Hovězí pupek z hájovny na „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: 5 hod 6 porcí Hovězí maso 2 názory

Suroviny

1 kg hovězí pupek
1 ks velká cibule
10 dkg uzeného špeku
2 lžíce plnotučné hořčice
2 ks bobkový list
10 kuliček celý pepř
6 kuliček nové koření
1 špetka tymián
1/2 l silný zvěřinový vývar
1 dcl kvalitní červené víno
2 lžíce hladká mouka
citrón
cukr
olej
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný hovězí pupek nakrájím na cca 4 - 5 cm špalíčky, cibuli nakrájím nahrubo, špek nakrájím na kostičky.

  2. Do nádoby nasypu cibuli, špek a vložím kousky pupku potřeného hořčicí.

  3. Vše zasypu kořením.

  4. Maso pak zaliji 1 dcl oleje, citrónovou šťávou a doliji zvěřinovým vývarem. To vše nechám přes noc v lednici uležet.

  5. Ráno vyjmu maso z nádoby a na rozpáleném oleji jej nechám zatáhnou. Maso poté přeložím na vyhřátý talíř.

  6. V kastrolu na výpeku osmažím cibuli a špek do zlatova.

  7. Poté do kastrolu vrátím maso, zaliji nálevem z nádoby z nočního uležení, vínem a vše osolím. Vše zakryji a cca při 90°C nechám táhnout 4 hod.

  8. Poté maso opatrně vyndám a uložím v teple.

  9. Omáčku přepasíruji a pak zahustím hladkou moukou. Nechám krátce provařit. Dochutím solí, citrónem, příp. cukrem.
    Podávám s vařeným bramborem nebo s těstovinami.

Poznámka

Místo zvěřinového vývaru lze použít hovězí vývar, ale ne vývar kostkový!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí pupek z hájovny na „Šlajfu“

  • Nadja Nadja

    Mirka: když je to z hájovny, tak asi mají zvěřiny nadbytek a raději si dají hovězí.;-):-p

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    A kde vezmu jako ten silny zverinovy vyvar?:-O To se da nekde koupit?
    Pokud ho budu delat doma, potrebuji k tomu maso ze zveriny, no a tak v tom pripade, ze budu mit maso ze zveriny, nebudu delat hovezi pupek, ale udelam tu zverinu.

    Jinak bych si tam jeste pridala taky jalovec, cesnek a kmin.:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí pupek recepty hovězí pupek hovězí pupek recept inspirace z hájovny recept na hovězí pupek recepty z masa hovězí pupek recepty na hovězí pupek hovězí pupek příprava recept hovezi pupek recepty z hovězího pupku hovězí maso z hájovny uzený hovězí pupek dušený hovězí pupek recept hovězího pupku hovězí pupek-recepty pupek recepty recept pupek ze zvěřiny maso z hajovny recept hovězí pupek nejlepší recepty hovezi pupek na omáčku