Slepičí polévka pro duši

aachje Kuchařka: aachje

Doba přípravy: 6 hodin 10 porcí Polévky 18 názorů

Suroviny

1 slepice
10 dkg kureci jatra
2 dcl sucheho bileho vina
spetka safranu
1/2 pytliku kulicek pepre
sul
vegeta
lzice vinneho octa (nebo ryzoveho)
rapikaty celer
mrkev
petrzel
celer
snitka libecku
celer (zelena nat)
petrzel (zelena nat)
strouzek cesneku
1 cibule (i se slupkou)
kousek porku
1/2 rajcete
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso a zeleninu nandáme do pekáčku a pečeme v troubě na vyšší vykon cca pul hodiny. Poté vše i s výpekem vložíme do hrnce, přidáme víno a koření a na malém plameni vaříme cca 5 hodin.

  2. Polévku zcedíme a maso a zeleninu dáme kočce :D. Po tak dlouhém vaření na nich nezůstalo dobrého nic.

  3. Čerstvou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer nakrajíme na malé kousky a dáme vařit do zcezeného vývaru a povaříme pár minut do měkka. Ozdobíme čerstvou petrželkou. Jíme vařící, čicháme nádhernou vůni, relaxujeme a léčíme si duši.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Slepičí polévka pro duši

  • spagetka spagetka

    aachje: promiňte i vy. Když si pročtete recepty polévek, i ti nejlepší z nejlepších tam tu vodu nebo vývar uvádějí. Zřejmě to dělaj blbě:-O. Takže příště recepty polévek bez vody, jo? Ta je jasná :-D:-D:-D:-D:-D:-D. Teď vážně - nebylo to myšleno nijak útočně na vás, jen jako upozornění, či dobré rady ohledně jasného plýtvání potravinami. Je to vaše volba, ale naše volba zas je, říci svůj názor;-);-);-).

    Odpovědět

  • aachje aachje(autor receptu)

    jarda Kadic::yes::-K

    Odpovědět

  • aachje aachje(autor receptu)

    spagetka::-D:-D prominte, myslela jsem, ze vetsina z nas vi, ze do polevky patri voda. v troube se nepodleva a kdyz se da varit, samozrejme s vodou. :-D musim rict jedno- kdyz jsem sem lezla, bylo mi doporuceno nedelat to:-D a byla jsem upozornena na konkretni rypaly. no, uz se tu projevili ze seznamu skoro vsichni.

    ad slepice 5 hodin varena- my to proste nejime. tecka.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    jarda Kadic: :-p:yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Já bych to maso i se zeleninou pomlel, popřípadě umixoval a udělal bych do toho vývaru knedlíčky:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    spagetka:
    Ale notááák, nedělejte z rcp až takové kino:-D
    Existuje rčení o umění "vařit z vody" a zde asi autorka předpokládá že na TOP jsou inteligentní umělci, kde i začínající kuchta pochopí, že 10 porcí se z trošky vína a octu neuvaří a neuvaří:-D:-D:-D
    Ale až bude aachje: tu vodu dopisovat do postupu, tak by bylo pro začínající kuchty dobré zmínit, že voda má býti studenou:-))
    A tuhé maso? Možná jen nevhodně zvolené slůvko. Možná se autorce eklovalo spojení "jako hadra":-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    aachje: Na perfektné vývary používam pomalý hrniec. Potraviny nevyhadzujem.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Souhlas komentáři, že tolik hodin pečené a vařené maso nemůže být tuhé a že se z něj dají rozhodně připravit další velmi hodnotná jídla.
    Mně ale zajímá ještě jedna věc: v surovinách receptu jsou uvedené jako tekutiny: 2 dl vína, lžíce octa. Žádná voda, vývar. V čem tedy tu polévku vaříte? Ve výpeku s vínem? A 5 hodin? Toho výpeku rozhodně na dobu 5 hodin nemůže být tolik. A v troubě také nic nepodléváte. Mrkněte se na to. Na fotografii je vidět, že tam té tekutiny je dost.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Voľakedy nebolo dostať toľko kurčiat, ale bolo dostať hodne sliepok. A podľa toho sme varili. U nás doma sa rozhodne nič jedlé nevyhadzovalo. Keď sa varila slepačia polievka, tak sme ju pripravovali obyčajne takto :
    http://www.toprecepty.cz/recept/3740-slepici-obed/, pretože mäso zo sliepky nie je mäkké rýchlo. Tak sa sliepka varila a potom piekla, takže mäso je mäkké, tiež nechápem, o akom tuhom mäsa sa tu hovorí.
    Keď som sa vydala, tak som kdesi našla recept na toto :
    http://www.toprecepty.cz/recept/2552-slepice--na-k...
    Ale ako píše casino, všetko sa dá s tým urobiť, my sme napr. mäsom z hovädzej polievky nastavovali fašírky. Rozhodne sme mäso nevyhodili len preto, lebo sa z neho varila polievka.

    Odpovědět

  • maris maris

    aachje: já bych tu slepici udělala na paprice, ale rozhodně bych tolik masa - i když vyvařeného - nevyhodila. Taky mě překvapuje, že píšeš, že je maso tuhé - to by přeci po tolika hodinách úpravy nemělo být, ne ?

    Odpovědět

  • aachje aachje(autor receptu)

    magdalenka:a jakym stylom by jste ji varila? tahle polevka ma hlavni vyznam v tom, ze je to silny vyvar. vsechny ingredience jsou vyvarene v tom vyvaru. sila je v nem. ingredience jsou podruzne. co vy delate s vyvarenou slepici?

    Odpovědět

  • casino casino

    magdalenka:
    Pro neééé?
    Podobně vařívám tuto polévku http://www.labuznik.cz/recept/hovezi-vyvar-falesna...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    aachje: týmto štýlom by som nikdy polievku nevarila.
    A vyvarené, tuhé, prázdne mäso nepoznám.

    Odpovědět

  • casino casino

    aachje: To maso je sice pod psa, ale já jím nastavuji např. paštiky z drůbežích jater:yes:

    Odpovědět

  • aachje aachje(autor receptu)

    magdalenka: :D a co by jste s tim vyvarenym, tuhym a prazdnym masem delala? :-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: polévka z výpeku slepicí polévka dlouhý slepičí vývar co vse patri do slepici polevky aachje kontakt jak vařit slepičí vývar polévku slepičí vývar z pomalého hrnce slepice recepty slepiči fašírka vyvařené slepičí tuhé maso recepty co z masem ze slepicí polévky. jak připravit slepici slepičí polévka s pomalého hrnce polevka z pytliku slepici slepice fašírky slepičí vývar recept pro začátečniky slepičí vývar labuznik slepičí polévka a řapíkatýceler slepičí polévka názor jak vařit tuhou slepici