RAW klobása
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve do mixéru vložíme slunečnicová semínka a dýňová semínka. Rozemeleme je tak, až jsou z nich malé kousky. Z mixéru odebereme jednu polévkovou lžíci semínek a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve do mixéru vložíme slunečnicová semínka a dýňová semínka. Rozemeleme je tak, až jsou z nich malé kousky. Z mixéru odebereme jednu polévkovou lžíci semínek a…
Máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a pořádně promícháme. Dále postupně zašleháme mouku s práškem do pečiva, kakao, skořici a muškátový oříšek. Přilijeme…
Troubu předehřejte oboustranně na 180°.Vejce vyšlehejte spolu s cukrem do husté pěny. Poté přidejte pyré, olej a mléko.Pomalu vmíchejte suché ingredience a hotové těsto…
Dýni hokaido nemusíme loupat, jen omyjeme a osušíme, pokud bychom použili máslovou, oloupeme, rozpůlíme a vyndáme semeník. Očištěnou dýni nakrájíme na kostky. V hrnci na…
Všechny ingredience na bramborák smícháme a důkladně promícháme. Dle potřeby zaprášíme moukou. Stačí tak dvě lžíce. Dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme v…
Do pekárny uložit suroviny v pořadí tekuté-sypké a zapnout program Těsto. Hotové těsto vyndat, propracovat, rozdělit na 12 kusů, z těch udělat bulky a nechat kratičce…
Rádi startujete den se sladkou snídaní? Ale nechcete přitom příliš hřešit? Zkuste připravit buchtu plnou zdravých a přitom přirozeně sladkých přísad. Pochutnáte si a…
Na rozpuštěném másle opéct očištěnou dýni (nakrájenou na kostky)a nadrobno nasekaný česnek. Zalít vínem a počkat, až se vypaří. Zalít necelým litrem horké vody, vhodit…
k hotovému rozkvasu přidáme záparu a zbytek surovin – uhněteme těsto, které necháme přibližně 2 hodiny kynout. Během kynutí je dobré 2-3x těsto přeložit.Vykynuté těsto…
Bezlepkový ořechový chlebíček bez mouky upečete snadno ve formě. Není v něm nic jiného, než ořechy, semínka, olej, sůl a vejce. Zato obsahuje spoustu minerálů a vlákniny…
Granola: Troubu předehřejte na 170°C, dva plechy vyložte pečícím papírem a vymažte je kokosovým olejem.Všechny ořechy nasekejte na větší kusy, dejte do mísy a přidejte…
Vypracujeme klasické kynuté těsto, pomohla mi pekárna. Lze i klasicky: umíchat kvásek z droždí, cukru, vlažného mléka a trošky odvážené mouky. Jakmile ožije, přidat…
Před posledním kynutím (po konečném hnětení) vyjmout z nádoby, vytvarovat oválný bochník, naříznout, poprášit ječnou moukou a vrátit do pekárny.
Jako první si připravíme nádivku. Mrkev nakrájíme na drobnější kostičky a chvíli povaříme, zcedíme. Žemli nakrajíme taktéž na drobné kostičky a podle potřeby ji trochu…
Třetinu cukety neloupat - nakrájet na milimetrové plátky a na plechu v troubě (nebo klasicky na pánvi) ogrilovat. Zbytek cukety oloupat, očistit, nakrájet na menší…
Prvně jsem si nastrouhala cuketu (cca 1 ½ střední cukety, ale měla jsem mix žluté a zelené), část na hrubo, část na jemno. Dala jsem ji do cedníku, posypala asi ½…
Gyros: prsa nakrájíme a zasypeme kořením gyros, zakápneme olejem a upečeme v toubě. Tzatziky: jogurt smíchme s koprem roztřeným s česnekem, pepřem a solí. Salát:…
Propláchneme pohanku a zpaříme (zalejeme vroucí vodou a necháme pod pokličkou nabobtnat). Na pánvi rozpálíme olej a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a papriku. Zlehka…
Kvásek, vodu a mouku promícháme, zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin odpočívat. Dýňová a slunečnicová semínka zalijeme vodou a necháme 10 - 12 hodin namočená.Chia…
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, posypeme drc. kmínem a vložíme do zapék. mísy. Na prsa rozložíme prolisovaný česnek (asi 6 stroužků)a posypeme větší nakrájenou cibulí.…
Příprava tohoto bezlepkového chleba je jednoduchá. Nejprve vždy smíchám dané mouky s rozemletými semínky a práškem do pečiva bez fosfátů. Přidám chia a "pro chuť a…
Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Celozrnný (s delším kynutím).Hotový chléb z formy vyklepneme, po chvilce z něj…
Těsto nakrájejte na obdélníky (z plátu chlazeného těsta je jich osm). Z obdélníků vytvořte lodičky a dobře spojte konce, aby se při pečení nerozpojily. Lodičky…
Světlý, klenutý a voňavý chlebík je plný tmavě zelených dýňových semínek, které při jídle semtam křupou v zubech. Vřazením vařených brambor do těsta chlebu prodloužíme…