

Špagety s chutí Středomoří
Suroviny 4 porce
- 500 g špaget
- 200 g marinovaného lilku (viz poznámka)
- 100 g marinovaných sušených rajčat naložených v
- olivovém oleji
- čerstvém tymiánu
- rozmarýnu
- mořské soli
- bobkovém listu
- feferonce
- 2 lžíce směs na aglio olio + peperoncino (jemně nasekaný česnek s příměsí feferonek v olivovém oleji)
- 3 lžíce nasekané cibulové nati
- 100 g vyzrálého sýru pecorino
- případně možno doplnit:
- kapary (nebo olivy v bylinkovém oleji)
Postup přípravy receptu
K přípravě tohoto receptu potřebujeme předem marinované pečené lilky, sušená rajčata a aglio olio peperoncino směs.
Marinovanou zeleninu nakrájíme na proužky a sýr najemno nastrouháme.
Těstoviny uvaříme al dente, scedíme do mísy a promícháme s ostatními surovinami (včetně bylinkového oleje), vyjma sýra.
Pro lepší promísení surovin přidáme trochu slané vody z vaření těstovin. Pokrm případně dosolíme a na talíři sypeme jemně strouhaným pecorinem.
Poznámka od kuchařky
V případě, že se marinovaný lilek zdá kyselejší, doladíme jeho chuť špetkou cukru.
Marinovaný lilek http://www.toprecepty.cz/recept/24486-grilovany-a-...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špagety s chutí Středomoří
-
m oc pěkný receptík
-
Mám ráda tyhle chutě a nejlíp si je člověk vychutná u toho moře
-
Uložila jsem do oblíbených a rozhodně vyzkouším, včetně marinovaného lilku. Myslíš si, že by to šlo například i z cukety
Té nám letos nadúrodu. Díky a posílám 10. bodík
-
Pochutnala bych si
-
Miluju takové jednoduché, rychlé a už na pohled velice "jedlé" papáníčko!!
-
Kromě špaget u nás na to nic nemají . To se to bude vařit
-
-
Hmm, vypadá to náramně
Mám ráda tento druh jídel
-
Dneska samé chuťovečky
Jedna lepší,než druhá
Vypadá to moc hezky+1
Mňam