Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Recept ještě nebyl hodnocenTraduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 678 kJ / 401 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 33,00 g |
| – nasycené | 19,00 g |
| – nenasycené | 13,00 g |
| –– mononenasycené | 10,00 g |
| –– polynenasycené | 3,00 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 74 mg |
| Sodík | 2,00 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 1,00 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
Traduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou…
Zdravou brokolici bychom měli jíst častěji v jakékoliv podobě. Tento pikantní pokrm doplněný těstovinami je rychlý, na přípravu nenáročný a ve výsledku nejen dobrý, ale…
V hedvábně hladké omáčce z vajec, slaniny a tvrdého sýra a vonící po česneku, takové jsou lahodné těstoviny carbonara. Chcete-li si opravdu pochutnat, použijte právě…
Těstoviny jsem si dala vařit podle návodu do velkého množství řádně osolené vody. Asi dvě minuty před dovařením jsem si v pánvi dala osmahnout kostičky guanciale (pokud…
Chutný pokrm lze samozřejmě připravit i bez masa. Jedním takovým je tato pohanka se zeleninou. Přirozeně bezlepkovou pohanku uvaříme ve vývaru a poté ji restujeme s…
Máslová dýně je skvělou podzimní kuchyňskou surovinou. Máslová se jmenuje právem. Jemná hmota se hodí jako základ pro chutné omáčky. Ať již k těstovinám, nebo masu.…
Na velke panvi rozpalime olej na stredni teplote, pridame cibuli a italskou slaninu "Pancetta" a zpenime do zlatova. Pridame nakrajena konzervovana rajcata a sul ( jen…
Lehké tagliatelle s lilkem a cherry rajčátky jsou důkazem, že skvělý oběd nemusí obsahovat maso. Restovaný lilek, voňavý česnek, chilli a čerstvá bazalka vytvoří plnou…
Připravit si vynikající pizzu s mnoha ingrediencemi mohou i vegetariáni. Vegetariánská pizza Ortolana na pohled velmi pěkně vypadá díky barevným kouskům pečené zeleniny.…
Krémové risotto je jedním z mnoha skvostů italské kuchyně. V tomto receptu jej doplníme grilovanými ředkvičkami, pancettou a čerstvou bylinkou podle vlastní chuti.…
Toto risotto se ani náznakem nepodobá rizotu z jídelen. Pro zaryté masožravce pokrm ještě posypte opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slaninou a místo…
Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Na olivovém oleji opražíme na proužky nakrájenou pancettu a když začne vonět, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, vrazíme…
Na suchou rozpálenou pánev naskládáme tenké plátky uzené slaniny a opečeme do křupava. Opečenou slaninu dáme osušit od přebytečného tuku na papírový ubrousek a necháme…
Na pánvi na oleji zlehka osmahneme na kolečka nakrájený zelený chřest.Chřest dáme do misky, na stejné pánvi smažíme rozšlehaná vajíčka. Do omelety přidáme připravený…
Špenát, oříšky, česnek a na kousky pokrájený sýr dáme do malého mixéru a rozmixujeme. Přilijeme olej, aby vznikla kašovitá konzistence, ochutnáme, dochutíme, je-li…
K přípravě tohoto receptu potřebujeme předem marinované pečené lilky, sušená rajčata a aglio olio peperoncino směs. Marinovanou zeleninu nakrájíme na proužky a sýr…
Zeleninou, která neodmyslitelně patří k létu, je cuketa. Bohatou cuketovou úrodu se vždy snažíme upotřebit všemi možnými způsoby. Grilovaná cuketa s parmskou šunkou,…
Nejdříve připravíme omáčku; na másle orestujeme kostičky slaniny a čtvrtky cibule, vyjmeme a uschováme. Výpek zasypeme moukou a umícháme hnědou jíšku. Zalijeme chladným…
Všechny přísady rozmixujte tyčovým mixérem, ale zpočátku dejte jen polovinu oleje.Postupně olej přilévejte, aby pesto mělo krémovou konzistenci. Můžete zamrazit v sáčku…
Nejprve z uvedených surovin v mixéru uděláme pesto. Současně uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, domácí tak, jak jsme zvyklí.Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej a…
Sušenou šunku natrhejte, sušená rajčata a artyčoky nakrájejte, smíchejte s rukolou.Ochuťte olejem z rajčat a artyčoků, posypte hoblinkami sýra.
Další recept italské tetičky, aby byl pokrm krásně vonavý a opravdu chutný, kladla mi na srdce nutnost použití opravdu všech přísad čerstvých. Může být problém s…
Omáčka Marinara je základní rajčatovou omáčkou k těstovinám. Základem jsou rajčata, cibule, česnek a bylinky, zejména bazalka a oregano. Připravte si k ní cuketové…
Smísíme suroviny.Náplň naneseme v přiměřené vrstvě na poloviny podélně rozkrojených baget.Dáme krátce pod rozpálený gril a podáváme.