Žebírka v pivní marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenU marinády na žebírka není nutné experimentovat. Skvělá kombinace je z hořčičného základu, česneku, koření, medu a piva. Během marinování si maso natáhne výrazné chutě a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
U marinády na žebírka není nutné experimentovat. Skvělá kombinace je z hořčičného základu, česneku, koření, medu a piva. Během marinování si maso natáhne výrazné chutě a…
Hvězdou mezi jablečnými moučníky je štrúdl. Tenké těsto a šťavnatá jablečná náplň vonící po skořici chutnají prostě skvěle. Zkuste tentokrát listové těsto nahradit…
Vepřová žebírka, dokonale upečená v troubě, budou krásně chutná a šťavnatá. Jejich skvělou chuť jim dodá příjemně nasládlá a voňavá marináda. Vašim strávníkům se budou…
Maso nakrájíme na kousky. Oloupanou a nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a prudce orestujeme. Přidáme sladkou papriku, rajče na kostičky, papriku na…
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, které osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a utřeným česnekem.Dáme do lednice třeba i na několik dní, masu to neublíží, spíše naopak,…
Rozpalíme maslo s olejem,dame žebra a opečeme,potom vložíme do trouby na 220 stupňů,malinoko podlijeme vodou a dusíme .Asi po půl hodině mrkneme a začneme podlévat pivem…
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a pivu je dokonalým spojením bohaté chuti masa, jemné sladkosti zeleniny a svěžího citrusového nádechu. Pomalu dušená v hrnci získá…
Čeká vás oslava, kde je třeba pohostit více lidí? Nebo jste jen nadšenci do letního grilování? Tento recept je právě pro vás. Vepřové maso vonící česnekem doplňte…
Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáčku. Osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem (můžete samozřejmě použít lisovaný česnek). Přidáme 2 lžíce hořčice a…
Na lžíci sádla necháme zhnědnout drobně nakrájenou cibulku. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout, získá šedou barvu. Potom zalijeme cca 1 litrem vody a…
Chleba nastrouháme a nasypeme do vařícího piva, rozvaříme a rozmixujeme. Přidáme sůl, kmín a máslo. Přisladíme.Ztlumíme oheň a polévku zjemníme smetanou, do které jsme…
Maso lehce naklepeme.Z ostatních surovin uděláme marinádu. Do marinády naložíme maso(nejlépe na noc). Maso dáme na pekáček a přelijeme marinádou,na každý plátek…
Asijská kuchyně si velmi rychle získala oblibu i u nás. Jedním z nejoblíbenějších pokrmů jsou jistě závitky. Do rýžového papíru zabalíme směs mletého masa se zeleninou a…
I zapřisáhlého odpůrce zeleniny dostane do kolen vymazlená smetanová celerová omáčka. Plátek masa špikovaný voňavou slaninou, obložený vějířem knedlíků a zalitý jemnou…
Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou do sucha. Nejdříve ho rozřízneme z té strany, kde byla hlava, obloukem podél žeber. Od hřbetu odřízneme větší část ocasu,…
Šťavnaté pečené kuře s jemně nasládlou dýní a novými bramborami. Lehce dochucené kmínem, rozmarýnem, česnekem, cibulí a podlité pivem. Syté jídlo z jednoho pekáčku,…
Dnes už se ani na vesnici nepeče husa tak často jako dříve. Většinou už ani nemáme pekáč, kam by se husa vešla. Proto je kuře dobrou alternativou. A takto upečené nám…
Bůček, pivo a česnek, skoro až svatá trojice, která v kuchyni nikdy nezklame. Žádná složitá příprava, ani hora špinavého nádobí. Vše připravíte i upečete v jednom…
Zeleninu a tvarůžky nakrájíme na menší kousky. Přendáme do misky, přidáváme koření a máslo s pivem. Vše důkladně promícháme. Necháme pár hodin odpočinout.Nejlépe je…
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a opepříme.V misce smícháme všechny suroviny na marinádu a vytvoříme hladkou směs, do které ponoříme plátky masa. Necháme uležet…
Z pom. másla, nastrouhaných tvarůžků, cibulky, kapie, pažitky, piva a špetky cukru umícháme pomazánku, kterou necháme dobře uležet alespoň do večera v lednici. Můžeme,…
Vepřovou krkovičku necháme nejprve odležet v marinádě, a pak ji upečeme na kořenové zelenině, cuketě a cibuli. Takto připravené maso je krásně šťavnaté a podáváme ho…
Vepřovou krkovičku necháme nejprve odležet v marinádě, a pak ji upečeme na kořenové zelenině, cuketě a cibuli. Takto připravené maso je krásně šťavnaté a podáváme ho…