Štika pečená s bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenPorce štiky osolíme, posypeme kmínem a směsí bylinek a vložíme na rozpuštěné máslo do zapékací nádoby (použila jsem remosku).Pečeme asi 30-35 minut, v průběhu podlijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 274 kJ / 66 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Porce štiky osolíme, posypeme kmínem a směsí bylinek a vložíme na rozpuštěné máslo do zapékací nádoby (použila jsem remosku).Pečeme asi 30-35 minut, v průběhu podlijeme…
Šťavnaté kousky vepřové panenky jsou dochucené čerstvými bylinkami. Zároveň k nim připravíme chutné žampiony s baby špenátem. Přílohou pak mohou být oblíbené těstoviny,…
Oba druhy masa kuchyňsky upravíme a po stranách nařízneme. Naložíme přes noc do marinády (z výše uvedených surovin).Druhý den maso okapané od marinády zprudka…
Maso drží vcelku blána, kterou na několika místech přeřežeme, aby se maso nekroutilo. Osolíme a opepříme. Po obvodu přilepíme pár lístků šalvěje a mezi malé svalíky…
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme dýni, kterou jsme zbavili semen a nakrájeli na kostičky. Osmahneme, okořeníme a dusíme doměkka, před koncem dušení přidáme protlak a…
Květák očistíme, rozebereme na malé růžičky, promícháme s olejem, solí a pepřem a dáme na plech vyložený papírem na pečení a do trouby péct při 220°C, dokud není měkký…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Zapékací misku si vymažeme máslem. Jarní cibulku a všechny byliny nasekáme nahrubo. Slaninu nakrájíme na malé…
S těstem vám může pomoci pekárna nebo udělejte klasicky: Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí…
S těstem vám může pomoci pekárna nebo udělejte klasicky: Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí…
Kuře naporcujeme tak, že získáme stehna a prsa s křídelní kostí. Porce kuřete bohatě osolíme a nachystáme si plátky másla, lístky šalvěje a najemno nasekanou…
Jednoduché špagety s prosciuttem a sušenými rajčaty kombinují jemně slanou chuť italské šunky s intenzivní sladkostí sušených rajčat. Přidejte česnek a bylinky a za pár…
Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme je a posypeme čerstvě umletým pepřem.V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme dohněda na kostičky nakrájenou cibuli, pak…
Dozlatova upečené a přitom šťavnaté kuře můžete připravit i v remosce. Přidejte bylinky a koření, dodají správnou chuť. Péct se bude skoro samo bez hlídání. Na vás zbyde…
Kuchyňsky upravené kotlety naložíme na alespoň půl hodiny do oleje, smíchaného s růžovým pepřem, nasekanou šalvějí a citronovým tymiánem. Dáme vařit dýni a brambory v…
Z mouky a ostatních ingrediencí zpracujeme vláčné tužší těsto, které se bude dobře vyvalovat. Necháme ho odležet a připravíme si náplň: Rozmačkanou vychladlou dýni…
Z mouky a ostatních ingrediencí zpracujeme vláčné tužší těsto, které se bude dobře vyvalovat. Necháme ho odležet a připravíme si náplň: Rozmačkanou vychladlou dýni…
Jistě netradiční kombinace chutí dosáhne toto pečené kuře. Plátky másla, které vložíme pod kůži kuřete, proložíme lístky čerstvé šalvěje. Před pečením pak doplníme ještě…
Na másle si restujeme cibuli skoro do hněda, čím déle ji restujeme, tím je sladší, takže záleží na chuti každého, zda ji má rád sladší či říznější. Pokud cibuli ihned…
Telecí maso odblaníme, zbavíme zbytků šlach a nakrájíme na kousky.Osolíme, okořeníme bílým pepřem a obalíme v hladké mouce, přebytečnou oklepeme. Maso je lepší, pokud se…
Kuřecí prsa rozkrojíme na slabší plátky. Plátky masa osolíme, okořeníme pepřem a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.Na suché pánvi nejprve vypražíme dokřupava…
Ze slaniny nakrájíme delší hranolky a dáme je na půl hodiny do mrazáku. Těmi budeme poté maso špikovat. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky. Maso prošpikujeme podélně…
Klobásky nakrájíme na velikost soust, cibuli na proužky, celer také a jarní cibulku na kolečka.Šalvěj posekáme.Na oleji opečeme nejprve klobásky, přidáme cibuli, šalvěj…
Na talíři smícháme mouku, šalvěj, sůl s pepřem a touto směsí poprášíme řízky po obou stranách.V pánvi rozehřejeme máslo a olej a na ně dáme smažit řízky.Osmažené maso…
Vepřovou kýtu – špalek zpevníme převázáním, aby nám udržela hezký tvar i po upečení. Na 4 místech maso prošpikujeme klínky libovější slaniny. Utřeme si 5 stroužků…