Smetanová chilli omáčka

hanikadlecowa Kuchařka:

4 porce Omáčky 2 názory

Hotovo!
32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

jakékoliv těstoviny (já použila Penne)
1 větší cibule
5 stroužků česneku
500 g mletého masa
2 konzervy sterilovaných loupaných rajčat
250 ml smetany
chilli podle chuti
pepř
sůl na dochucení
strouhaný sýr na posypání
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi si na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, ke které po chvilce přidáme prolisovaný česnek a mleté maso. Osolíme, opepříme a maso necháme pod pokličkou pořádně zatáhnout.

  2. Když se maso zatáhne a pustí šťávu, nalijeme k němu konzervy s rajčaty, smetanu a podle chuti chilli koření. Necháme omáčku povařit 10–15 minut a po té s ní přelijeme porci těstovin. Nakonec zasypeme strouhaným sýrem.

Poznámka

Tenhle recept je spíš takovej výplod mejch chutí, takže nic složitýho, za to ale aspoň pro mě strašně dobrýho! :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Smetanová chilli omáčka

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo