Pstruh s bylinkami od Titi
Recept ještě nebyl hodnocenPstruha omyjeme, rozkrojíme, do kapsy vložíme tymián a pokapeme citronem. Necháme 10 minut uležet. Mezitím připravíme rýži Basmati k varu. Máslo, cca 100g, a 2 lžíce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pstruha omyjeme, rozkrojíme, do kapsy vložíme tymián a pokapeme citronem. Necháme 10 minut uležet. Mezitím připravíme rýži Basmati k varu. Máslo, cca 100g, a 2 lžíce…
Osolené pstruhy vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a posypeme pokrájenou šalotkou. Rozpuštěné máslo promícháme s hořčicí, česnekem a citronovou šťávou.Omáčkou…
Filety ze pstruha s kůží omyjeme, osušíme a za pomoci pinzety zbavíme zbytku kostí. Filety podélně rozřízneme a získáme šest proužků na závitky. Všechny zlehka osolíme,…
Brambory předem povaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Rozmačkáme, osolíme.Do hrnce nalijeme mléko a smetanu,přivedeme k varu. Až se to začne vařit, vložíme…
Těstoviny podle vlastního výběru uvaříme dle návodu v osolené vodě, poté scedíme.Rybí filety, je-li potřeba, vykostíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme …
Filety omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Každý filet obalíme nejprve v maizeně, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v kukuřičné strouhance a z obou…
Pstruhy opláchneme studenou vodou, očistíme a osušíme. Osolíme, podle chuti můžeme přidat oblíbené koření na ryby.Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na…
Pstruhy očistíme, uvnitř osolíme a bříško jim vycpeme směsí omytých a osušených bylin. Osolíme i vně, povrch potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme dočervena. Hotovým…
Pstruhy očistíme a do kůže uděláme 3 zářezy. Česnek utřeme nožem a smícháme s mátou, limetkovou kůrou, olejem, solí a pepřem. Směsí potřeme pstruhy zevně i vnitřně a…
Očištěné filé osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Vetřeme nasekanou petrželku. Rozehřejeme kousek másla s kapkou oleje a přidáme filátka kůží dolů. Přihodíme…
Vynitřek pstruha osolíme, pokapeme šťávou z citrona a potřeme ho rozsekanou chilli papričkou. Poté vnitřek vymažeme trochou hořčicí. Kdo chce, může do něj vložit i…
Všetky prísady na marinádu premiešame a ryby do nej naložíme na 12 hod. Občas otočíme.Na panvici rozohrejeme maslo a ryby na ňom z oboch strán opekáme (Podľa hrúbky ryby…
Dědo, ty jsi hodnej, pohodil hlavou náš puberťáček Vojtíšek. Já, hodnej a proč ? Ty jsi nám koupil jibičku, pravil pubertálním slangem, tím nám myslel i ségru Verunku.…
Filé omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Ve dvou lžících olivového oleje smícháme nasekané bylinky, sůl, pepř a citronovou šťávu. Rybu tím potřeme a necháme 20 minut…
Pstruha pořádně umyjeme ve vodě. Osolíme, opepříme a dochutíme paprikou z venku i uvnitř. Dovnitř dáme rybí koření.Do mističky dáme: 1/2 citroonu nakrájeného na…
Pstruzi mají úžasně jemné a kvalitní maso. Dlouhou úpravou byste výsledné chuti jen ublížili. Celé ryby můžete před smažením naplnit dobře vychucenou nádivkou. Například…
Pokud máte rádi ryby, vyzkoušejte rychlý letní recept na opékaného pstruha na ghí se zeleninou s nádechem Středomoří. Zužitkujete v něm zbytky zeleniny a spolu s…
Tento recept přináší dokonale vyváženou chuť jemného pstruha marinovaného ve směsi aromatických bylinek, které rybě dodávají svěží a výrazný charakter. Pečená zelenina,…
Pstruh je v našich končinách velice oblíbenou rybou. Jeho jemné maso stačí doplnit kořením na ryby, které podpoří ještě kyselá šťáva z citronu. K restovaným filetům se…
Jemný a delikátní pstruh nepotřebuje výrazné koření a připravíme ho během chvilky na pánvi. Podáváme ho s kouskem pečiva a dobrým salátem z celeru a mrkve, ochuceného…
Rybu jemně osolíme, poprášíme kořením, obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného grilu. Po deseti minutách máme hotovo.
Vezmeme si holínky a jdeme chytit pstruha... eventuelně zazvoníme v T... na zvonek a necháme si ho vylovit z nádrže... Prostě vezmeme čerstvého (nejlépe) pstruha,…
Vykuchané, umyté a osušené pstruhy posolíme a poprášíme hladkou moukou. Vkládáme do pánve se zahřátým máslem a zvolna po obou stranách opékáme. Měkké pstruhy vyjmeme, do…
V misce si připravíme směs s koření, citronové kůry, šťávy a řádně promícháme. Osušené filety osolíme a potřeme směsí, dáme na talíř a necháme v chladu asi 2 hod.…