Dušený okoun a fit brambory

Drahos z kamene Kuchař: Drahos z kamene

Doba přípravy: 20 1 porce Ryby 5 názorů

Suroviny

filet nilského okouna
pórek
jarní cibulka
máslo
sůl
pepř
citron
mrkev
brambory
petržel
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Okouna osolíte a opepříte. Na pečicí papír nalijete rozpuštěné máslo. Položíte okouna, přidáte jarní cibulku, pórek, máslo, polijete citronem, zabalíte pečicím papírem do úhledného balíčku a dáte do předehřáté trouby na 200°C asi tak na 20 minut.

  2. Fit brambory uděláme tak, že si oškrábeme brambory a očistíme mrkev, nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Osolíme a přidáme trochu kmínu. Uvařené brambory scedíme a v hrnci je rozšťoucháme. Kdo chce, přidá si máslo a mléko.

Poznámka

Okoun je sladkovodní ryba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dušený okoun a fit brambory

  • maiva maiva

    Pěkně upravená ryba:-p+:yes:, ale fit brambory nevím, zda by u nás získaly přízeň;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To jsem fakt netušila, že šťouchačky s mrkví, které dělala moje babka i mamka, jsou FIT brambory :-D:-D:-D:-D, ale jinak :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Mmelinda Mmelinda

    Ale toto vypadá vážně famózně....:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Okouna už jsem nejedla, ani nepamatuju :-( Ale má skvělé maso :-p:-p Pěkný recept :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: dušený okoun nilský okoun nilský pečený v troubě na plechu okoun nilský s porkem a jarní cibulkou okoun s bramborem fit brambory