na jemno pokrájené cibule zpěníme na másle/oleji. Přidáme stroužky prolisovaného česneku a na kostičky pokrájený točený salám. Necháme přibližně 5 minut vařit, aby se nám salám lehce opekl.

  2. Osolíme, opepříme, přidáme trošku majoránky, 1,5 čajové lžičky sladké papriky, 1 čajovou lžičku pálivé papriky, na kostičky nakrájené brambory a přilijeme vlažnou vodu. Vaříme do změknutí brambor. Podáváme s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Buřtgulášek z točeňáku

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Jana Pá: Je to přesně tak jak jsem psala v tom prvním příspěvku. "Je to na každém" . :) Já bych si buřtguláš s 2 kávovými lžičkami papriky nedala, stejně tak jako by si třeba někdo nedal buřtguláš kde je hodně papriky, tak jak dělám já. Samozřejmě každý dělá ten svůj nej. :)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Petra:
    už jsem přečetla ale také jsem četla příspěvek - tedy komentář od Aničky Kocíkové - majoránku nakonec, zahustí strouhaným bramborem, majoránka a česnek až na konec, ale pytlík červ. papriky - no, nevím, ale je to vaše volba, takže to bude asi u vás dobré, u nás by to asi nebylo ono, ale to už záleží na vaší chuti, že :-?;-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Jana Pá: O to tady přece nejde.... Mrkněte na můj první příspěvek;-) ale jestli chcete můj recept, tak vám ho dám:-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Petra:, Petruško v pohodě, tak šoupni tvůj recept a pochopíme ;-):-jak správně dochutit ;-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    jarda Kadic: mám pořádnou papriku, nebo jsi snad byl u mě doma? :-D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Petra: kdybys měla POŘÁDNOU červenou papriku,tak bys taky dávala jen 1,5 čajové lžičky;-) Já mám z jižního Slovenska domácí a ta potfora barví jako pes:-)) a je silná i na chuť.Ale je pravda ,že ne každý má šanci takovou papriku sehnat,to se pak musí dohánět množstvím.Chápu.:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    No, u nás podobné jídlo (soudě podle úvodního obrázku) zoveme frankfurtská polévka;-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Anna Kocikova: Je to málo a basta :-D Já dávám klidně celý malý sáček

    Odpovědět

  • Klejtopajda Klejtopajda(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Děkuji za bodík a fotky :) s párkem už jsem také dělala a je to taky dobré :) S tou majoránkou ke konci to musím zkusit stejně tak s nastrouhanou bramborou, takže díky za rady :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Přidávám bod a pár fotek:-)
    Dělávám velice podobně.Když nemám"točeňák"nahradím např.párkem.Jen majoránku a prolisovaný česnek dávám cca 3minuty před koncem.A aby byl guláš hustější,tak po 10minutách vaření přidám 1 najemno nastrouhanou bramboru a dovařím.


    Petra:k té sladké paprice se v tomto receptu přidává ještě lžička pálivé papriky,mě toto celkové množství příjde akorát:-)

    Odpovědět

  • Klejtopajda Klejtopajda(autorka receptu)

    Petra:Děkuji za radu, určitě to s tou majoránkou vyzkouším :-) Jsem začátečník a ráda si nechám poradit :)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Klejtopajdo, já mám sice ráda hodně papriky, to je prava, ale malá lžička a půl mi přijde extrémně málo...
    Máte pravdu, že bez papriky by to nejen že nebylo ono, ale ani by to nešlo :-)) Trochu pálivé dávám taky, je to mnohem lepší.
    Zkuste třeba příště dát tu majoránku nakonec, nebo část během vaření a část až vypnete plotýnku, třeba poznáte ten rozdíl :)
    Sto lidí, sto buřtgulášů, docela bych ten váš ochutnala, ze zvědavosti :)

    Odpovědět

  • Klejtopajda Klejtopajda(autorka receptu)

    Petra: Děkuji za komentář i když negativní :) Na mě je tam papriky až až, ale je to podle mě na každém, já osobně moc papriku nemusím, ale bez ní by to zase nebylo ono :)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Buřtguláš mám moc ráda, ale tenhle recept se mi výjimečně opravdu nelíbí. Zásadní je, že 1,5 čajové lžičky sladké papriky je hodně málo a majoránka se dává až nakonec.
    Ostatní je na chuti každého, pro mě např. chybí zahuštění a přebývá česnek.... :-) Ale to je na každém.

    Odpovědět

Tématické fráze: recept tocenak buřtguláš se se šlehačkou bu?tgul? pouze ze sal?mu naložený salám bramborovy gulas z točenaku buřtguláš ze slovenského salámu šoupni mě ho tam dobrý buřtgulášek točený salám naložený naložený toceny salám točený salám s bramborami recept