Domácí kečup 1
Recept ještě nebyl hodnocenRajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. CIbuli očistíme a nakrájíme na drobno.Všechny suroviny dáme do hrnce se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. CIbuli očistíme a nakrájíme na drobno.Všechny suroviny dáme do hrnce se…
Smažená cuketa stokrát jinak? Proč ne - ale pro začátek zkusme tyto tři variace - cuketa smažená v těstíčku, pikantní cuketa na divoko, nebo malé cuketové omeletky s…
Listy dáme na dvě minuty do vařící osolené vody. Poté je vyjmeme a osušíme, tvrdé košťály rozklepneme paličkou na maso.Rohlík natrháme a zakápneme mlékem. Maso důkladně…
Mleté maso dáme do mísy, osolíme ho, zalijeme smetanou, promícháme a necháme 1O minut odpočinout.Dál přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, nastrouhané sýry a ostatní…
Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme…
Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou cibuli a jarní cibulku i se zelenou částí.Restujeme do zlatavé barvy a přidáme nasekaný česnek, nakrájenou uzeninu nebo…
Kotrč namočíme do vody a rozebereme na kousky. Tím se vypláchnou nečistoty z lesa.Na tuku osmahneme cibuli, v krátkosti i všechno koření a česnek, ať se to hezky provoní…
Kuřecí maso umeleme nebo koupíme mleté, přidáme koření, česnek utřený nebo sušený, Solamyl a mléko. Vše dobře promícháme a uzavřené dáme do chladu do druhého dne…
Buřtguláš, bramborový guláš, oblíbená rychlovka v mnoha rodinách. Od úplně jednoduchých receptů až po ty vymazlené, za které by se nemusela stydět luxusní restaurace. A…
Maso a brambory nakrájíme na kostky.Na rozehřátý olej dáme maso a necháme ho zatáhnout. Potom přidáme sůl, pepř, kmín a papriku. Promícháme, podlijeme vodou a necháme…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme nadrobno nasekanú očistenú kurkumu, na rezance narezané mäso a orestujeme.Vmiešame papriku, osolíme, podlejeme…
Očištěné kuřecí paličky uvaříme, odstraníme kůži a kosti a maso necháme stranou. V hluboké rozehřáté pánvi na oleji zesklovatíme nasekanou cibuli, přidáme na kolečka…
Očistené zemiaky nastrúhame na plátky na strúhadle na uhorky.Na panvivici rozohrejeme olej a vsypeme plátky zemiakov spolu s na kolieska nakrájanou cibuľou. Restujeme,…
Cibulku nakrájíme na trošku větší kostičky, osmažíme ale ne úplně do zlatova, jen aby trošku změkla.Přidáme maso, necháme orestovat, poté opepříme a dáme sladkou papriku…
Vychlazenou slaninu nakrájíme na tenčí plátky.Oloupeme česnek v množství, kolik potřebujeme. Na cca 3 plátky slaniny 2 stroužky česneku, klidně ale i více. Česnek jemně…
Mleté maso dáme do mísy. Vodnici nebo ředkev nastrouháme na větší slzy a přidáme k masu. Dále přidáme kečup, papriku, nasekanou růžičkovou kapustu, vejce, malé kostičky…
Připravíme marinádu do které dáme nakrájené maso na menší kostky a cibuli na měsíčky. Uložíme do lednice nejméně na dvě hodiny.Pánev rozehřejeme na větší teplotu,…
V tlakovom hrnci na masle orestujeme cibuľu (ja som krájala na kolieska), pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu a na kocky pokrájanú slaninu. Opečieme …
Žampiony nakrájíme na čtvrtky a opečeme na suché pánvi.Až se odpaří veškerá tekutina přidáme lžíci oleje a cibuli nasekanou na kostičky, necháme zpěnit. Přidáme i mrkev…
Z masa ukrojíme 4 pláty (do každé formy dva kusy) velikosti dna formy, silné cca 2,5 cm a zbytek masa pokrájíme na kostky 1-2 cm.Pláty i kostky dáme do mísy, přidáme…
Na oleji orestujeme dotmava nakrájanú cibuľu.Pridáme na polkolieska narezanú klobásu a restujeme, kým klobása nepustí tuk.Potom pridáme mletú papriku, nové korenie a…
Maso nakrájejte na kostky cca 3x3 cm. Cibuli nakrájejte na kostičky. Na sádle restujte cibuli do světle hnědé. Vložte maso a za častého míchání nechte dusit. Přihoďte…
Pokud koupíme femurek (stehno) z krůty i s kostí, nejdříve ho vykostíme a odkožkujeme. Ty odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar. Maso nakrájíme na…
Maso očistíme, osušíme, pod kůží uděláme menší kapsičky. V misce ze všech ingrediencí smícháme marinádu, kterou opatrně malou lžičkou vyplníme připravené podkožní…