Vepřový perkelt s Hlívou ústřičnou

Tom Beyk Kuchař: Tom Beyk

Doba přípravy: ~1 hod. Vepřové maso 1 názor

Suroviny

500 g vepřové kýty
400 g hlívy
100 g špeku
3 PL sádla
3 větší cibule
2 stroužky česneku
2 PL sladké papriky
špetka pálivé papriky
kmín
pepř
majoránka
2 kostky zeleninového bujónu
škrobová moučka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájenou a pokmínovanou hlívu dáme do pánve s trochou vody dusit.

  2. Maso nakrájíme na kostky a promícháme se škrobovou moučkou. Dáme do širokého kastrolu a na špeku a cibulce dobře orestujeme.

  3. Přidáme papriky, promíchneme a zalijeme vřící vodou do roviny s masem. Přidáme bujón, pepř a dusíme do změknutí.

  4. Poté vmícháme podušenou hlívu, odstavíme ze sporáku, vmícháme utřený česnek se solí a majoránku. Chuť můžeme doupravit solí a polévkovým kořením.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový perkelt s Hlívou ústřičnou

Tématické fráze: vepřový guláš s hlívou ústřičnou hlíva ústřičná recepty vepřový perkelt vepřové maso s hlívou ústřičnou perkelt z hlívy vepřový guláš s hlívou plecko s hlívou ústřičnou zeleninové lečo s hlívou hlíva ustřičná-recepty recepty s hlívou ústřičnou recepty s hlívou ústřičnou hlíva ústřičná s masem recepty perkelt s hlivou vepřové plecko s hlívou ustřičnou recepty perkelt vepřový perkelt recept perkelt z z hlívy vepřový perkelt se zeleninou plecko na hlívu ústřičnou kotleta s hlívou ústřičnou