Vrabčí hnízda s ďábelským plátkem
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, čili pastou a česnekem. Posypeme polohrubou moukou a dáme zprudka opéct na pánev. Maso vyjmeme, dáme do kastrolu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, čili pastou a česnekem. Posypeme polohrubou moukou a dáme zprudka opéct na pánev. Maso vyjmeme, dáme do kastrolu…
Křídla opereme, obereme od případného peří. Dáme do misky se všemi ingrediencemi, důkladně promícháme, aby byl obalen každý kousek a necháme hodinu marinovat.Troubu…
Krůtí křída pomažeme směsí hořčice, sojové omáčky, chilli pasty, můžeme přidat trochu medu, zavařeniny nebo kečupu - podle vlastní chuti a zvyklostí, obložíme čtvrtkami…
Připravíme 3 misky - do jedné nasypeme hladkou mouku, do druhé rozklepneme vajíčko se špetkou soli, které promícháme a do třetí nasypeme strouhanku.Malé mozzarellky…
Bravčové kotlety si naklepeme, osolíme, okoreníme a osmažíme na panvici na oleji. Preložíme do pekáča, z uvedených surovín vymiešame zálievku, ktorou mäso zalejeme a…
Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Tvarůžky, sýr, máslo a hořčicí rozmixujeme (použila jsem tyčový mixér).Pomalu přiléváme smetanu a rozmixujeme do hladké a…
Játra propláchneme, osušíme a překrájíme na přiměřené kousky. Zeleninu očistíme, pokrájíme, lehce posolíme. Na špejle postupně napichujeme podle vlastního uvážení, pokud…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Česnek rozdrtíme plochým nožem a posekáme, uzeninu nakrájíme na kousky trochu větší. Na oleji orestujeme cibuli do…
Křidélka osolíme, opepříme a posypeme pálivou paprikou.Ve větším kastrolu rozpálíme olej, osmahneme cibuli pokrájenou na kostičky a vložíme kuřecí křidélka. Dusíme do…
Hovězí, vepřové, kuřecí maso naklepeme na tenko, potřeme našprtaným (plochou nože rozmačkaným) česnekem, hořčicí a okořeníme.Přidáme plátek anglické slaniny, krkovičku,…
Maso varime ve vode 30 minut. Nechame trochu vychladnout a obalime ve smesi oleje, stavy z grepu, ketjapu, rozetreneho cesneku, kminu, rozmarinu a chilli pasty a soli…
V uzavíratelné větší misce promícháme všechny ingredience na marinádu - česnek prolisujeme, zázvoru nastrouháme 1 lžíci, jablko a cibuli oloupeme a nastrouháme najemno.…
Okrájené brambory nakrájíme vlnitým nožem na větší hranolky. Důkladně je osušíme a dáme na plech s pečícím papírem. Olej smícháme s paprikou a sezamem. Brambory v oleji…
Odloupneme z kapusty zhruba 4 listy, záleží na počtu strávníků a podle toho také odměříme ostatní suroviny. Listy dáme do mísy a polejeme je vařící vodou z varné konvice…
Vepřové maso nakrájíme na nudličky. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme na něm cibuli, nakrájenou na větší kousky. Přidáme maso a krátce ho orestujeme…
Smícháme složky marinády, vložíme krevety a za občasného promíchání necháme 30 minut odležet. Do vařící vody vložíme na 2 minuty růžičky brokolice a ochladíme pod…
Pefrect Pastu propláchneme pod proudem horké vody. Osolíme a ochutíme chilli pastou podle chuti. Přidáme pokrájené avokádo, rukolu a můžeme zakápnout balsamicem.
Vepřové maso nakrájíme na malé tenčí plátky, které mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením - promneme a necháme chvilku odležet. Zatím klobásku…
Cibuli, bobkový list, pepř, petrželku, zázvor a chilli papričky zalijeme v hrnci vodou, mírně osolíme a přivedeme k varu. Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a…
Plátky masa na okrajích nařízneme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou šalotku, zpěníme ji a vše zaljeme vývarem.…
Ve větší míse smícháme všechny ingredience na karbanátky.Karbanátky pak vložíme na plech s pečícím papírem nebo olejem a pečeme na 200 °C asi 13 minut.Mezitím připravíme…
V hrnci rozpálíme olej a vhodíme do něj všechno koření i harisu. Na mírném ohni restujemu do rozvonění cca 2 minuty.Květák očistíme, zbavíme košťálu, rozebereme na…
Na troške oleja restujeme 1 min pór nakrájaný na kolieska, pridáme fazuľku a spolu 3 min restujeme. Potom pridáme prelisovaný cesnak, kapasy, orechy, chilli pastu, sezam…
Není nad hamburgerovou klasiku v podobě masa, zeleniny, omáčky a bulky. V tomto receptu je maso, pro milovníky ostřejšího, říznuto chilli pastou a papričkou, takže…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Farmář Josef Pech radí, jak nakupovat brambory: Neberte ty viditelně poškozené, dobrá brambora vydrží i horší podmínky, říká
„S chutí divočiny“ aneb Poznáváme receptury nejkvalitnějších krmiv Taste of the Wild pro psy i kočky
Strava je při lyžování důležitá: Langoše ani klobásu není třeba odmítat, některá pravidla se ale vyplatí dodržovat