Závitky v zelných listech
Recept ještě nebyl hodnocenHlávku zelí dáme vařit do octové vody tak dlouho, aby nám šli dobře trhat listy a necháme vychladnout. Uděláme směs z masa, rýže, koření a děláme válečky, kterými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hlávku zelí dáme vařit do octové vody tak dlouho, aby nám šli dobře trhat listy a necháme vychladnout. Uděláme směs z masa, rýže, koření a děláme válečky, kterými…
Dáme si uvařit rýži. Mezitím na olivovém oleji orestujeme maso. Přidáme kukuřici, česnek a podusíme. Když je rýže hotova, přidáme ji k masu. Poté přidáme bujon,…
Hlávku zelí zbavíme košťálu a dáme jí celou vařit do hrnce s osolenou vodou . Hlávka musí být ponořená celá, aby se uvařila rovnoměrně. Pokud máme pouze menší hrnce,…
Ryzi nekolikrat proplachneme, je ji davam v cedniku pod vodovod a staci to, vysypeme do nejake nadoby vhodne do mikrovlnky, pridame ostatni suroviny a dame vlnin na 5…
Uvaříme rýži tak, aby trochu chroupala. Hlávkové zelí spaříme v horké vodě, listy odkrájíme (postupujeme až ke středu), velké listy překrojíme na čtvrtky.Mleté maso a…
Krůtí maso nakrájíme na drobné kostičky a na oleji krátce orestujeme. Poté přidáme rýži (propláchneme v horké vodě) a zeleninu nakrájenou na drobné kousky. Přidáme…
Klasický guláš z kvalitního masa, který je ozvláštněný sýrem a koriandrem. Můžete ho ještě zpestřit přidáním dalších surovin, např. hráškem nebo fazolkou, které vám…
Na vašem talíři nemusí být jen jídla s masem. Chcete-li přichystat velmi chutnou a přitom sytou porci zeleniny, zkuste ji se smaženou rýží. Propojení chutí a asijských…
Typickou polévkou pro řeckou kuchyň je Avgolemono, kterou si můžete dopřát i v letních dnech, kuřecí polévka se žloutky, dochucená citronem, vás příjemně osvěží.…
Na tuku si osmahneme cibulku, přidáme párek, trochu osmahneme, pak přidáme zeleninu a osolíme a trošku opepříme. Mezitím si uvaříme rýži a při varu přidáme kari koření,…
Hlávku zelí, u které vykrojím střed košťálu, uvařím ve slané vodě.Hlávku rozeberu na jednotlivé listy, které plním směsí: Cibuli zesklovatím, přidám na drobno…
V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nasekanou jarní cibulku, kmín, chilli, sůl a hovězí maso a smažíme za stálého míchání 10 minut, až maso zhnědne . Přidáme…
Dáme na olej zesklovatět cibulku, po chvilce přihodíme nasekaný česnek třikrát promícháme a přihodíme mleté maso a celé pěkně zlehka opečeme(oddělujeme od sebe), poté…
Jestliže vám ze včerejšího oběda zbyla nějaká rýže, tak je pro vás tenhle recept ideálním nápadem jak ji zužitkovat. Rozšleháme všechny výše uvedené suroviny. Pokud se…
Uvaříme si rýži doměkka. Ve vodě uvaříme zeleninu a houby - do vody dáme sůl, kmín, provensálské k. Uvařenou zeleninu pokrájíme na menší kousky, dáme do mísy. Přidáme…
Tobolky okry zbavime stopek, nakrajime na vetsi kousky a na 15 minut namocime do octove vody. Ocet nam okru zpevni a odstrani cast slizovitych latek, ktere tobolky…
Mleté maso si dáme do větší mísy, osolíme, opepříme, přidáme rýži a pořádně smícháme. Vytvoříme cca 20 menších kuliček.Papriky omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na…
Papriky očistíme, abychom je mohli plnit. Nadrobno pokrájíme cibulku a v míse smícháme s mletým masem a vejcem. Přidáme , dobře propranou rýží zhruba 1 - 2 sáčky. Rýži…
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Tofu, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a orestujeme spolu na oleji. Po chvíli přidáme cuketu s paprikou, nakrájené na…
Smícháme všechny sušené houby a zalijeme vroucí vodou, minimálně 1 l, aby byly houby ponořené i po nabobtnání. Necháme ve vodě 1 hodinu. Vodu nevylívat!Rýži dáme do…
Najprv si namočíme rímsky hrniec.Ryžu trochu predvaríme - cca 4 minúty varíme a scedíme.Z hlávky kapusty oberáme vrchné listy, na chvíľku vhadzujeme do vriacej vody, aby…
Rýži nasypeme do rýžovaru, propláchneme vodou a slijeme. Rýži zalijeme vodou necelý centimetr nad hladinu rýže, přidáme špetku soli a zapneme rýžovar. Po cca 7 minutách,…
Kapustu nakrájíme na proužky, cibulku (bílou část) a mrkev na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme.Rozpustíme máslo a cibulku s česnekem necháme zpěnit. Přidáme mrkev a…