Topinky s václavkovou směsí

recepty73 Kuchař: recepty73

Houby 0 názorů

Suroviny

250 g pokrájených václavek, krátce spařených v osolené vroucí vodě
olej
1 velká cibule
3 stroužky česneku
80 g moravské slaniny nebo anglické...
sůl nebo sojová omáčka
pepř mletý
drcený kmín
tymián nebo majoránka, dle chuti
120 g rajského protlaku nebo plechovka krájených loupaných rajčat
vývar dle potřeby, při použití protlaku
krajíčky staršího chleba, nebo toustový chléb
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou velkou cibuli (nebo dvě menší). Přidáme drobně pokrájenou slaninu, nasekaný česnek a ještě krátce osmažíme. Přisypeme bylinky, přidáme protlak a promícháme.

  2. Přisypeme okapané spařené václavky, osolíme, okořeníme a pod poklicí za občasného promíchání podusíme. Je-li třeba, podléváme minimálním množstvím vývaru.

  3. Pokud jsme použili kyselejší protlak, můžeme přidat i nepatrně cukru. Nakonec můžeme ještě dochutit kořením, česnekem, solí nebo sojovou omáčkou.

  4. Do směsi můžeme přidat pro obměnu pokrájenou papriku nebo chilli papričku. Pokud chceme směs bezmasou, vynecháme slaninu a naopak, pokud chceme směs masitější, uděláme základ nejen z cibule, ale přidáme osmažit i cca 200 gramů mletého masa.

  5. Na rozpáleném oleji nebo sádle osmažíme topinky, které můžeme potřít česnekem, případně si opečeme tousty a na ty nandáme václavkovou směs, kterou můžeme doplnit ještě strouhaným křenem, nebo posypat čerstvě nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Topinky s václavkovou směsí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: smes na topinky z václavek recepty z vaclavek smès z václavek na topinky želeninova smes svaclavkami na topinky recept na moravské topinky