Mléčná rýže s pekanovými ořechy

Suroviny 2 porce

100 g kulatozrnné rýže natural
400 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
12 pekanových ořechů
javorový sirup

Postup přípravy receptu

  1. Rýži si předem namočíme (já máčím minimálně 12 hodin, ale lepší je 24 hodin). Poté rýži scedíme.

  2. Mléko přivedeme k varu a přidáme rýži. Na mírném plameni vaříme dokud není rýže měkká. Musíme míchat, jelikož má rýže tendence se připalovat, ale nesmíme míchat nijak zuřivě, abychom si nevyháněli teplo.

  3. Jakmile je rýže uvařená a máme kašovitou konzistenci, můžeme stáhnout z plamene, posypeme hrubě nasekanými ořechy a lehce zakápneme sirupem.

  4. Používám kulatozrnnou rýži natural (přírodní nebroušená a neleštěná rýže). Pokud se předem nenamočí, u sporáku můžeme stát až 1 hodinu. Namočená rýže je hotová za 25-30 minut.

Komentáře k receptu Mléčná rýže s pekanovými ořechy

  • Karel Drlík Karel Drlík(neregistrovaný)

    DlabemeZdrave: Doporučuji rýži v mléce vařit jen 10 minut ,současně zapnout slabě troubu /jen aby se nahřála/.Pak na dalších 10 minut vložit do trouby a tu vypnout.Rýže dojde krásně bez míchání a připalování.:-!

    Odpovědět

  • DlabemeZdrave DlabemeZdrave(autor receptu)

    vi.ky: Děkuji za tip, o tom jsem neslyšela, ale já pekárnu nemám, tudíž nemohu vyzkoušet :-(

    Odpovědět

  • vi.ky vi.ky(neregistrovaný)

    Pokud použijete domácí pekárnu,program marmeláda, máte to bez míchání.
    vi.ky

    Odpovědět

  • vi.ky vi.ky(neregistrovaný)

    Pokud použijete domácí pekárnu,program marmeláda, máte to bez míchání.
    vi.ky

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: namočená rýže sladká rýže s ořechy namocena ryze v mlece mlecna ryze s karamelem mlecna ryze rýže v mléku předem