Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový bourguignon

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 747 kJ /
657 kcal
Bílkoviny11,91 g
Tuky40,97 g
Vláknina20,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy53,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pánvičce rozehřejte lžíci oleje a lžíci rostlinného másla. Krok 2: Přidejte na plátky nakrájené houby a asi 3 minuty opékejte. Krok 3: Sejměte z ohně ještě předtím, než houby pustí šťávu. Krok 4: V hrnci rozehřejte zbývající olej a rostlinné máslo, přidejte nakrájenou mrkev, cibuli, tymián, sůl a černý pepř a na středním plameni opékejte cca 10 minut, dokud není cibulka světle hnědá. Krok 5: Přidejte rozmačkaný česnek a ještě asi minutu osmahněte. Krok 6: Přilijte víno a zvyšte teplotu. Vařte, dokud se víno nezredukuje asi na polovinu. Krok 7: Přidejte rajčatový protlak, vývar a houby a snižte teplotu na mírný var. Vařte asi 20 minut. Krok 8: Přidejte nakrájenou cibulku a nechte mírně vařit ještě dalších 5 minut. Krok 9: Mouku rozmíchejte v trošce vody a přilijte do omáčky. Nechte dojít dalších 10 minut. Krok 10: Dochuťte a podávejte s těstovinami, dozdobené rostlinnou smetanou (našlehanou s trochou estragonového octa či lanýžového oleje).

Zveřejněno 22. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový bourguignon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JR5l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový bourguignon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JR5l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bourguignon, bourgignon recept, bourguinon houbový, hubový bourguignon, bourbignon, hubovy burgynjon, veganotic houbový, bourguingon, burgignon recept, houbový bourgignon, recept na bourguignon

Suroviny:
olej olivový, máslo rostlinné, portobello, mrkev, cibule, česnek, víno červené, vývar zeleninový, protlak rajčatový, tymián sušený, mouka polohrubá, cibule, smetana rostlinná, těstoviny

Přidat fotografie receptu