Radegastův kapr

Jiri V. Kuchař: Jiri V.

Ryby 0 názorů

Suroviny

800 g kapra
citronová šťáva
4 plátky anglické slaniny
olej
1 cibule
2 bobkové listy
6 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
3 PL strouhaného perníku
0,5 l piva 10°Radegast
30 g másla
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
    Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a rybí porce z obou stran opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem.

  3. Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto a dáme zpět na zdroj tepla.
    Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, podle potřeby dochutíme a omáčku povaříme do zhoustnutí.
    Porce ryby dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme.

  4. Příloha brambory upravené dle chuti.

Poznámka

Zdroj receptu - Sladkovodní kuchařka, autor Milan Palička - Mánek

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Radegastův kapr

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kapr recepty recept kapra recepty z kapra recepty na kapra radegasův kapr

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít