Bramborovo-ledový salát
Recept ještě nebyl hodnocenVychladlé vařené brambory (pokojové teploty) pokrájíme na plátky nebo kostičky a dáme do mísy. Přidáme pokrájený vychlazený ledový salát a zakysanou smetanu, ve které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vychladlé vařené brambory (pokojové teploty) pokrájíme na plátky nebo kostičky a dáme do mísy. Přidáme pokrájený vychlazený ledový salát a zakysanou smetanu, ve které…
Řízky nasolíme, obalíme v mouce, vejci, strouhance a osmažíme.Mezitím oloupeme batát, nakrájíme na menší měsíčky, přidáme sůl a vaříme cca 10 minut. Potom scedíme,…
Vejce uvaříme natvrdo. Saláty natrháme, zeleninu nakrájíme.Majonézu nebo majolku smícháme s jogurtem, dochutíme solí, pepřem a troškou citronové šťávy. Můžou se přidat…
Salát natrháme na malé kousky,očištěnou mrkev nastrouháme na hrubé nudličky a z grepu lžičkou vydloubeme dužninu a vymačkáme všechnu šťávu,všechno pěkně promícháme…
Ledový salát (nebo little gem...) natrháme do mísy. Přidáme na nudličky pokrájené zelí a mrkev.K zelenině přidáme natrhanou dužinu z oloupaného pomela, pokrájené měsíčky…
Ledový salát nasekáme na kousky, rajčátka přepůlíme a tyčinky nakrájíme na kousky.Přidáme zálivku, kterou připravíme z oleje, octa a cukru.Nakonec přidáme dresink z…
Z okořeněného masa vytvarujeme burgery, potřeme trochou oleje, grilujeme 3 minuty z jedné strany, obrátíme, přiložíme sýr a grilujeme z druhé strany.Těsně před…
Žemle, housky, kaiserky nebo pita chléb buď upečeme podle oblíbeného receptu, nebo koupíme v obchodě. Před podáváním je lepší půlky pečiva rozpéct (jako na hambugr), lze…
Vepřové maso si nakrájíme na menší nudličky, okořeníme a necháme uležet. Maso prudce orestuje na teflonové pánvi nejprve nasucho, potom přilejeme trochu olivového oleje …
Šalát, paradajky, uhorku narežeme na väčšie kúsky, cibuľu nadrobno. Dáme do šalátovej misy, pridáme šampiňóny (ak sú čerstvé, tak ich najprv orestujeme na panvici na…
Na pánvi s trochou olivového oleje a másla osmahneme zprudka žraločí steaky posypané kořením. Dusíme déle, než klasické ryby. Podlejeme šťávou z pomeranče a ještě…
Nakrájíme salát na kousky, papriku a mrkev na tenké proužky. Přidáme na kostičky nakrájenou mandarinku, cukr, sůl. Zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem.…
Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s marinádou (česnek prolisujeme) a uložíme na noc do lednice.Maso vyklopíme do pánve a dusíme do měkka. Podle potřeby dosolíme…
Tresku osušíme, osolíme, opepříme, lehce zakápneme citronem a řádně obalíme v trojobalu a poté osmažíme. Osmažené filety přeložíme na pekáček vymazaný máslem a na…
Lehce prorostlé hovězí maso vcelku (0,8kg) + vepřové maso vcelku (0,3kg) + ideálně kousek telecího vcelku. Lze použít samozřejmě průmyslově namleté, ale pro gurmánský…
Ledvinky pečlivě očistěte, vykrájejte močovody, tuk, případně odblaňte a nakrájejte na velikosti sousta. Propláchněte několikrát ve studené vodě. Zalijte vínem shao xing…
V hlubším hrnci si na oleji orestujeme cibulku dozlatova spolu s prolisovaným česnekem, přidáme zbylé ingredience na omáčku kromě soli a pepře a za neustálého míchání…
Tofu si nejprve na cca 2 hodiny zmrazíme (lépe se krájí), poté vysušíme pomocí kuchyňských utěrek, nakrájíme každé na tenké plátky (asi 1 cm vysoké).Mezi mražením tofu…
Těstoviny uvaříme a uvařené prolijeme v sítu studenou vodou, aby byly ihned studené a nebyly slepené.Vložíme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu, jogurt, majolku,…
Smícháme v misce všechny ingredience na zálivku a dáme ji tak půl hodiny v chladu odležet, aby se promíchaly chutě.Na oleji si osmahneme na malé kousky (čím menší tím se…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Opečené housky, šťavnaté maso s rozteklým sýrem,…
Není nad hamburgerovou klasiku v podobě masa, zeleniny, omáčky a bulky. V tomto receptu je maso, pro milovníky ostřejšího, říznuto chilli pastou a papričkou, takže…
Jak ještě víc ozvláštnit klasický hamburger? Zkuste to podle tohoto receptu. Osmahněte žampiony a přidejte je spolu s volským okem k masové placce a zelenině do opečené…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Slaninový velikonoční pletenec z kynutého těsta: Slaná varianta mazance s křupavými škvarečky a sypaná semínky chutná božsky
Fenomén českého chřestu aneb Proč si tuhle zeleninu zamilovat a jak ji upravit
Tajný trik šéfkuchařů: Tahle finta při obalování řízků šetří restauracím peníze a mnohdy o tom ani nevíme