Koláčky II.

Boubelinda Kuchařka:

Domácí pekárna 21 názorů

Koláčky na svatbu
517
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Suroviny

250 ml mléka
150 g rozpuštěné másla
1 žloutek
180 g polohrubé mouky
320 g hladké mouky
100 g cukru
1/2 kostky čerstvých kvasnic
trochu soli
citronová kůra
Na náplň co kdo rád.
Povidla nebo makovou náplň, ořechovou, tvarohovou nebo jablečnou.
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny tak, jak jsou vypsané, citronovou kůru zamícháme do mouky, sůl dáme do rohu (nesmí se dostat ke kvasnicím) a kvasnice rozdrobíme na cukr. Zapneme program Těsto a necháme dojít do konce. Většinou nechám kynout ještě další půlhodinu, ale není nutné.

  2. Z těsta si uděláme malé kuličky, které necháme tak 10 minut nakynout. Rozválíme si je do oválku, do prostřed dáme náplň, na konci oválku si uděláme dírku a vememe oba dva konce, přetočíme je a provlékneme.

  3. Koláčky necháme ještě tak půl hodinky kynout na plechu. Potom pomažeme máslem a posypeme drobenkou.

Poznámka

S těstem se pěkně pracuje. Tento recept mám od sousedky, má recepty do pekárny opravdu vychytané.

Z této dávky jsme měli 77 koláčků, ale některé byly větší, takže by jich bylo i více. V tomto stavu vydrží až 2 dny měkké - pokud nejsou dříve snědené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koláčky II.

  • Besinka35 Besinka35

  • slavuska slavuska

    Teda já nevím co říct...klobouk dolů,vždycky jsem zkoušela koláčky dělat,ale pokaždé byly nějaké tuhžší...Ale tyhlety se povedly hned na poprvé a chuťově?:-p Mňam,budu už dělat jen tyto a za úžasný recept dávám bodík:yes::-K

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    janca.79:moc děkuji:-8

    Odpovědět

  • janca.79 janca.79

    Ahoj, nikdy jsem ještě žádné hodnocení nepsala, ale teď opravdu musím. Koláče jsme pekly již dvakrát (během týdne) a jsou naprosto, ale naprosto dokonalé. Hlavně to těsto. Dělali jsme z tvarohem a broskví a měli jsme boule až za ušima. Takže díííky za vynikající receptík do mé sbírky :-K

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    mardosa:koláčky máš nádherné, povedly se ti. Děkuji za fotečku.;-)

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

    Tak jsem je právě dopekla...nemám pekárnu,tak bez ní,ale šlo to krásně :-K:-K,pěkně mě vykynuli a pak se dělali úplně bájo.
    AA u nás asi nevydrží ani do zítra,natož 2 dny.:-D:-D:-D:-D
    Dávám bodík a přidám fotečku.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Neboj, nejako sa dohovoríme...
    Ďakujem ti za ochotu!

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    magdalenko, tak jsem si to vyzkoušelaa není to o 90°, ale o 180. moc se omlouvám. :-8 Taky si ten oválek pak dávám vodorovně.:-8 vznikne ti taková klička nahoře.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veruš, 90 stupňov je pravý uhol...vystrihla som si kus papiera, oválek, trénujem...celú tú dlhšiu stranu cez otvor, tak by som povedala, ako pozerám na obrázok...to čo je vpravo, bude vľavo...(teda ak mám oválek zľava doprava, nie zhora dole položený...). Sedí to? Pripadám si úplne mimo...

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Magdalenko, vemeš oba konce, otočíš je (o 90°) a provlékneš dírkou. Doufám, že mě chápeš.:-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Natrafila som na tieto koláčky, študujem, študujem recept, ale neviem prísť na spôsob prevliekania koncov cez otvor. Neviete mi to bližšie popísať, prosím?

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Hmm tak to musím tuto náplň taky vyzkoušet.:-*

    Odpovědět

  • nikcajan nikcajan

    Budu se snažit ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    nikcajan, budeme se těšit na nějaké tvé receptíky!!:-):yes:

    Odpovědět

  • nikcajan nikcajan

    Pudinkou náplňí myslím klasicky hustý vychladlý a oslazený pudink.Dávám i do šátečků z listového těsta ,nebo na plech + ovoce a posypka.:-*

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo