Kadlíkova jehněčí kýta
Recept ještě nebyl hodnocenJehněčí kýtu jsem omyl, prolisoval česnek se solí, přidal trochu oleje, tymiánu, rozmarýnu. Rozmíchanou směsí jsem vydatně celou kýtu potřel a uložil na dva dny do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jehněčí kýtu jsem omyl, prolisoval česnek se solí, přidal trochu oleje, tymiánu, rozmarýnu. Rozmíchanou směsí jsem vydatně celou kýtu potřel a uložil na dva dny do…
Nudle je lepší udělat předem a větší množství. Pokud jsou dostatečně suché, dlouho vydrží. V misce rozšleháme vajíčka a za stálého míchání přisypáváme mouku, až je…
Nudle je lepší udělat předem a větší množství. Pokud jsou dostatečně suché, dlouho vydrží. V misce rozšleháme vajíčka a za stálého míchání přisypáváme mouku, až je…
Palačinky tradičně připravujeme zejména v jejich sladké verzi. V tomto receptu se však můžete inspirovat a připravit smažené palačinky plněné masovou směsí z vařených…
Kuře omyjte, osušte a dobře osolte i zevnitř. Očistěte a nakrájejte 1 cibuli, mrkev, petržel a rajče a vložte do pomalého hrnce. Na zeleninu položte kuře nožkama nahoru.…
Tento recept spojuje jemné mleté krůtí maso s bylinkami. Z masa se tvoří malá "hnízda", která jsou plněná lahodnou náplní a zapečená do zlatova. Zapečená krůtí hnízda…
Pokud dáváte přednost krémovým polévkám, je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z pečené zeleniny je plná chuti a díky batátu je příjemně nasládlá. Podáváme ji s…
Doménou italské kuchyně jsou zejména těstoviny, připravené na spoustu různých způsobů. Recepty na ně jsou velice snadné a s použitím pár surovin zvládnete vykouzlit…
Slepici omyjeme a dáme vařit se solí a kořením. Vaříme pomalým varem do měkka podle velikosti slepice. Když už je poloměkká přidáme zeleninu a dovaříme.Polévkové nudle…
Krůtí směs dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu,…
Lilek plněný žampiony a sýrem je skvělým nápadem na lehký a chutný oběd či večeři. Tato kombinace měkkého lilku, šťavnatých žampionů a rozpuštěného sýra vytváří lahodný…
Vychutnejte si syté podzimní jídlo z fazolí. Jedná se sice o polévku, ale může nahradit směle celý oběd. Přidaná zelenina a široké domácí nudle dodají chuť i zajímavou…
V chladném období je dobré vyhledávat pokrmy, které nás i vnitřně zahřejí. Takovým může být bezesporu tato zeleninová vegetariánská směs s cizrnou, zázvorem, mrkví a…
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A…
Máte rádi luštěninové polévky? Pokud ano, tak jistě vyzkoušíte uvařit podle tohoto receptu ještě s přidáním pohanky a zeleniny. Polévka je nejen zdravá, ale i báječně…
Dietní lehká zelňačka je ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravý, chutný a rychlý pokrm. Tato polévka kombinuje svěžest zelí, jemnost zeleniny a lehkou kyselost,…
Už jste přejedeni masa a nevíte co připravit k obědu? Smažené karbanátky, plné kořenové zeleniny, s přílohou v podobě smetanových brambor, zajisté přijdou vhod. I zarytí…
Marinovaná krkovička v pikantní omáčce je lahodným spojením šťavnatého vepřového masa s intenzivními chutěmi koření a omáčky. Důležité je odležení masa, aby každý kousek…
Ječné kroupy ve spojení s restovaným uzeným, kapustou, vonící česnekem a majoránkou, osloví nejednoho strávníka. Ačkoliv se jedná o skromné jídlo, na chuti to není vůbec…
Základní zeleninovou polévku můžeme udělat z různých druhů zeleniny, co třeba máme zrovna po ruce nebo na zahrádce. A do ní pak bezesporu patří také nudličky. Na výrobu…
Poctivý domácí hovězí guláš, na kterém si pochutnáme s jakoukoliv vhodnou přílohou. Výhoda přípravy v troubě je, že ho stačí občas promíchat a nemusíme se bát, že se…
Zavařenou játrovou paštiku využijete při mnoha příležitostech. Ať už při posezení s přáteli a nebo když nevíte, co namazat na chleba ke svačině. Její lahodná masová chuť…
Jemné jehněčí maso je velmi delikátní a výrazné. Proto k dochucení stačí česnek a kořenová zelenina. Aby maso zůstalo šťavnaté, prošpikujeme ho slaninou. Pak už ho stačí…
Ruské vejce nejen skvěle chutná, ale také krásně vypadá na každém stole. Tento tradiční pokrm tvoří vařené vejce obložené salátem s jemnou majonézou, kousky šunky a…