Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepičí polévka pro duši

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 360 min

360 min (360 min příprava)

18. 10. 2014 12:28

Suroviny pro 10

10

Nutriční hodnoty

Energie1 338 kJ / 320 kcal
Bílkoviny18,45 g
Tuky5,23 g
Vláknina2,30 g
Cholesterol 497 mg
Sodík 85 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy17,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

spagetka

19. 10. 2014 13:25

aachje: promiňte i vy. Když si pročtete recepty polévek, i ti nejlepší z nejlepších tam tu vodu nebo vývar uvádějí. Zřejmě to dělaj blbě:-O. Takže příště recepty polévek bez vody, jo? Ta je jasná :-D:-D:-D:-D:-D:-D. Teď vážně - nebylo to myšleno nijak útočně na vás, jen jako upozornění, či dobré rady ohledně jasného plýtvání potravinami. Je to vaše volba, ale naše volba zas je, říci svůj názor;-);-);-).

aachje

19. 10. 2014 13:25

jarda Kadic::yes::-K

aachje

19. 10. 2014 13:21

spagetka::-D:-D prominte, myslela jsem, ze vetsina z nas vi, ze do polevky patri voda. v troube se nepodleva a kdyz se da varit, samozrejme s vodou. :-D musim rict jedno- kdyz jsem sem lezla, bylo mi doporuceno nedelat to:-D a byla jsem upozornena na konkretni rypaly. no, uz se tu projevili ze seznamu skoro vsichni.

ad slepice 5 hodin varena- my to proste nejime. tecka.

zizala

19. 10. 2014 13:10

jarda Kadic: :-p:yes:

jarda Kadic

19. 10. 2014 11:56

Já bych to maso i se zeleninou pomlel, popřípadě umixoval a udělal bych do toho vývaru knedlíčky:yes:

casino

19. 10. 2014 10:29

spagetka:
Ale notááák, nedělejte z rcp až takové kino:-D
Existuje rčení o umění "vařit z vody" a zde asi autorka předpokládá že na TOP jsou inteligentní umělci, kde i začínající kuchta pochopí, že 10 porcí se z trošky vína a octu neuvaří a neuvaří:-D:-D:-D
Ale až bude aachje: tu vodu dopisovat do postupu, tak by bylo pro začínající kuchty dobré zmínit, že voda má býti studenou:-))
A tuhé maso? Možná jen nevhodně zvolené slůvko. Možná se autorce eklovalo spojení "jako hadra":-))

magdalenka

19. 10. 2014 09:08

aachje: Na perfektné vývary používam pomalý hrniec. Potraviny nevyhadzujem.

spagetka

19. 10. 2014 08:48

Souhlas komentáři, že tolik hodin pečené a vařené maso nemůže být tuhé a že se z něj dají rozhodně připravit další velmi hodnotná jídla.
Mně ale zajímá ještě jedna věc: v surovinách receptu jsou uvedené jako tekutiny: 2 dl vína, lžíce octa. Žádná voda, vývar. V čem tedy tu polévku vaříte? Ve výpeku s vínem? A 5 hodin? Toho výpeku rozhodně na dobu 5 hodin nemůže být tolik. A v troubě také nic nepodléváte. Mrkněte se na to. Na fotografii je vidět, že tam té tekutiny je dost.

tejaja

19. 10. 2014 07:58

Voľakedy nebolo dostať toľko kurčiat, ale bolo dostať hodne sliepok. A podľa toho sme varili. U nás doma sa rozhodne nič jedlé nevyhadzovalo. Keď sa varila slepačia polievka, tak sme ju pripravovali obyčajne takto :
http://www.toprecepty.cz/recept/3740-slepici-obed/, pretože mäso zo sliepky nie je mäkké rýchlo. Tak sa sliepka varila a potom piekla, takže mäso je mäkké, tiež nechápem, o akom tuhom mäsa sa tu hovorí.
Keď som sa vydala, tak som kdesi našla recept na toto :
http://www.toprecepty.cz/recept/2552-slepice--na-k...
Ale ako píše casino, všetko sa dá s tým urobiť, my sme napr. mäsom z hovädzej polievky nastavovali fašírky. Rozhodne sme mäso nevyhodili len preto, lebo sa z neho varila polievka.

maris

19. 10. 2014 07:29

aachje: já bych tu slepici udělala na paprice, ale rozhodně bych tolik masa - i když vyvařeného - nevyhodila. Taky mě překvapuje, že píšeš, že je maso tuhé - to by přeci po tolika hodinách úpravy nemělo být, ne ?

aachje

18. 10. 2014 22:40

magdalenka:a jakym stylom by jste ji varila? tahle polevka ma hlavni vyznam v tom, ze je to silny vyvar. vsechny ingredience jsou vyvarene v tom vyvaru. sila je v nem. ingredience jsou podruzne. co vy delate s vyvarenou slepici?

casino

18. 10. 2014 22:40

magdalenka:
Pro neééé?
Podobně vařívám tuto polévku http://www.labuznik.cz/recept/hovezi-vyvar-falesna...

magdalenka

18. 10. 2014 22:29

aachje: týmto štýlom by som nikdy polievku nevarila.
A vyvarené, tuhé, prázdne mäso nepoznám.

casino

18. 10. 2014 22:28

aachje: To maso je sice pod psa, ale já jím nastavuji např. paštiky z drůbežích jater:yes:

aachje

18. 10. 2014 22:22

magdalenka: :D a co by jste s tim vyvarenym, tuhym a prazdnym masem delala? :-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka z výpeku slepicí polévka dlouhý slepičí vývar co vse patri do slepici polevky aachje kontakt jak vařit slepičí vývar polévku slepičí vývar z pomalého hrnce slepice recepty slepiči fašírka vyvařené slepičí tuhé maso recepty co z masem ze slepicí polévky. jak připravit slepici slepičí polévka s pomalého hrnce polevka z pytliku slepici slepice fašírky slepičí vývar recept pro začátečniky slepičí vývar labuznik slepičí polévka a řapíkatýceler slepičí polévka názor jak vařit tuhou slepici

Suroviny: slepice, játra kuřecí, víno bílé suché, šafrán, pepř, sůl, vegeta, ocet vinný, celer řapíkatý, mrkev, petržel, celer, libeček, celer, petržel, česnek, cibule, pórek, rajče

TopRecepty.cz

Slepičí polévka pro duši

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVrr