Rebarborový džem s kiwi
Recept ještě nebyl hodnocenOchutnejte tento vynikající džem z rebarbory a kiwi. Díky neobvyklé kombinaci ovoce a zeleniny je džem příjemně kyselý a osvěžující. Pokud chcete trochu pikantnější chuť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ochutnejte tento vynikající džem z rebarbory a kiwi. Díky neobvyklé kombinaci ovoce a zeleniny je džem příjemně kyselý a osvěžující. Pokud chcete trochu pikantnější chuť…
Sezóna rebarbory je v plném proudu, zkuste z ní uvařit kynuté knedlíky s omáčkou s jahodami a zakysanou smetanou. Příprava je snadná, těsto se ani nenechává kynout.…
Sezóna rebarbory je v plném proudu, zkuste z ní uvařit kynuté knedlíky s omáčkou s jahodami a zakysanou smetanou. Příprava je snadná, těsto se ani nenechává kynout.…
Kyselkavá rebarbora nachází své uplatnění nejčastěji ve sladké kuchyni. Dezert v podobě pudinku s rebarborou a oblíbenou granolou si mohou bez výčitek vychutnat i vegani…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme vyšlehanou smetanu a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do těsta pak poházíme ovoce, jahody a kousky rebarbory.…
Rebarboru dame do pekacku, pridame trochu vody a pocukrujeme. Dame do trouby dokud neni rebarbora mekka. Vyndame listove testo, vyvalime a vykrojime obdelnicky (cca…
Nejdříve připravte rebarborový kompot.Všechny suroviny dejte do hrnce a vařte, dokud se rebarbora nerozvaří, trvá to asi 20 minut. Kompot nechte vychladnout a pak jím…
V míse smícháme ovesné vločky, mouky, kypřící prášek a cukr, potom přidáme vejce a studené máslo pokrájené na kostičky. Ze všech surovin vypracujeme drobenku.Náplň si…
Tenká vrstva křehkého těsta, šťavnatá sladkokyselá náplň ze švestek a rebarbory a nazlátlý sníh na povrchu - to vše tvoří tento vynikající koláč, který si jistě oblíbíte…
Jarní zelenina, která se v poslední době těší veliké oblibě. Řeč je samozřejmě o rebarboře, kterou nejčastěji zpracováváme do sladkých moučníků. Krásně křehké řezy, se…
Remoska bezpochyby patří k pomocníkům, které často používaly hlavně naše babičky. Její sláva ovšem nevyhasla. Stále je hojně využívána a to nejen v domácnosti, ale i na…
Rychlý a chutný moučník z listového těsta, který spojuje jemný tvaroh s příjemně nakyslou rebarborou, je ideální volbou pro chvíle, kdy vás honí mlsná, ale nechce se vám…
Z voňavých květů černého bezu si můžeme připravit tyhle malé a roztomilé bábovičky s výbornou ovocnou omáčkou. Kdo má rád sladké dezerty z vařené smetany, musí tento…
Z rebarbory nejčastěji připravujeme sladké moučníky. Máslové těsto naplníme rebarborou a jogurtovým přelivem s vanilkou. Vršek ještě posypeme nastrouhaným těstem. Po…
Kyselkavá chuť rebarbory nejlépe vynikne ve sladkých moučnících. Vyzkoušejte křupavé šátečky z listového těsta plněné pocukrovanou rebarborou. Šátečky jsou ideálním…
Sezóna rebarbory netrvá dlouho, proto neváhejte a využijte ji v sladkých receptech. Vyzkoušejte koláč ze světlého a kakaového těsta s rebarborou, který podáváme bohatě…
Kyselá rebarbora, jemný tvaroh a křehké máslové těsto, to vše přikryté sněhovou čepicí. Sladkokyselá kombinace, která si vás dostane. A i když se recept zdá složitější,…
Rebarborový koláč nemusí být jen fádní buchtou na plech. Třené máslové těsto, rebarbora, pikantní meruňkový džem a sladká sněhová mřížka na závěr, dělají z moučníku…
Rebarbora má širokou škálu využití jak ve slané, tak i sladké kuchyni. Její chuť je opravdu jedinečná, lehce nakyslá a nejlépe vynikne na piškotových řezech, které jsou…
Hledáte tipy, jak zpracovat rebarboru? Zkuste upéct tento skvělý koláč s jemným krémem z vanilkového pudinku a tvarohu pokladený kousky rebarbory. Příprava není tak…
Rebarboru nejčastěji využíváme ve sladkých moučnících, ale své využití nalezne i ve slané kuchyni. Omáčka z rebarbory se zavařenými brusinkami má zajímavou sladkokyselou…
Galetky pocházejí z Francie, kde se pečou jako koláče bez formy. Tato verze s jahodami a rebarborou spojuje sladkost léta s jemně nakyslou chutí, zabalenou v krásně…
Utřeme vejce s cukrem a vanilkou, pomalu přikapáváme olej, postupně zašleháváme ostatní suroviny, nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou rebarboru. Těsto nalijeme do…
Reveň oloupáme, nakrájíme na malé kousky, které vložíme do kastrolu a pokud možno bez vody na malém plameni dusíme do chvíle, kdy začne měknout, asi 6 min (neměla by se…