

Penne s lilkem a mozzarellou
Suroviny
- 350 g penne
- asi 500 g lilku
- 400 g loupaných rajčat (použila jsem z plechovky)
- stroužek česneku
- 3 lžíce strouhaného sýra Gran Moravia
- 200 g mozzarelly
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Lilku odkrojíme oba konce, nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme 30 minut vypotit. Pak ho opláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na kostky.
Nakrájený pak osmažíme na oleji, vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat tuk.Asi na 2 lžících oleje opatrně osmahneme stroužek česneku, přidáme krájená rajčata a vaříme 15 minut na mírném ohni. Pak můžeme česnek z omáčky vyjmout (ale také nemusíme - omáčka se dá udělat i se stroužkem rozetřeným).
Penne uvaříme v dobře osolené vodě na skus a scezené je v hrnci zalijeme připravenou omáčkou.
Vsypeme lilek, strouhaný sýr a kostky mozzarelly, dobře promícháme a necháme prohřát až do rozpuštění sýrů.
Podáváme horké.
Poznámka od kuchařky
Recept ze stránek www.blog.giallozafferano.it
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Penne s lilkem a mozzarellou
-
-
cathleen: Ďakujem, mám cesnak veľmi rada, preto sa pýtam. My máme tie jazýčky predsa len iné, nie?
-
tejaja: nechat, určitě. Italové mají jemné a mlsné jazýčky, a proto česnek vytahují - jen navonět a pryč. Ale já ho v těchto jídlech také nechávám
(dopíšu do receptu možnost volby).
-
cathleen: Chcem sa ešte spýtať, cesnak môžem nechať v omáčke, ak by som ho prelisovala, alebo sa to nehodí a treba ho vybrať ako píšeš?
-
tejaja: díky. Bylo to moc dobré a úžasně to vonělo
-
Veľmi pekný recept.