Bramborovo-jáhlové placky s povidly

petram Kuchařka: petram

Sladká jídla 5 názorů

Suroviny

2 menší brambory uvařené ve slupce (po uvaření cca 250 g)
cca 3 lžíce jáhlové mouky
špetka soli
olej na smažení
švestková povidla
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme a najemno nastrouháme.

  2. Promícháme se špetkou soli a postupně přidáváme mouku a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Množství mouky záleží na typu a moučnatosti brambor.

  3. Z těsta pomoučněnýma rukama tvarujeme menší placičky, které ještě z obou stran poprášíme jáhlovou moukou.

  4. Kvalitní nepřilnavou pánev pokapeme několika kapkami oleje, který rozetřeme po celé ploše.

  5. Na rozehřáté pánvi placičky z obou stran opečeme. Při obracení je dobré opět přidat kapičku oleje a rozetřít ji, aby se placky nesmažily zcela nasucho.

  6. Usmažené placičky podáváme se švestkovými povidly nebo s klevelou.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 147 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborovo-jáhlové placky s povidly

  • Johanka128 Johanka128

    No páni, to bude dobrota:-)

    Odpovědět

  • TerezaVe TerezaVe

    Hned, jak se přestanu osypávat po borůvkách, dám si celou mísu. :-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    A s borůvkovým diadžemem mana nebeská ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    TerezaVe: Na brambory je skvělé mít pomocníka. A když teď ví, jaká z toho vyleze mňamka, přihlásí se třeba příště zase. :-D

    Odpovědět

  • TerezaVe TerezaVe

    No mňam!
    Tento recept jsem měla dlouho uložený ve složce "na vyzkoušení". Jáhlovou mouku už jsem měla koupenou, ale nechtělo se mi loupat a strouhat brambory... Až se do toho pustil mužíček. :-)
    Recept se přesouvá do stabilních receptů mé domácí kuchařské knihy.
    Připadlo mi, dle pozorování, že těsto pěkně drželo, nelepilo se i se pěkně smažilo. Chuťově mi připomnělo jeden babiččin recept, co nám v dětství dělávala...
    Nejvíce nám chutnaly s agávovým sirupem. Hruškovo-jablková povidla byla taky dobrá.
    Na rozdíl od kupované bezlepkové směsi na lívance od Extruda není třeba rostlinné mléko - vyráběla jsem si kokosové, které máme do těsta nejradši, a není ani třeba vajec. Jen ty brambory musí nějaký dobrovolník oloupat a nastrouhat. Ještě že jsem se tak dobře vdala. :-D

    Odpovědět

Tématické fráze: jáhlové placky jáhly recepty jáhlové taštičky banánové lívance s jáhlovou moukou recepty z jáhlové mouky placky s povidly recepty s jáhlovou moukou jáhlové placky bramborové placky s povidlím jáhlové lívance co s jáhlovou moukou ryzove placky na sladko biskupský chlebíček bez mouky placky s povidlim jáhlová mouka placky povidlové taštičky z kupovaného bramborového těsta jáhlová mouka recepty kynuté bramborové placky s povidly bramborové placky se švestkovými povidly jáhlove placky z jahlove mouky

Zapomněl/a jsem heslo