Provensálský pekáček

zizalka Kuchařka: zizalka

pro 2 osoby Zeleninová jídla 8 názorů

Suroviny

50 g slaniny
1 cibule
1 větší mrkev
1 malá cuketa
2 párky šunkové
červené víno na podlití
1 lžíce olivového oleje
čerstvé provensálské bylinky
tymián
rozmarýn
saturejka
oregano
pepř
sůl
100 g dlouhozrnné rýže
4 cherry rajčátka
červené víno
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C, pokud nemáme horkovzdušnou raději na 220 °C.

  2. Na pánvi osmažíme slaninku s cibulí do sklovita, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev s cuketou a chvíli restujeme, nakonec přidáme na kolečka nakrájené párečky, podlijeme trochou červeného vína a ještě chvilku dusíme.

  3. Směs přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme olej, bylinky a vše důkladně promícháme. Pečeme 20 min.

  4. Mezitím si uvaříme rýži.

  5. Po 20 minutách přidáme k zelenině na čtvrtiny pokrájená cherry rajčátka spolu s uvařenou rýží. Opět polejeme trochou červeného vína.

  6. Pečeme dalších 20 minut, na posledních 5 minut odkryjeme víko. Ihned podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Provensálský pekáček

  • zizalka zizalka(autorka receptu)

    Dajda: Jsem ráda že chutnalo :-)

    Anna Kocikova: Na co má člověk rodinu :-)) Plíčky jsem ještě nedělala,ale dívala jsem se na pár receptů a musím někdy zkusit :-p až je tedy seženu...

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Moc dobré, už jsem vyzkoušela. Lehké zeleninové jídlo, dobré k večeři. Dokonce jsem dnes narazila v našem sídlištním Albertu na šunkové párečky, a to ještě ke všemu v akci! :yes: :-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dajda:zizalka:Děvčata neděkujte,není zač;-):-K
    Já bych to také nevěděla,ale neteřinka sehnala podnájem kousek od zmíněné masny a pokaždé,když spolu mluvíme,tak mě zdravě"provokuje"co za dobroty tam zase sehnala:-D

    žížalko,Terno je i u nás ve Zlíně:-)Není v Ostravě,ale tam zase mají plíčky(pajšl)které nejsou u nás a já si je vždy vozím domů,když jsme v Ově na návštěvě u rodiny:-D

    Odpovědět

  • zizalka zizalka(autorka receptu)

    Děkuji všem za milé komentáře :-8 šunkové párečky kupuju u nás v Olomouci v coop prodejně Terno, ale to jak se koukám v Praze není:-O

    Anna Kocikova: moc děkuji za cenne informace, v Praze bych si opravdu nevěděla rady:-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Anna Kocikova: Mockrát děkuji, Aničko, za radu. Pro mě je to sice poněkud z ruky, ale kousek odtud bydlí naši mladí, hned jim tuto prodejnu doporučím a třeba se i já sem dostanu někdy v otvírací době. :-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezká úprava:-Krecept se mi líbí:-p:yes:


    Dajda:Jestli mohu poradit-neteř v Praze nakupuje líčka(hovězí,telecí,vepřová)šunkové párečky aj. přímo tady;-)http://www.masouzeniny-suchy.cz/kontakt.html
    Na šunkové párečky jsi určitě také už narazilahttp://www.bezlepek.cz/2014/02/sunkove-parecky/

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Zapékám brambory s cuketou a mrkví jako přílohu nebo míchám do rýže (případně do kuskusu) udušené cukety s paprikami a rajčaty, takže tohle určitě vyzkouším taky. Jen neznám šunkové párečky. My jsme s té Praze nějací zaostalí, neprodávají tu líčka ani šunkové párečky.:-O

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

Tématické fráze: párečky v zelenině šunkové parečky recept ryze z jednoho pekacku házená na pekáčku večeře z pekáčku pečené párečky s cibulí terno olomouc bezlepek provensálské zeleninové jídlo kuchařka ladi hruěky prodejna olomouc kuchařka ladi hruěky prodejna olomouc