Hovězí nudličky na černém pivu a domácím kečupu

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Doba přípravy: 1.5 hod. Hovězí maso 28 názorů

Suroviny

4 plátky hovězího masa
1 cibule (velká)
2 lžíce sádla
čerstvě mletý pepř
sůl
1 dl černého piva
1 dl kečupu (domácího)
1 mrkev
5 stroužků česneku
4 lístky čerstvé šalvěje
1 lžička majoránky
1 větší lžíce hladké mouky
1 dl vody (na zátěrku)
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme je a posypeme čerstvě umletým pepřem.

  2. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme dohněda na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a na kolečka nakrájenou mrkev, zprudka maso opečeme, přilijeme kečup, promícháme, přilijeme pivo, mícháme dokud se veškerá tekutina neodpaří, výpek začne houstnout a karamelizovat tak, že se začne přichytávat na dno hrnce, v té chvíli přidáme nakrájenou šalvěj, majoránku, prolisovaný česnek a podlijeme horkou vodou, aby bylo maso celé ponořené.

  3. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, pak necháme z hrnce ujít tlak, zatřeme zátěrkou, necháme provářet 15 minut, šťávu dosolíme, popřípadě opepříme.
    Jako příloha je vhodné cokoliv, my měli těstoviny, ale hodil by se i krajíc chleba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 458 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí nudličky na černém pivu a domácím kečupu

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    LadyBarCZa: děkuji:-K

    Odpovědět

  • LadyBarCZa LadyBarCZa

    Vynikající recept! :yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dagmar Hufová: mám radost,že Vás recept zaujal a i můj komentář,pravda už je to nějaký pátek,ale ráda odpovím používám stupeň II.což je rychlejší pomalení,většinou nastavím tak na 4 hod.,ale přeci jen pak zkouším jak je maso udělané - měkké /ale měla jsem hovězí líčka jak jsem psala v komentáři,takže to nebyly nudličky/to dělám vždy,když je maso ještě málo měkké,tak přidám třeba ještě hodinku,ale musím říci,že je pokrm vždy vynikající,ale chce to s tím počítat a mít trpělivost,přeci jen PH je jiné vaření než třeba papiňák.Stupeň I. pomalejší používám většinou přes noc a to na vývary.;-);-)Zkuste budete spokojená;-)

    Odpovědět

  • Dagmar Hufová Dagmar Hufová(neregistrovaný)

    Simona Skolakova: Dobrý den, píšete že tento recept jste dělala v PH, chtěla jsem se zeptat jak dlouho a na jakém stupni jste jej vařila, děkuji za odpověď a s pozdravem D.H.

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    No já to slovo záklechtka a zátěrka ivulinka a spagetka nikdy neslyšel... každý kraj má své názvy toho zahuštění ...u nás tomu moje babička říkala ...chlamtajda...taky mi plno lidí řeklo ,že to nikdy neslyšel.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    spagetka: děkuji za vysvětlení:-K

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Jo jasně ....moc dík ...já si to myslel... jen sem se ujišťoval abych něco nezvojtil...recept vypadá bombastiko....takže určitě vyzkouším .....měj se fajn a dík.:-K:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    gillan63: u nás se tomu říká záklechtka - zahuštění vodou a moukou ;-);-)

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Co je to prosím Ivanko zátěrka ? Znamená to zahuštění pokrmu ? Díky za upřesnění.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    ivulinka:Ivulinko,dnes jsme ještě měli opět k obědu,udělala jsem k tomu bram.kaši a protože se omáčka od včera krásně rozležela,tak byla dnes ještě lepší:-ptakže moc chválím:-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Simona Skolakova: líčka znám, už jsem je několikrát připravovala a na takovou úpravu se zcela jistě moc hodí.
    :-K;-):-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    ivulinka:Ivulinko až na ně narazíš,tak zkus:-p;-);-)dostala jsem velkou pochvalu a to mi těší:-8:-*,ale zásluhu máš na tom ty,Tvůj receptík je super;-):yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Jéé, Simonko, super fotka a díky za pochvalu, z líček to musí být dobrota;-):-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Ivulinko, dnes jsem si vybrala Tvůj receptík,ale dělala jsem to z líček a ve frajerovi PH;-)Měla jsem i šalvěj i svůj domácí kečup,takže nic jsem nemusela nahrazovat;-)Je to super mňamka:-p:yes:přidala jsem Ti fotečku;-)a bodík;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Tereza Blazkova: děkuji moooc za pochvalu a fotečku:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovězí na černém pivu hovězí nudličky recept hovezi nudlicky hovězí maso na černém pivu hovězí na černém pivě 34000 receptu maso na kečupu vepřové nudličky na černém pivě hovězí maso na černém pivě zátěrka hovězí kostky recepty vepřové nudličky na černém pivu hovezi nudlicky s kecupem zahuštění kečupu veprove nudlicky na pive a kecupu vepřové nudličky na kečupu a pivě hovezi nudlicky v papinaku vepřové nudličky na pivě 34000 recepu maso na pivu a kečupu

Zapomněl/a jsem heslo