Jazyk na sardeli

o9o9judit Kuchařka: o9o9judit

Pokrmy z vnitřností 8 názorů

Suroviny

2 menší vepřové jazyky (vařené) nebo 1/2 hovězího jazyků
1 lžičku sardelové pasty
1/2 citrónu
lžíce strouhanky
máslo 2 lžíce
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vařené jazyky sloupneme a na plátky nakrájené zakapeme citronem. Asi tak lžíci másla se sardeli (pastou) utřeme sardelové máslo.

  2. Každý plátek potřeme tímto máslem a lehce posypeme strouhankou. V ohnivzdorné misce rozpálíme zbylé máslo, plátky tam naskládáme a v troubě za mírného podlití zapečeme. Podávám se špagetami posypané sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jazyk na sardeli

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Alexiss: To, jak delala tvoje babi jazyk s krustou je neco podobneho. Do onoho sardeloveho masla se prida namocena prolisovana zemle, potrou se platky jazyka a da se vse zapect do trouby(30min). Pote se vse zalije salkem smetany a jeste trochu dopeka. Naces se omacka ochuti citronem. Vycteno ze starsi kucharky. Myslim, ze to nebude nic spatneho, naopak.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Přidávám bodík a fotku :yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Dobrý den.Babička dělala jazyk na sardeli,ale nějak jinak,s omáčkou a rýží,a na plátcích jazyka byla křupavá krusta,z té sardelové pasty a snad hrubé mouky(?).Nic takového jsem tu nenašla,neznáte to někdo?Nejedla jsem to už skoro 30 let a babičky už se bohužel nezeptám.;-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Určitě stačí jen jeden druh, navíc vepřové mi přijdou lahodnější ;-):yes:

    Odpovědět

  • allis allis

    Jano, myslím, že bys sehnala, ale není to vůbec nutné. Já osobně dělám většinou jen z vepřových, pro čtyři osoby mi stačí dva kousky, i Judit píše - 2 vepřové ČI 1/2 hovězího. Pokud bys dělala pro větší společnost, můžeš kombinovat, ale pro čtyři... to byste jedli několikrát :-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ježííš, já bych si to dala, až bych brečela, ale myslíte, že seženu najednou hovězí, i vepřový jazyk?:-( Ale uložím si to, to je bomba;-)

    Odpovědět

  • o9o9judit o9o9judit(autorka receptu)

    Allis,uzasne udelam si tu obmenu,proc ne kdyz je to dobrutka,diky:-p:yes:

    Odpovědět

  • allis allis

    Dělávám velice podobně, podle receptu ze Sandtnerky... Jen uvařené těstoviny (nejčastěji vřetýnka) dávám dospod vymazané varné mísy, zaliji trochou vývaru z jazyka a jazyk naskládám navrch. Potřu sardelkoým máslem smíchaným se strouhankou taky namočenou ve vývaru a úplně navrch potřu kysanou smetanou. Dám zapéct. Bašta :-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: srnci vnitrnosti sardele hovězí jazyk na sardeli vepřový jazyk na sardelích sardeli vepřové na sardeli srdce na sardeli jazyk na sardelové pastě vepřové srdce na sardeli vepřový jazyk se sardelovou pastou maso na sardeli vepřový jazyk na sardelové pastě sardel recepty veprovy jazyk na sardelce recept srdce na sardeli jazyk se sardelovou omáčkou recept maso na sardeli hovězí srdce na sardeli jazyk na sardelích jazyk se sardelovou pastou

Zapomněl/a jsem heslo