Portobello Bolognese

Suroviny 4 porce

4 steakové žampiony portobello
250 - 300 g mletého masa
1 cibule
60 g řapíkatého celeru
60 g červené papriky
50 g rajského protlaku
stroužek česneku
sůl
pepř
olej
tvrdý sýr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů nebo je dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky...

  2. Na minimálním množství oleje osmažíme menší drobně pokrájenou cibuli dosklovata, k ní přidáme osmažit na plátky pokrájený celer a na kostičky pokrájenou papriku. Následně přidáme mleté maso (hovězí nebo z vepřové plece) a za častého míchání smažíme do vysmažení šťávy. Nakonec přidáme protlak, nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme, krátce osmažíme a odstavíme.

  3. Do klobouků žampionů rozdělíme směs z mletého masa, klobouky dáme do olejem vytřené zapékací mísy a zaklopíme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 25 - 30 minut, pak odklopíme a posypeme strouhaným sýrem, který se nám na horkém povrchu sám rozpustí, takže není už nutné žampiony dále zapékat.

  4. Podáváme s těstovinami, bramborovou přílohou nebo opečeným toustem.

Komentáře k receptu Portobello Bolognese

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: portobello portobello recept steakové žampiony recepty portobello masové kuličky recept na přípravu portobello recepty hovězí s portobelo portobelo mleté maso jak upect portobello hovězí portobello náplň do steakových žampiónů mleté hovězí s portobello portobello s testovinami recept boloňské ragů s portobello portobello mlete maso