Špagety s avokádem a uzeným lososem
Recept ještě nebyl hodnocenSnadnou a voňavou omáčku připravíte pouze z několika málo ingrediencí a možná si budete chtít přidat, zvláště pokud máte rádi avokádo. Toto lahodné ovoce obohatí každý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Snadnou a voňavou omáčku připravíte pouze z několika málo ingrediencí a možná si budete chtít přidat, zvláště pokud máte rádi avokádo. Toto lahodné ovoce obohatí každý…
Tyto rolky s jemnou pomazánkou jsou lahodnou a elegantní pochoutkou, která skvěle plní slavnostní stůl nebo poslouží jako rychlý předkrm. Jemná pomazánka dokonale ladí s…
Lehká, svěží a plná chutí léta – letní zelná polévka s houbami a bramborem je vhodným jídlem pro teplé dny. Kombinace kysaného zelí, čerstvých lesních hub a nových…
Výborná polévka se zeleninou a žampiony dobře zasytí. Přidejte do ní krupicové noky se strouhanými žampiony a jistě si velmi pochutnáte. Na přípravě není nic složitého.
Knedlíky s vajíčkem jako omeleta jsou skvělým nápadem na rychlý a chutný pokrm, který využije zbytky vařených knedlíků. Tento způsob přípravy je ideální pro ty, kteří…
Králičí hřbet s houbovou nádivkou můžete podávat jako slavnostní pokrm. Vypadá úžasně a také tak chutná. Nelekejte se náročnější přípravy, protože výsledek stojí opravdu…
Staročeská chlebová polévka inspirovaná podle Magdaleny D. Rettigové je skromnou a vydatnou polévkou. Aby ani kousek starého chleba nepřišel na zmar, připravte polévku…
Z vařených brambor můžete připravit spoustu různých pokrmů, třeba smažené bramborové klobásky, které jsou krom brambor také plné uzeného masa a zeleniny. Jejich příprava…
Bramborové placky vždy potěší, ať už jako oběd nebo svačinka. Placky plněné brynzou a mrkví, dozlatova osmažené na sádle, budou chutnat celé vaší rodině. Podávat je…
Doplňte v zimě vitamíny tou nejchutnější formou. Připravte k hlavnímu jídlu salát z ledového salátu, jablíček a červené cibule. Je ochucený lahodnou zálivkou s olivovým…
Jak zužitkovat starší pečivo a ještě si výborně pochunat? Připravte křupavé pečené tyčinky ze starých rohlíků či toustového chleba. Se směsí z rozpuštěného másla, sekané…
Hledáte jednoduchý způsob, jak připravit rybu? Důležité je jemnou chuť ryby jen zvýraznit, ale nepřebít ji příliš výrazným kořením. Stačí použít čerstvé voňavé bylinky a…
Kroupy patří mezi tradiční suroviny české kuchyně. Pokud si s nimi příliš nevíte rady, vyzkoušejte toto dobré a vydatné jídlo s kroupami a mletým vepřovým masem. Není to…
Na másle s olejem osmažíme na kolečka pokrájený pórek, hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapíkatý celer. (Přidat pro obměnu můžeme i kousek květáku či…
Jemnému rybímu masu sluší jednoduchá úprava, která nepřebije jeho chuť. Stačí ho zapéct s vínem a čerstvými bylinkami, které pokrm pěkně provoní. Během chvilky je…
Krémová brokolicová polévka je díky jemné a hebké konzistenci velmi oblíbená. Ke zjemnění přidáme do polévky zakysanou smetanu. Podáváme ji s chutnými sýrovými noky s…
Velikonoční nádivka v tradicích symbolizuje nový život a naději na dobrý úrodný rok. Nemusíte ji však připravovat pouze na Velikonoce. Nádivkou, plnou bylinek, můžete…
Smažené placičky můžeme připravit na spoustu způsobů. Co takhle vyzkoušet karbanátky z vařených vajíček? Přidejte k nim brambory, kousek uzeného masa a papriky a osmažte…
Rychlé, krémové a neodolatelně lahodné! Makaróny se žampiony v jemné bylinkovo-sýrové omáčce spojují bohatou chuť hub s voňavými bylinkami a rozpuštěným sýrem. Perfektní…
Kuřecí kůže plněná nádivkou je výborný sváteční pokrm, kterým potěšíte celou rodinu. Samotná příprava kůže k plnění vyžaduje poměrně velkou zručnost, ale jakmile se to…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra a žampiony, osmahneme a krátce podusíme. Osolíme, a doplníme nakrájenou petrželkou. Náplň necháme…
Zapečené špecle poslouží jako rychlá večeře z jednoho pekáčku, když se vám nechce zdlouhavě připravovat složitá jídla. Orestované kuřecí maso se žampiony, sušenou šunkou…
Dozlatova osmažené krokety z rybího masa, ochuceného muškátovým květem, petrželkou a sýrem, chutnají skvěle například s bramborami nebo bramborovou kaší. Můžeme k nim…
Pokud máte rádi ostré chutě, zvláště křen, je tato pomazánka pro vás ta pravá. K jemné chuti vařených vajec a Lučiny přidáme pálivý křen, pikantní ředkvičky a hořčici.…