

Hovězí nudličky na černém pivu a domácím kečupu
Suroviny
- 4 plátky hovězího masa
- 1 cibule (velká)
- 2 lžíce sádla
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 1 dl černého piva
- 1 dl kečupu (domácího)
- 1 mrkev
- 5 stroužků česneku
- 4 lístky čerstvé šalvěje
- 1 lžička majoránky
- 1 větší lžíce hladké mouky
- 1 dl vody (na zátěrku)
Postup přípravy receptu
Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme je a posypeme čerstvě umletým pepřem.
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme dohněda na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a na kolečka nakrájenou mrkev, zprudka maso opečeme, přilijeme kečup, promícháme, přilijeme pivo, mícháme dokud se veškerá tekutina neodpaří, výpek začne houstnout a karamelizovat tak, že se začne přichytávat na dno hrnce, v té chvíli přidáme nakrájenou šalvěj, majoránku, prolisovaný česnek a podlijeme horkou vodou, aby bylo maso celé ponořené.
Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, pak necháme z hrnce ujít tlak, zatřeme zátěrkou, necháme provářet 15 minut, šťávu dosolíme, popřípadě opepříme.
Jako příloha je vhodné cokoliv, my měli těstoviny, ale hodil by se i krajíc chleba.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí nudličky na černém pivu a domácím kečupu
-
Naprosto luxusní dobrota
-
LadyBarCZa: děkuji
-
Vynikající recept!
-
Dagmar Hufová: mám radost,že Vás recept zaujal a i můj komentář,pravda už je to nějaký pátek,ale ráda odpovím používám stupeň II.což je rychlejší pomalení,většinou nastavím tak na 4 hod.,ale přeci jen pak zkouším jak je maso udělané - měkké /ale měla jsem hovězí líčka jak jsem psala v komentáři,takže to nebyly nudličky/to dělám vždy,když je maso ještě málo měkké,tak přidám třeba ještě hodinku,ale musím říci,že je pokrm vždy vynikající,ale chce to s tím počítat a mít trpělivost,přeci jen PH je jiné vaření než třeba papiňák.Stupeň I. pomalejší používám většinou přes noc a to na vývary.
Zkuste budete spokojená
-
Simona Skolakova: Dobrý den, píšete že tento recept jste dělala v PH, chtěla jsem se zeptat jak dlouho a na jakém stupni jste jej vařila, děkuji za odpověď a s pozdravem D.H.
-
No já to slovo záklechtka a zátěrka ivulinka a spagetka nikdy neslyšel... každý kraj má své názvy toho zahuštění ...u nás tomu moje babička říkala ...chlamtajda...taky mi plno lidí řeklo ,že to nikdy neslyšel.
-
spagetka: děkuji za vysvětlení
-
Jo jasně ....moc dík ...já si to myslel... jen sem se ujišťoval abych něco nezvojtil...recept vypadá bombastiko....takže určitě vyzkouším .....měj se fajn a dík.
-
gillan63: u nás se tomu říká záklechtka - zahuštění vodou a moukou
-
Co je to prosím Ivanko zátěrka ? Znamená to zahuštění pokrmu ? Díky za upřesnění.
-
ivulinka:Ivulinko,dnes jsme ještě měli opět k obědu,udělala jsem k tomu bram.kaši a protože se omáčka od včera krásně rozležela,tak byla dnes ještě lepší
takže moc chválím
-
Simona Skolakova: líčka znám, už jsem je několikrát připravovala a na takovou úpravu se zcela jistě moc hodí.
-
ivulinka:Ivulinko až na ně narazíš,tak zkus
dostala jsem velkou pochvalu a to mi těší
,ale zásluhu máš na tom ty,Tvůj receptík je super
-
Simona Skolakova: Jéé, Simonko, super fotka a díky za pochvalu, z líček to musí být dobrota
-
Ivulinko, dnes jsem si vybrala Tvůj receptík,ale dělala jsem to z líček a ve frajerovi PH
Měla jsem i šalvěj i svůj domácí kečup,takže nic jsem nemusela nahrazovat
Je to super mňamka
přidala jsem Ti fotečku
a bodík