Jahodový džem s rebarborou
Recept ještě nebyl hodnocenVychutnejte si chuť slaďoučkých jahod a nakyslé rebarbory kdykoliv během roku. Tento lahodný džem, ve kterém se snoubí svěží kyselost rebarbory a sladkost jahod s lehce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vychutnejte si chuť slaďoučkých jahod a nakyslé rebarbory kdykoliv během roku. Tento lahodný džem, ve kterém se snoubí svěží kyselost rebarbory a sladkost jahod s lehce…
Rebarbora obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny a navíc má zajímavou kyselou chuť. Kombinace rebarbory a tvarohu je velmi oblíbená a najdete ji i v tomto koláči…
Koláče s tvarohem a rebarborou jsou osvědčená klasika. V tomto receptu je navíc minimum cukru, bílou mouku nahradíme špaldovou, a na doslazení náplně použijeme banán,…
Rebarborový koláč nemusí být jen fádní buchtou na plech. Třené máslové těsto, rebarbora, pikantní meruňkový džem a sladká sněhová mřížka na závěr, dělají z moučníku…
Rebarbora má širokou škálu využití jak ve slané, tak i sladké kuchyni. Její chuť je opravdu jedinečná, lehce nakyslá a nejlépe vynikne na piškotových řezech, které jsou…
Hledáte tipy, jak zpracovat rebarboru? Zkuste upéct tento skvělý koláč s jemným krémem z vanilkového pudinku a tvarohu pokladený kousky rebarbory. Příprava není tak…
Připravte výborný koláč s rebarborou, pečený třeba v litinové pánvi. Na povrch přidejte křupavou vrstvu z třtinového cukru a ovesných vloček. Hotový koláč podávejte s…
Sezóna rebarbory je zde. Její zajímavě nakyslá chuť nejlépe funguje v kombinaci se sladkým, a tak ji nejčastěji používáme do různých moučníků nebo sladkých jídel.…
Sezona rebarbory je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte, co z této zeleniny, lehce nakyslé chuti připravit, vsaďte na makový koláč, s glazurou z citronové a…
Univerzální listové těsto doplněné o nakyslou chuť křehké jarní rebarbory zjemněné pudinkovou náplní je opravdovou lahůdkou. Zasypané na talíři moučkovým cukrem vás…
Pořádná porce na velký plech. Dávka těsta, která se hodí pro celou rodinu nebo na oslavu. Kombinace jahod a rebarbory je velmi oblíbená a s drobenkovou posypkou, je chuť…
Využijte jarní čas k přípravě rebarborového koláče. Zvlášť v době, kdy je rebarbora v té nejlepší formě. Upečení koláče neodkládejte. Využijte první volnou chvilku.…
Džem se dá připravit z jakýchkoliv přebytků ovoce. Kombinace banánu a pomeranče zmírní kyselou chuť rebarbory. Džem bude výborně chutnat v palačinkách, nebo jen tak…
Kyselkavá rebarbora nachází své uplatnění nejčastěji ve sladké kuchyni. Dezert v podobě pudinku s rebarborou a oblíbenou granolou si mohou bez výčitek vychutnat i vegani…
Rebarborové muffiny jsou vláčné, lehce nakyslé a ideální jako jarní pochoutka. Jednoduchý recept spojuje svěží, kyselkavou chuť rebarbory se sladkým těstem v dokonalé…
Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem,…
Využití rebarbory je v naší kuchyni velmi široké. Můžeme třeba upéct tento zdravý koláč s ovesnými vločkami a obyčejné mléko nahradit kefírem. Tak odlehčíme našemu…
Upečte tuto rychlou a chutnou buchtu k nedělní kávě. Kyselou chuť rebarbory skvěle doplňuje sladká drobenka, kterou je buchta bohatě posypána. Místo rebarbory můžete…
Není nic lepšího, než si po nedělním obědě dopřát něco na mlsání. Můžete si zpříjemnit den pohárkem s rebarborovým rozvarem a jemným smetanovo-mascarpone krémem.…
Ačkoliv je rebarbora zelenina, hodí se skvěle jako náplň do sladkých moučníků. Zkuste upéct například tento koláč z lineckého těsta s náplní z krájené kyselkavé…
Rebarbora se sice řadí mezi zeleninu, ale zpravidla ji používáme jako komponent do různých sladkých moučníků. Její chuť je lehce nakyslá, ale stačí ji nechat v cukru a…
Zajímavou kyselkavou chuť rebarbory v tomto receptu zvýrazníte intenzivní a aromatickou chutí zázvoru. Díky této kombinaci vznikne lehce pikantní a osvěžující marmeláda,…
Snadný drobenkový koláč s pudinkem a rebarborou připravíte během chvilky a pochutná si na něm celá rodině. Pokud nemáte rádi rebarboru, klidně ji nahraďte oblíbeným…
Rebarborová sezóna se pomalu chýlí ke konci, a tak neváhejte a vychutnejte si ji, dokud je to možné. Nejlépe její lehce nakyslá chuť vynikne v koláči se slaďoučkými…