Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Recept ještě nebyl hodnocenPrvní, co je potřeba, je dobře opéct maso. Osolíme, opepříme a začněte tučnějšími částmi, aby se dobře zatáhlo. Volte tak velký hrnec, aby se na dno maso dobře umístilo,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
První, co je potřeba, je dobře opéct maso. Osolíme, opepříme a začněte tučnějšími částmi, aby se dobře zatáhlo. Volte tak velký hrnec, aby se na dno maso dobře umístilo,…
Kuřecí křídla očistíme, osolíme a zlehka opepříme, zaprášíme mletou paprikou, přidáme protlak, promícháme a zprudka opečeme na 2 lžících másla. Podlijeme mírně vodou,…
Do stehen uděláme zářezy a do každého dáme plátek česneku.V pekáčku na plotně rozehřejeme olej a orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na…
Játra dělí strávníky na dva tábory. Pokud patříte k těm, kteří je mají rádi, můžete se ji připravit podle tohoto receptu. Orestovaná játra doplní voňavý rozmarýn a k…
Přes noc namočíme fazole a uvaříme, vývar ponecháme. Na sádle zpěníme cibuli a zaprášíme. Restujeme.Přidáme protlak a mletou papriku, poté fazole i s vývarem a krátce…
Na trošce oleje si zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, okořeníme osolíme a přidáme prolisované stroužky česneku. Až maso trošku zhnědne a orestuje se…
Na pánvi na oleji orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme nakrájenou mrkev a papriku, chvíli restujeme, přidáme protlak, rajčata z…
Smícháme vodu s pudinkovým práškem, cukrem, špetkou skořice a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 2 minuty a za občasného promíchání zchladíme. Rychleji to…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Jeden z tradičních pokrmů naší kuchyně jsou ptáčci. Zarolovaný plátek masa, který je plněný zpravidla vejcem, okurkou a uzeninou. V tomto receptu použijeme vepřovou kýtu…
Maso (stejk) nakrájame na pásiky. Pridáme papriku, posolíme a pokoreníme. Taktiež pripravíme cibuľu, cesnak, šampiňóny, uhorky a petržlenovú vňať.V recepte používam…
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme, k ní přidáme na kousky kuřecí maso a necháme opéct. Přidáme sůl, mletý pepř, trochu sójové omáčky a grilovací kořeni s bylinkami…
Omytou slepici vložíme do vařící vody. Zeleninu očistíme a s kořením přidáme k masu. Vaříme asi dvě hodiny (po cca půl hodině vytáhneme 1 mrkev a uschováme). Maso musí…
Ledvinky rozkrojíme podélně, očistíme od kanálků, namočíme do mléka a necháme přes noc. Pak je propláchneme.V kastrole rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme kousek…
Sojové kostky připravíme podle návodu. Na oleji si orestuji na jemno nakrájenou cibuli a přidám na malé proužky nakrájenou papriku, chvíli orestuji a přidám uvařené…
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přidáme nakrájené maso na malé kostičky, mletou papriku, sůl, pepř, papriku a rajče, protlak. Orestujeme a podlijeme…
Tekuté složky korpusu dáme do pekárny, nasypeme mouku a ostatní položky, kvasnice rozdrobíme úplně nahoru a zapneme program těsto.Do plechů připravíme pečící papír. Než…
Dostali jste cuketu? V období cuket se hodí každý recept na zpracování těchto úrodných krasavic. Nenápadná dýně se příjemně vnutí k vůni masa, česneku, papriky a…
Osmahneme sibuli, zasypeme paprikou, vložíme maso, marmeládu a opečeme. Osolíme, přidáme drcený kmín, pepř, utřený česnek a mírně podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou…
Na placky zmiešame múku, vodu, vajíčko a soľ a necháme 10 min postáť. Potom na oleji pečieme tenké placky z oboch strán.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na…
Špekáčky oloupeme a překrojíme napůl, po vrchu nakrájíme do křížku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá půl kolečka.Špekáčky vložíme do pekáčku, zasypeme cibulí,…
Období masopustu provázejí nejen různé oslavy, ale hlavně dobré jídlo. Právě v této době se konají tradiční zabijačky a vy si můžete připravit výbornou sytou specialitu…
Do hrnce dáme olej, přidáme posekaný česnek, orestujeme, přidáme rajčata, bazalku a vaříme 15 minut. Pak přidáme protlak, vodu, bujón, oregáno a vaříme ještě asi 10…
Kuře protkneme rozmarýnem a česnekem. Osolíme, opepříme a dáme na pekáček s rozpuštěnou slaninou.Pečeme až zrůžoví, přidáme oloupaná rajčata a až se rozvaří, podlijeme…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 21. 5. 2024 11:25
Přidáno 21. 5. 2024 08:31
K Dušičkám patří sladké nadýchané „dušičky“ nebo křehké probuzené duše: Dokonale jemné pečivo báječně chutná s povidly
Vůbec svému zubaři neříkejte, že je jíte! Tyto potraviny jsou nebezpečné pro naše zuby
Otázky a odpovědi o másle: Jak vyrobit lahůdkové hnědé? A je ghí opravdu zdravější?