Smažené jednohubky na slano i sladko
Recept ještě nebyl hodnocenRozšlehaná vejce ochutíme podle toho, zda budeme jednohubky dělat na slano či sladko. Přidáme sůl, koření nebo bylinky, v případě sladké verze vanilkový či skořicový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozšlehaná vejce ochutíme podle toho, zda budeme jednohubky dělat na slano či sladko. Přidáme sůl, koření nebo bylinky, v případě sladké verze vanilkový či skořicový…
Z lineckého těsta můžeme vytvořit i malá umělecká díla. K lineckému cukroví přilepíme mandlovou hmotu a tu pak můžeme dle své fantazie dozdobit potravinářskými barvivy a…
Plněné ořechy podle receptů našich babiček k Vánocům neodmyslitelně patří. Tak se pusťte do práce! Křehké oříšky plněné punčovou náplní po pár dnech krásně změknou, jak…
Celá vejce utřeme s cukrem ivanilkovým cukrem, postupně přiléváme olej,jogurty a nakonec vmícháme i mouku s práškem do pečiva.Těsto navrstvíme do formy na mufffiny a…
Zpracujeme odpalované těsto: dáme vařit vodu se solí do kastrolu nebo mísy se silnějším dnem, rozpustíme v ní tuk, pak vmícháme mouku a "odškrabujeme" ode dna, až se…
Utřeme si piškotové těsto a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 20 minut na 180°C. Vyšleháme si máslo se Salkem. Natřeme na vychladlý piškot a polijeme…
Čokoládové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Při troše trpělivosti si je vyrobíte i sami doma. Recept si můžete sami upravit na menší množství a místo sójové…
Příprava odpalovaného těsta není tak složitá jak se na první pohled může zdát. Vytvořit z něj můžete třeba banánky, které jsou úžasně křehké, křupavé a připomínají…
Mezi oblíbené a klasické moučníky z máku rozhodně patří makovec. Když do něj přidáme jablka, bude krásně vláčný. Jeho příprava je velmi snadná a tento recept je navíc…
Ořechová roláda v tomto pojetí se stává luxusním dezertem pro slavnostní příležitosti. Připravte ji k nedělní kávě, na rodinnou oslavu, nebo na setkání s přáteli.…
Tento, téměř sváteční zákusek, vypadá složitě, ale nemějte obavy, s námi jej zvládnou i začátečníci. Rozválené těsto hustě poklademe směsí ovoce, přikryjeme sněhovou…
Krásně voňavé a na povrchu křupavé kokosky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. Kromě klasické verze jsou skvělé i plněné. Lahodná kokoska plněná kakaovým krémem a…
Lahodný máslový krém, uvnitř vaječný likér a na spodu vláčný piškot, to celé v čokoládové polevě. To jsou likérové špičky, které dodnes vévodí českým cukrárnám.…
Řezy s tvarohovým karamelem a piškoty máčenými v rumu jsou neodolatelným dezertem, který v sobě spojuje jemnost tvarohu, sladkost karamelu a výraznou chuť rumu. Vrstvené…
Vejce vyšleháme s olejem a cukrem, přidáme pudinky s kypř. práškem a zamícháme. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě asi 25 min. Na krém si…
Upeču dva pláty korpusu, jeden světlý a jeden tmavý, vykrajuji menší kolečka, která slepuji krémem. Slepená kolečka jedno tmavé a jedno světlé omažu krémem, bok obalím v…
Strouhaný kokos je pro svůj vysoký obsah tuku ideální na pečení a díky obsahu tuku a vlákniny dokáže na delší dobu zasytit. V kombinaci s lehkým bílkovým korpusem a…
Buchta s jablečnou náplní z remosky je jednoduchý dezert, který voní po skořici a domácí pohodě. Remoska jí navíc dodá krásně vláčnou strukturu a zlatavou kůrku –…
Celá vejce utřeme s cukrem. Máslo si rozpustíme a pomalu ho vmícháváme do vajec. Pak přidáme prosátou mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem. Jablka na jemno…
Pravdou je, že jíme i očima. I obyčejný moučník můžeme právě zdobnou polevou učinit lákavější. Právě o tento druh zdobení si říkají různé moučníky na plechu, makovce…
Pravdou je, že jíme i očima. I obyčejný moučník můžeme právě zdobnou polevou učinit lákavější. Právě o tento druh zdobení si říkají různé moučníky na plechu, makovce…
Pravdou je, že jíme i očima. I obyčejný moučník můžeme právě zdobnou polevou učinit lákavější. Právě o tento druh zdobení si říkají různé moučníky na plechu, makovce…
Jednoduché řezy s překvapením pod vrstvou tvarohové šlehačky. Tyto moučníky s ovocem ozvláštněné pikantní marmeládou a touto osvěžující vrstvou jsou velmi oblíbené a…