Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perník strouhaný - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Dvojctihodná crostata po česku

Dvojctihodná crostata po česku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

1. Nejprve si zaděláme těsto. Všechny přísady na těsto smícháme na pomoučněném vále a důkladně propracujeme. Pozor! Těsto je opravdu velmi křehké a může se stát, že se…

Nina.Angels

90 min

Bábovka obarvená perníkem

Bábovka obarvená perníkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Z mouky, cukru, vajec, oleje, pr.do pečiva a mléka umíchejte těsto a rozdělte do třech misek. Do jednoho těsta zamíchejte kakao, do druhého strouhaný perník (3-4 lžíce)a…

NADEI

60 min

Martinské rohlíky

Martinské rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na těsto dáme do pekárny a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 12 kousků a necháme chvilku odpočinout. Pak z každého…

Perníkovo kokosové kytky

Perníkovo kokosové kytky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Z uvedených surovin zpracujeme těsto. Necháme 1/2 hodiny odležet a tvarujeme kytičky, či jiné tvary. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlaté barvy. Do těsta jsem nedávala…

Medová srdíčka

Medová srdíčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Těsto: ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout. Potom rozválíme, vykrajujeme srdíčka, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na…

Radegastův kapr

Radegastův kapr

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití.Na pánvi rozehřejeme olej…

Indické koule

Indické koule

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do rozpuštěného másla přidejte kokos, sušené mléko, vodu a ostatní suroviny a za stálého míchání povařte asi 5 minut. Sladkou hmotu nechejte ztuhnout, nejlépe přes noc.…

Moumelich z Podještědí

Moumelich z Podještědí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Zaděláme těsto na knedlíčky. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Pak vytvarujeme malé kulaté…

Vánoční černá omáčka

Vánoční černá omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do hrnce dáme vodu a koření. Švestky nakrájíme na malé kousky a taktéž přidáme do hrnce. Vaříme 15 minut.Mezitím nahrubo nastrouháme mandle a vlašské ořechy. Poté…

StandaCB

60 min

Cuketovo -  rebarborový koláč

Cuketovo - rebarborový koláč

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Suroviny na těsto smícháme dohromady - vznikne těsto, kterým vyložíme koláčovou formu, nebo pečící talíř. Těsto vytvarujeme k okraji a kousek si necháme na závěrečné ,,…

Koláče hruškáče

Koláče hruškáče

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nejdříve připravíme náplň a drobenku. Hrušky zbavíme jádřince a stopky. Nakrájíme na kousky a dáme dusit. Dusíme do odpaření vody a dochutíme kořením. Vše promixujeme…

mika59

55 min

Mřížkový "smetanový" koláč

Mřížkový "smetanový" koláč

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Použila jsem k tomu pekárnu na program "těstoviny". rozfělíme na 2/3 a 1/3, z většího dílu vyválíme kruh, který přeneseme…

Bramborová roláda s mákem

Bramborová roláda s mákem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Zemiaky ošúpeme a prelisujeme. Pridáme múku, vajce a soľ a vypracujeme cesto.Cesto vyvaľkáme, natrieme najprv makovou plnkou, potom lekvárom a zrolujeme. Zabalíme do…

tejaja

80 min

Pivní závin s hruškami

Pivní závin s hruškami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Závin nebo štrúdl můžeme připravit z různých druhů těst a náplní. V tomto receptu přinášíme těsto, které je ozvláštněno pivem. Uvnitř závinu se pak skrývá bohatá…

RubyRom

30 min

Perníková psaníčka

Perníková psaníčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do prosáté mouky dáme cukr, sodu, kakao a koření a promícháme. Med rozehřejeme, necháme trochu zchladnout, vmícháme vejce a rum a vlažné vmícháme do mouky společně s…

Muzika (Vocet, švestková omáčka)

Muzika (Vocet, švestková omáčka)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Sladká omáčka je tradiční pokrm v našich zemích již po staletí. Je to sice kalorická bomba, ale stojí za to ji vyzkoušet. Ať již jako dezert, nebo pokud si troufnete ji…

zizala

55 min

1 2 3 4 5

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více