Bůčková mozaika ze šunkovaru
Recept ještě nebyl hodnocenBůček zbavený kůže a kosti nakrájíme na plátky, které naklepeme. Dáme do mísy, přidáme sůl, česnek a koření. Vše důkladně promísíme, ideálně 15 minut a déle, aby byla…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bůček zbavený kůže a kosti nakrájíme na plátky, které naklepeme. Dáme do mísy, přidáme sůl, česnek a koření. Vše důkladně promísíme, ideálně 15 minut a déle, aby byla…
Kuličky z mletého masa, orestované na pánvi a dušené na zelenině s rajským protlakem, bylinkami a kořením - to je skvělý nápad na jednoduchý oběd nebo večeři. Jako…
Čistou rolku(nejlépe bez vrchní kůže) nakrájímé na teňounké plátky a obalujeme v bramborákové směsi(opatrně se solí, bo rolka je dost slaná) a smažíme na pánvi na…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a promícháme s kořením, šťávou z 1/2 limetky a trochou oleje. Necháme 1-4 hodiny uležetPapriky, cibuli a ledový nakrájíme na…
Na menší plech lehce vymazaný olejem nakrájíme všechnu zeleninu (kořenovou na slabší nudličky, aby nebyla po upečení tvrdá, rajčata oloupeme) a trochu osolíme.Porce…
Klasický guláš z kvalitního masa, který je ozvláštněný sýrem a koriandrem. Můžete ho ještě zpestřit přidáním dalších surovin, např. hráškem nebo fazolkou, které vám…
V jednoduchosti je krása a to platí i v případě těchto sýrových chuťovek. Plátky sýra pomažeme pomazánkovým máslem, métským salámem a nakrájíme. Výsledné jednohubky…
Víte proč jsou variace "kaťáku" v našich končinách tak oblíbené? Protože je pokrm rychle hotový a obsahuje všechno, co má mít ostřejší jídlo. Křehké maso, zeleninu s…
Jedním z neoblíbenějších českých jídel je bezesporu guláš, Připravte jeho letní obměnu, s typickou letní čerstvou zeleninou ze zahrádky. Guláš plný nejen masa, ale také…
Připravte si do zásoby pikantní zavařeninu na ďábelské tousty, která dodá každému soustu výraznou a neodolatelnou chuť. Tato jedinečná směs kombinuje sladkost zralých…
Kombinace zelí a křenu dává tomuto zelí říz. Perfektně doplní pečené maso, ale je skvělé i samotné jako salát. Zelí je plné vitamínů a díky bakteriím mléčného kvašení má…
Pokud jste měli při sběru štěstí, připravte si z nich skvělý houbový guláš se zeleninou a zakysanou smetanou. Pokud si chcete opravdu pochutnat, připravte k němu domácí…
Není nad talíř horké polévky, která příjemně zasytí a zahřeje. Bezmasá varianta dršťkové polévky, kdy místo drštěk použijeme hlívou ústřičnou, vám zajisté přijde k chuti…
Česká klasika v ještě jednodušší verzi. Segedín z trouby je ideální pro ty, kteří si chtějí vaření zjednodušit, ale přesto si skvěle pochutnat. Stačí jen vše smíchat a…
Kuřecí játra na zázvoru nabízí lehce netradiční, ale výraznou a lahodnou chuť. Pokud máte málo času a chcete si opravdu pochutnat, určitě pokrm vyzkoušejte. Servírujte s…
Dny se pomalu oteplují a místo hutných jídel, vyhledáváme spíše svěží a lehčí pokrmy. Přesně takový je těstovinový salát s kuřecím masem, sušenými rajčaty a kapary.…
Jednoduchý a chutný recept na plněné papriky s brynzou je skvělý tip na lehkou večeři či originální pohoštění! Červené papriky rozkrojené na poloviny naplníme vyšlehanou…
Lehce pikantní pánev s fazolemi a kuřecím masem hraje všemi barvami. Použijte barevné sterilované fazole, papriky, cuketu, kukuřici a nechte ve své kuchyni rozvonět…
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a papriku. Přidáme bylinky a koření. Přisypeme maso nakrájené na malé kousky a společně prohřejeme. Nakonec přidáme rajčátka…
Koupíme 2 stejné bochníky chleba. Nožem zařízneme zhruba ve 2/3 chleba, odspodu necháme cca 5 cm okraj. Chleba vydlabeme a pomažeme vnitřek lučinou nebo jakoukoliv…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nakrájené papriky. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný česnek. Zalijeme trochou červeného vína,…
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. A krevety jsou nejoblíbenější. Mají ohromnou výhodu a tím je jejich blesková příprava. Přitom jsou velmi…
Postavičky z vajíček nejen pobaví, ale poslouží také jako občerstvení. Uvařená vajíčka můžeme snadno tvarovat do různých tvarů a s pomocí zeleniny doladit i detaily,…
Plněná dýně Hokkaido je skvělou kombinací jemné chuti a šťavnatých náplní. Zapečená do dokonalého zlatavého odstínu, tato dýně slibuje nejen lahodnou chuť, ale i…