Rebarbora v medu

spagetka Kuchařka:

Zavařeniny 7 názorů

56

Suroviny

1 kg rebarbory
250 g cukru krystal
400 g medu
900 ml vody
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kousky. Dáme do vhodné nádoby (já užívám kameninový kastrol), posypeme cukrem a necháme přes noc odstát.

  2. Pak svaříme 400 g medu v 900 ml vody, musíme sbírat pěnu z povrchu, až je med čistý a takřka průsvitný.

  3. Přidáme tam odstátou šťávu z rebarbory a asi 2 minuty povaříme. Nyní vložíme rebarboru a povaříme DO ZMĚKNUTÍ - POZOR NE ROZVAŘIT!!!

  4. Po uvaření vkládáme do sklenici se šťávou s medem. Na povrch můžeme pro jistotu dát přípravek proti plísním nebo lžičku kyseliny citronové.

  5. Jelikož to ale prochází varem, tak se mi nestalo, že by mi to zplesnivělo. Může se i sterilovat cca 20 min.

Poznámka

Recept uvádím, protože začíná rebarbora a tohle je výborná změna, jak ji zužitkovat. Počet skleniček z hlavy teď neřeknu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rebarbora v medu

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Já trdlo, jak je možný že mě todle uteklo, takový rebarbory na zahradě a já to objevím až dneska. Teď už se mě zdá že je na rebarboru pozdě. Já bych si napohlavkovala hned.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Zdenka1: Zdeni, spíš je to na fotce Ivako tak vidět, není to doslova pasta, dá se říct, že se spíš podobá tomu kompotu, není jednolitá ta směska, prostě kousky rebarbory slepené medem - neumím to líp popsat, já svoji už nemám, až udělám,přidám fotku. Ale na tomhle jsi fakt nemohla nic zkazit, přidej foto ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Recept se mi líbil, tak jsem ho prubla, ale nemám z něj pastu jako na fotce. Moje rebarbora se podobá spíše kompotu:-(. Kde jsem mohla udělat chybu:-O:-?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jak to, že mi tohle uniklo? :-// Teď mám rebarboru jen v mrazáku, tak musím počkat zase do léta:-/. Ale jinak, spagi veliký plus! Já už jsem to u někoho jedla a byla jsem z toho hotová, fakt to bylo moc dobré, takže snad si příští rok vzpomenu;-):yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Aha, no vidíš, já ji vždycky jen mrazila...až znovu obroste, zkusím to;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Žížalko i na to, co popisuješ ty, pak jako náplň do koláčů, buchet apod.:-p;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Na co pak takovou rebarboru používáš? Jako kompot? Nebo by možná šla jako doplnění pohárů...i na sladké kaši bych si ji uměla představit:-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo