Štika pečená s bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenPorce štiky osolíme, posypeme kmínem a směsí bylinek a vložíme na rozpuštěné máslo do zapékací nádoby (použila jsem remosku).Pečeme asi 30-35 minut, v průběhu podlijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 274 kJ / 66 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Porce štiky osolíme, posypeme kmínem a směsí bylinek a vložíme na rozpuštěné máslo do zapékací nádoby (použila jsem remosku).Pečeme asi 30-35 minut, v průběhu podlijeme…
Maso drží vcelku blána, kterou na několika místech přeřežeme, aby se maso nekroutilo. Osolíme a opepříme. Po obvodu přilepíme pár lístků šalvěje a mezi malé svalíky…
Oba druhy masa kuchyňsky upravíme a po stranách nařízneme. Naložíme přes noc do marinády (z výše uvedených surovin).Druhý den maso okapané od marinády zprudka…
Kuřecí prsa rozkrojíme na slabší plátky. Plátky masa osolíme, okořeníme pepřem a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.Na suché pánvi nejprve vypražíme dokřupava…
Šťavnaté kousky vepřové panenky jsou dochucené čerstvými bylinkami. Zároveň k nim připravíme chutné žampiony s baby špenátem. Přílohou pak mohou být oblíbené těstoviny,…
Netradičně pečené kuře v mléce, nejen krásně voní po šalvěji, ale ještě lépe chutná. Šťavnaté maso se krásně v ústech rozpadá. Podáváme jej ideálně s brambory, přelitými…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Zapékací misku si vymažeme máslem. Jarní cibulku a všechny byliny nasekáme nahrubo. Slaninu nakrájíme na malé…
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme dýni, kterou jsme zbavili semen a nakrájeli na kostičky. Osmahneme, okořeníme a dusíme doměkka, před koncem dušení přidáme protlak a…
Základem saltimboccy je kvalitní telecí maso, parmská šunka a čerstvá šalvěj. Příprava je velmi rychlá a snadná. Připravte si ji s námi podle šéfkuchaře Mirka Kaliny.…
Hovadzie maso odblanime a nakrajame na rezne cca 1cm hrube. Pokorenime cerstvym drvenym korenim a dame rychlo opiect na olej.Na drobno nakrajanu slaninku, cibulu, cesnak…
Jednoduché špagety s prosciuttem a sušenými rajčaty kombinují jemně slanou chuť italské šunky s intenzivní sladkostí sušených rajčat. Přidejte česnek a bylinky a za pár…
Dáme vařit rýži dle našich zvyklostí.Smícháme citronovou kůru, trošku šťávy, šalvěj, papričku a česnek v malé mističce a necháme chvíli odležet. Prsa osolíme, opepříme a…
Líčka kuchyňsky upravíme, překrájíme na plátky a okraje nařízneme. Řádně opepříme a posypeme sušenou šalvějí.Do vhodné pánve dáme sádlo, rozpálíme a maso zprudka…
Z mouky a ostatních ingrediencí zpracujeme vláčné tužší těsto, které se bude dobře vyvalovat. Necháme ho odležet a připravíme si náplň: Rozmačkanou vychladlou dýni…
Z mouky a ostatních ingrediencí zpracujeme vláčné tužší těsto, které se bude dobře vyvalovat. Necháme ho odležet a připravíme si náplň: Rozmačkanou vychladlou dýni…
Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme je a posypeme čerstvě umletým pepřem.V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme dohněda na kostičky nakrájenou cibuli, pak…
Vepřová líčka s žampionovou omáčkou mají díky šajvěji výraznou a lahodnou chuť, která je zjemněná smetanou. Pokrm se hodí spíše pro slavnostnější příležitosti a skvěle…
Telecí maso odblaníme, zbavíme zbytků šlach a nakrájíme na kousky.Osolíme, okořeníme bílým pepřem a obalíme v hladké mouce, přebytečnou oklepeme. Maso je lepší, pokud se…
Vejce, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a bylinky rozmixujeme na kaši. Ryby namočíme v bylinkové směsi, obalíme v žitné mouce a smažíme na oleji nebo (zdravěji) pečeme…
Krůtí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáčku. Slaninu pokrájíme na kostičky a posypeme s nimi maso. Vložíme do předehřáté trouby, necháme zapéct,…
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na měsíčky nebo kolečka, česnek na plátky, ančovičky na kousky. Fenykl přeřízneme podélně napůl a vykrojíme košťál. Poté…
Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s vývarem z uzeného masa. Přidáme petrželku, žloutky, pokrájené uzené maso a náplň z vinné…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme citronovou kůrou. Na troše oleje zprudka orestujeme dozlatova.…
Kuracie stehná osolíme a okoreníme. Uložíme ich do pekáčika.Na stehná dáme plátky slaniny a posypeme lístkami estragonu a šalvie.Podlejeme vínom a zakryjeme.Pečieme na…