Kuře na sádle s povidlovým zelím

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

3 kuřecí stehna
vrchovatá lžíce sádla
2 malé krajíčky chleba
sůl
kmín
----
velká sklenice červeného sterilovaného zelí (možno i kysané)
1 cibule
1 brambor
1-2 lžíce povidel
kousek sádla nebo olej
sůl
pepř
cukr
ocet podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna osolíme a posypeme kmínem. Do pekáčku dáme chleba, poklademe kousky sádla a položíme stehna. Lehce podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme na 180 st. cca 45-50 minut. V průběhu pečení poléváme výpekem. Před koncem pečení víko odkryjeme, zesílíme teplotu a dopečeme dozlatova.

  2. Na zelí nakrájíme cibuli nadrobno a na kousku sádla ji orestujeme dozlatova. Přilijeme zelí i s nálevem, vmícháme brambor nastrouhaný najemno a vaříme doměkka. Sterilované bývá měkké, tak stačí krátce. Vmícháme povidla, začneme jednou lžíci a podle chuti přidáváme.

  3. Nakonec zelí dochutíme solí nebo cukrem a octem. Podle toho jestli máme rádi sladší nebo kyselejší. Povidla chuť zelí zvýrazní. Zelí podáváme s upečenými stehny a knedlíky bramborovými nebo houskovými.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 174 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na sádle s povidlovým zelím

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dostala jsem se k tomuto vynikajícímu kuřeti až dnes. Udělala jsem malou kulišárnu, měla jsem zbyteček kachního sádla, takže to šlo pod kuře a pak jsem udělala k tomu jemné přílohové lokše, omaštěné zbytečkem sádla a máslem ! Pekla jsem velmi pomalu, aby to provonělo tím sádlem. Výborné !

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    mika59: Dnes jsem pekla bažanta, manžel změnil jídelní lísteček!:-D

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: To je opravdu třeba vyzkoušet ,,to se nedá popsat, ale kuře má jinou chuť, než sypané grilovacím kořením ..tady opavdu jen sádlo, kousek chleba, sůl a kmín..,max špetka majoránky..:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    mika59: Tahám stehna z mrazáku! Mám domácí kuřátka! Díky Bohu za ně!<3

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Položit chleba, sádlo a maso, podlít a přikrýt..;-) Je to jedno, chleba je kousek a rozpeče se..;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    mika59: Ten chleba dát pod to stehno nebo vedle , aby se nepromočil , nebo radši nedat vodu vůbec? To sádlo dát na chleba taky? Trošku tápu v receptu.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    mika59: Aha, díky, někdy vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    zizala: Chleba v kombinaci se sádlem a kmínem udělá to, že kuře, už když se peče vůní připomíná husu, a pak lehce i chutí. Chleba ten se rozpeče a u nás se sní první. Má výbornou chuť. Nejlepší je patka..:-);-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Eja57: Děkuji je to změna...:-K:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Mě zaujal ten chleba. Proč tam je a co s ním potom? Zase něco nového, co neznám :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Ta povidla:yes: Zahušťuji červené zelí taky trochou nastrouhané brambory, přidávám ještě trochu nastrouhaného jablka a brusinkovou ( v nouzi rybízovou) marmeládu...Ale ta povidla:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře na sádle kuřecí stehna sádlo pečený chléb na sádle

Zapomněl/a jsem heslo