Hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem
Recept ještě nebyl hodnocenOloupanou červenou řepu vcelku, nebo jen rozpůlenou, uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Omyjeme lilek a zeleninu. Lilek oloupeme, pokrájíme na kolečka o síle asi 0…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupanou červenou řepu vcelku, nebo jen rozpůlenou, uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Omyjeme lilek a zeleninu. Lilek oloupeme, pokrájíme na kolečka o síle asi 0…
Na trošce oleje osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, které během smažení mícháme a rozebereme na kousky. Když je maso zatažené, přisypeme na…
Nejdříve upečeme brambory. Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Omyté brambory potřeme olivovým olejem a dáme péci na plech s pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě…
Na obě pánve nalijeme olej. Hlubší pánev zapneme a přidáme cibuli, abychom ji osmažili. Papriku nakrájíme na proužky a přidáme k cibuli. Když jsou papriky na skus,…
Na sádle osmahneme slaninu, cibuli, česnek (na kousky), pak přidáme nastrouhanou mrkev a celer, zasypeme krátce sladkou paprikou, oreganem a tymiánem, zalijeme vývarem,…
Nejdříve začneme fazolemi, pokud nemáte konzervované, večer předem namočíme ve vodě. Ve středně velkém kastrolu rozehřejeme lžíci olivového (kokosového...) oleje a…
Smícháme si ingredience na těsto. Těsto má být lité a množství vody záleží na mouce. Já použila 250ml. Těsto necháme alespoň 10 minut odpočívat. Připravíme si…
Rozehřejte troubu na 180 °C.V pánvi, kterou můžete dát do trouby, osmahněte na dvou lžících olivového oleje cibuli. Až zesklovatí, přidejte koření- papriku, kmín,…
Všechny suroviny na kuličky dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou konzistenci. Vodu přidáváme postupně podle potřeby. Hmota by měla být hustší, aby se kuličky daly…
Na oleji nebo sádle zpěníme cibuli, až začne žloutnout. Pak přisypeme na kostky nakrájené hovězí maso (nejlépe seříznuté z hovězího žebra), přisypeme lžíci grilovacího…
Kuličky nového koření v hmoždíři rozdrtíme, vložíme do hlubší misky a spolu s rozmarýnem smícháme všechny ingredience na marinádu dohromady.Maso odblaníme a nakrájíme na…
Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat.Způsobů je celá řada, ale…
Uvaříme si ragú: na oleji lehce osmahneme krájenou cibuli a mrkev, pak přihodíme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání a rozdělování hrudek maso osmažíme…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Historie na talíři: Indiáni původně žili hlavně z kukuřice, fazolí a dýně. Bílí osadníci z Evropy přinesli sádlo, cukr a mouku a s tím i nemoci...
Jídelní rozmary slavných: Mistr hororů Alfred Hitchcock měl fóbii z vajec, hosty děsil modrým jídlem a miloval tenhle slaný koláč
Užijte si Šťavnaté léto a ochutnejte speciality špičkových šéfkuchařů!