Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenŠpek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme, dáváme pozor, aby se nepřipalovalo. Pak přidáme (pokud je potřeba, trochu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme, dáváme pozor, aby se nepřipalovalo. Pak přidáme (pokud je potřeba, trochu…
Maso nakrájíme na malé kostky, okořeníme pepřem a grilovacím kořením, osolíme a restujeme na oleji v pánvi. Až se zatáhne, přilijeme trošku vody a dusíme. Žampiony…
Špagety uvaříme v osolené vodě.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme slaninu. Orestujeme a přidáme nakrájené konzervované maso. Osolíme, opeříme, přidáme…
Tradiční lasagne, ve kterých se střídají dvě omáčky, červená s masem a bešamelová se sýrem, jsou velmi oblíbené. Pokud máte dostatek času, můžete připravit pláty lasagní…
Do jednoho košíku dáme 200 g rýže, 300 ml vody, kousek másla, sůl, další koším naplníme mraženou zeleninou (dávám později cca po 15 minutách). Horní patro na stranu pro…
Cibulku pokrájíme na drobno a dáme osmahnout, přidáme maso pokrájené na kousky. Zaprášíme paprikou a hladkou moukou, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme bujon,…
Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba.V hrnci rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa…
Maso si nameleme spolu se slaninou, česnekem a papričkama. Klepneme vajíčko, okořeníme a posypeme nasekanou petrželkou. Mokrýma rukama děláme válečky, které pak na grilu…
Pálivý gulášek připravte podle receptu. Nechte ho odležet (i když se to prý nemá) ať se chutě propojí. Připravte k němu vymazlený hrnkový knedlík, naložte plný talíř a…
Ze spojení kvalitních surovin vzejde zákonitě skvělý pokrm. Stejné je to i u tohoto receptu. Pomalu dušená šťavnatá krkovička, voňavé houby a česnek, podávané s různě…
Ve větší pánvi (používám pánev wok) si osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso a prudce orestujeme až zhnědne, vařečkou odděláváme maso od sebe ! zasypeme kořením chilli…
-z hovězího a slepičího masa uvaříme vývar (sůl, celý pepř, nové koření) -v jiném kastrolu orestujeme zeleninu, cibuli a česnek - zalijeme vývarem - přidáme fazole,…
I kupované vepřové maso ve skle je velice dobré i když domácímu se nevyrovná. V kombinaci s rýží a zeleninou vykouzlíte bleskovou večeři pro celou rodinu.
Zajištění vlákniny v jídelníčku je nezbytností pro každý den. Hravě si s tím dokáže poradit surovina, jako je bulgur. Ten obsahuje také důležité vitamíny a minerály.…
Krkovičku naklepeme na větší plát. Osolíme,pomažeme plnotučnou hořčicí a dáme vrstvu mletého masa, které jsme si připravili smícháním vajíčka, pepře, podravky,…
Osmahneme sibuli, zasypeme paprikou, vložíme maso, marmeládu a opečeme. Osolíme, přidáme drcený kmín, pepř, utřený česnek a mírně podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou…
Cibule nakrájíme na kousky. Jednu dáme na pánev s olejem a necháme zesklovatět. Přidáme maso a opečeme. Přidáme protlak, papriku, sůl a pepř. Malinko podlijeme vodou a…
Z masa odstraníme všechen tuk, naklepeme a osolíme. Hlubší pánev (používám nerezovou se sendvičovým dnem), dáme na plotnu a až je zahřátá, položíme maso (vaříme úplně…
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světle zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, přidáme hladkou mouku a opět osmahneme…
Dostali jste cuketu? V období cuket se hodí každý recept na zpracování těchto úrodných krasavic. Nenápadná dýně se příjemně vnutí k vůni masa, česneku, papriky a…
Objevte kouzlo domácích těstovin! Jsou trvanlivé, proto si je můžete nasušit i do zásoby a můžete je odebírat podle potřeby. Třeba právě k této pikantní fazolové Mexické…
Krabí tyčinky si mírně spaříme a nakrájíme na menší kostičky. Kousek cibule si orestujeme spolu s krabími tyčinkami na oleji, osolíme, opepříme. Zalijeme rajským…
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme promáčknutý česnek a smažíme dozlatova. Vložíme větší kusy masa, osolíme, opepříme a restujeme maso ze všech stran.Pak maso podlijeme…
Na drobně pokrájenou cibuli osmaženou dosklovata na trošce tuku nasypeme pokrájenou slaninu nebo klobásu (klidně pikantní maďarskou) a dosmažíme lehce dozlatova.…