

Pražská štika-medajlonky
Suroviny 2 porce
- 2 porce štiky nebo medajlonků
- 3 lžíce sardelové pasty
- 100 g másla
- 3 lžíce citronové šťávy
- pepř
- 1 a 1/2 dcl sladké smetany
Postup přípravy receptu
Z másla, sardelové pasty, citronové šťávy a pepře umícháme pastu, kterou potřeme porce ryb.
Položíme na pekáček, zalijeme smetanou a ve vyhřáté troubě pečeme na 200°C dorůžova.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-recepty na ryby, které jsem dostala meilem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pražská štika-medajlonky
-
suslajda: tak na hovězí plátky mne to nenapadlo, ale vyzkouším taky
-
pěkný recept Jani máš pravdu s tou sardelovou pastou dodá jídlu šmak dělala jsem hovězí plátky a nemělo to chybu tobě bodík+1
-
Anna Kocikova: díky, budu ráda, když vyzkoušíš
-
Dle přidaných komentářů vím zase o něco více o výtečném štikozubci,kterého máme moc rádi
Myslím,že je jedno,jaký tvar ryba má a jestli je pomletá,nebo né,hlavní je,když se podle uvedeného receptu uvaří a jídlo chutná
Recept je zajímavý a hezký,ukládám a určitě časem udělám tuhle príma dobrotu
+12
-
Díky, holky
-
Super recept
Ukládám
-
Pěkný receptík
+
-
BILKOVAI: děkuji
. ta sardelpasta a smetana tomu jídlu dá super říz
-
Mankotky, to je nádhera
Já už se lekla, že se jedná o štiku z našich vod /pro mně velmi vzácnou / a z ní si sama ty medajlónky tvořila. No, ale když je to tak, určitě receptík vyzkouším. Já ryby totiž strááášněěě moc miluju
Jani, samozřejmě bod
-
báječná rybí fofr mňamka, parádní nápad na rychlý, dobrý a zdravý obídek
-
Colombo65:
-
Jana Remkova:
...vyčerpávající, hlavně pro ty co to chtějí uvařit -
Jani, děkuji, stačí - já mám totiž "štikozubce argentinského-Mořská štika a jsou to medailonky nemleté", samozřejmě odloveno v moři
, takže se omlouvám, že jsem nepochopila
Jsem já to popleta
-
Jana Remkova:
-
Colombo65:
Jana Pá:
Medailonky z mořské štiky-zamraženo na moři. Štikozubec kapský-Merluccius caponnis....
varilamyskakasicku: Ivanko, děkuji za upřesnění a doufám, že našemu Ottíkovoi i janě-Pá to tak stačí