Pstruží filátka s chutí zázvoru
Recept ještě nebyl hodnocenPstruha očistíme a zpracujeme na filety (je lepší větší pstruh pokud děláme filety). Filety zbavíme případných zbytků kostí (pokud je nutno – použijeme pinzetu) a z obou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pstruha očistíme a zpracujeme na filety (je lepší větší pstruh pokud děláme filety). Filety zbavíme případných zbytků kostí (pokud je nutno – použijeme pinzetu) a z obou…
Pekáčik vytrieme cesnakom a vložíme polovicu masla narezaného na plátky. Posypeme polovicou nasekaného kôpru a navrch uložíme osolené pstruhy. Podlejeme vínom a zakryté…
Pstruhy omyjeme, osušíme a na půl hodiny naložíme do mléka. Poté je vyjmeme, necháme okapat, osolíme, opepříme, zakapeme citronem a dáme do vymaštěného pekáčku. Pečeme…
Vykuchané pstruhy umyjeme,nasolíme a posypeme drceným kmínem.Naplníme je plátky uzené slaniny a kolečky cibule.Poklademe je do máslem vymazaného pekáčku.Přikryjeme a…
Pstruha umyjeme, odrežeme plutvy, chvost a hlavu. Múku zmiešame s mletou paprikou a pstruha v tejto zmesi obalíme. Zvnútra ho osolíme a vložíme 1 vetvičku tymiánu. Na…
Plát pstružího filé omyjeme, osušíme, naporcujeme, lehce potřeme olejem a osolíme. Dáme na plech, vyložený papírem na pečení, kůží dolů.Brokolici uvaříme v lehce slané…
Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut. V octě rozšleháme sul, pepř a 1 lžíci oleje a směsí ryby potřeme. Pstruhy po obou stranách obalíme v mouce. Ve…
Rybacie filety rozkrojíme po dĺžke na 2 tenšie filety. Posolíme a na každý pásik položíme tenký plátok tvrdého syra. Na koniec každej filetky položíme kúsok sušenej…
Rybí maso rozebereme na malé kousky. Ochutíme troškou soli, pepřem, nasekanou petrželkou, limetkovou šťávou a olejem.Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.…
Ryby osolíme, okmínujeme a lehce poprášíme hladkou moukou. Dozlatova opečeme na rozehřátém oleji. Zatímco opékáme pstruhy, v další pánvi rozpálíme olej, vhodíme cibuli,…
Batát ošúpeme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Rozmixujeme a vmiešame lístočky saturejky.Pstruha osolíme a obalíme v zmesi mletej papriky a rasce.…
Filety ze pstruha s kůží omyjeme, osušíme a za pomoci pinzety zbavíme zbytku kostí. Filety podélně rozřízneme a získáme šest proužků na závitky. Všechny zlehka osolíme,…
Brambory předem povaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Rozmačkáme, osolíme.Do hrnce nalijeme mléko a smetanu,přivedeme k varu. Až se to začne vařit, vložíme…
Filety omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Každý filet obalíme nejprve v maizeně, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v kukuřičné strouhance a z obou…
: Vykuchaného pstruha omyjeme a naporcujeme na menší kousky, aby se nám lépe a rychleji propekly. Pokud máme velkou pánev, můžeme smažit rybu v celku. Porce pokapeme…
Předem můžeme připravit domácí sardelové máslo utřením 100 g másla pokojové teploty, 6 ančoviček rozmačkaných vidličkou a 1 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky. Nebo…
Čerstvého pstruha omyjeme a osušíme Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepřime. Obalíme v mouce. Na 2 lžících másla opékáme po každé straně 5 min. dozlatova. …
Očištěné filé osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Vetřeme nasekanou petrželku. Rozehřejeme kousek másla s kapkou oleje a přidáme filátka kůží dolů. Přihodíme…
Vynitřek pstruha osolíme, pokapeme šťávou z citrona a potřeme ho rozsekanou chilli papričkou. Poté vnitřek vymažeme trochou hořčicí. Kdo chce, může do něj vložit i…
Vykuchané, kuchyňsky upravené pstruhy, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou, opepříme a osolíme zevnitř i zvenku a potřeme olivovým olejem. Na bocích…
Všetky prísady na marinádu premiešame a ryby do nej naložíme na 12 hod. Občas otočíme.Na panvici rozohrejeme maslo a ryby na ňom z oboch strán opekáme (Podľa hrúbky ryby…
Připravíme filety ze pstruha.Do misky si připravíme najemno nakrájené ančovičky, hummus z černých oliv a zamícháme.Filety osolíme, opepříme a na olivovém oleji osmažíme…
Cibuli nakrájíme na kolečka. Plátky anglické slaniny a cibulí vyložíme dno pekáčku. Ryby po osušení, nasolení a lehkém okořenění pepřem potřeme rozpuštěným máslem s…
Pstruha si vložíme do misky osolíme, opepříme z obou dvou stran ale jen tak lehce, abychom nepřehlušili chuť ryby, pokapeme olivovým olejem a necháme odstát. Mezitím si…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Retro vaření s Kristinou: Víte, jaká byla dělnická kuchyně za první republiky? Frčel koňský guláš!
Jídelní rozmary slavných: Meryl Streepová váhu neřeší, občas zahřeší fastfoodem a miluje křupavou pizzu Margherita
Jak připravit domácí karamelky? Překvapte přátele či rodinu bonbony vlastní výroby!