Chlebíčky s paštikou z hlívy
Recept ještě nebyl hodnocenO hlívě ústřičné se říká, že je královnou mezi houbami. Obsahuje totiž spoustu zdraví prospěšných látek. Z hlívy můžete připravit paštiku na chlebíčky, která příjemně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
O hlívě ústřičné se říká, že je královnou mezi houbami. Obsahuje totiž spoustu zdraví prospěšných látek. Z hlívy můžete připravit paštiku na chlebíčky, která příjemně…
Těstovinové trubičky cannelloni jsou perfektní k naplnění různými směsmi. Nemusíte je předvářet, stačí naplnit masovou směsí, vyskládat do pekáčku a zalít smetanou. Tyto…
Vláčná a kyprá nádivka nesmí na velikonoce chybět. Receptů na nádivku je spoustu, vyzkoušejte třeba tuto ze strouhanky a vařených vajec, s vůní muškátového oříšku. Na…
Šťavnaté vepřové závitky, plněné jarní nádivkou z uzeného masa a špenátu či mangoldu, svojí skvělou chutí potěší všechny milovníky masa. Perfektně se hodí k nedělnímu…
Plněná vepřová kotleta na talíři vypadá skvěle a díky slanině zůstane krásně šťavnatá. S přílohou z pečené zeleniny poskytne tělu potřebné živiny a zasytí na dlouhou…
Máte rádi bramboráky? Tyto jsou upečené v troubě, omaštěné sádlem a kromě brambor v nich najdete celer, kousky anglické slaniny, hermelín a také medvědí česnek. Chutná a…
Pohanka nemusí sloužit jen jako příloha, ale můžete z ní připravit i výbornou pomazánku na bázi tvarohu. S ředkvičkami a cibulkou, dochucená čerstvě prolisovaným…
Drůbeží maso je výborné nejen pro jeho rychlost přípravy. Z namletého masa připravíme kuličky, osmažíme je a doplníme lahodnou omáčkou. Na tu použijeme čerstvé nebo…
Mezi méně často využívané druhy masa v kuchyni patří jehněčí. Dobře připravené jehněčí je krásně měkké, jemné a má specifickou chuť. Nejčastěji se připravuje na…
Králík pečený ve slaninovém kabátku, podávaný s omáčkou s bílým vínem a knedlíčky se hodí i pro slavnostnější chvíle. Příprava vypadá složitě, ale je snadná, jen časově…
Tradiční velikonoční nádivka neboli hlavička je plná masa, vajec a čerstvých bylinek. Tato voňavá a sytá pochoutka je oblíbeným jarním pokrmem a často bývá součástí…
K pěkným jarním dnům patří také svěží jídla, třeba taková jarní pomazánka s ředkvičkami, mrkví a jablky. Pomazánku podáváme namazanou v čerstvé celozrnné bagetě,…
Knedlíky z toastového chleba jsou rychlou a chutnou alternativou klasických houskových knedlíků. Připravíte je jednoduše ze surovin, které běžně najdete doma, a díky…
Vyzkoušejte osvěžující salát z kedlubny, jablka a mrkve, který je nejen snadný, ale také podporuje zdravý životní styl. Stačí zeleninu nastrouhat a spojit ji s bílým…
Lákavé houstičky, dozlatova zapečené se sýrovou směsí z vajec a oblíbeného salámu, jsou ideální volbou pro rychlé zahnání hladu. Zatímco se pečou, zvládnete připravit i…
Rybičková pomazánka se řadí mezi klasiky naší kuchyně a můžeme ji potkat jak ve školní jídelně, tak i doma u večeře. Přidat jí na chuti však můžeme třeba nastrouhanou…
Zbylo vám pečené maso od oběda a nevíte co s ním? Připravit z něj můžete masovou haši, kterou perfektně doplní šťouchané brambory s cibulkou. Upotřebíte tak zbytky a…
Tento zeleninový krém dokazuje, že jednoduché suroviny mohou vytvořit výjimečný chuťový zážitek. Restovaná zelenina, dochucená tymiánem a zjemněná lučinou, tvoří…
Hrnkové knedlíky jsou skvělou alternativou k těm klasickým kynutým. Jejich příprava je podstatně jednodušší a rychlejší. Přidáním nastrouhané cukety přímo do těsta…
Křupavé topinky s rajčatovo-cuketovou směsí voní česnekem a chutnají skvěle. O krémovost se postarají vmíchaná vajíčka a svěžest dodá nasekaná petrželka. Skvělé jako…
Což takhle dát si špenát? Jako děti jsme ho nenáviděli, ale v dospělosti ho milujeme. Špenát se zakysanou smetanou a parmazánem, doplněný bramborovými knedlíky s…
Podařilo se vám v lese najít pár jedlých ryzců? Můžete si z nich zkusit připravit falešnou račí polévku. Stačí vám k tomu jen pár základních surovin a trocha času.…
Poctivé jídlo s vůní lesa a nádechem historie. Zapečené brambory se směsí lesních hub, voňavého uzeného bůčku a bylinek tvoří sytý pokrm, který zahřeje na duši.…
Rýži předem uvaříme s cibulí a 4 hřebíčky, pak ji necháme vychadnout. Cibuli s hřebíčky odstraníme.Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu…