

Dýně - kompot s ananasovým sirupem pro Janu Remkovou
Suroviny
- dýně nakrájená na kostičky
- slabě kyselý nálev (voda s octem)
- Nálev, který se vaří:
- 2 l vody
- 1 láhev ananasového sirupu (koupeného)
- 300 g cukru
- 1 ČL kyseliny citronové
- kousek skořice celé
- Do zavařovacích sklenic:
- 1 PL ananasového sirupu (nebo 2 PL ananasového džusu)
- citron nakrájený na kolečka
Postup přípravy receptu
Dýni nakrájenou na kostičky dát přes noc nakřehnout do slabě kyselého nálevu (voda s octem).
Druhý den slít a propláchnout vlažnou vodou.
Nálev (voda, sirup, cukr, kyselina citronová, skořice) svařit, do vařícího dát kostky dýně a nechat přejít varem.
Do zavařovacích sklenic dát ananasový sirup (nebo džus), vřelou dýni a navrch kolečko citronu.
Horké uzavřít a sterilovat 20 min. při 80°C.
Poznámka od kuchařky
Jani, je to již dávno, kdy jsme kompot vařili, tak již nevím, na kolik dýně nálev vystačí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dýně - kompot s ananasovým sirupem pro Janu Remkovou
-
-
my dáváme pak na konec rum
-
Nálevem jsem zalila 7 sklínek 0,7 l...myslím ale,že záleží na tom jak velké kostky z dýně se nakrájí
Nadi,kompot jsem zkoušela horký a byl
přidala jsem Ti foto a
+4
-
Jani,jsem ráda,že se Ti snad recept bude hodit.Kdysi jsme dýni také dělávali,když jsme ji od někoho dostali,ale nějak zvlášť jsme si ji neoblíbili. Přeji Ti pěknou úrodu.
Budeš-li mít čas, jukni na nabídku kuchařky:
http://www.zapalena-kucharka.cz/dyne.kucharka.ukaz... -
Naďo, tak to je dobrá rada drahá!!
Já, když zavařuji dýni, tak ji musíme odvézt na kolečkách do auta a pak s autem přijet až před dům!!
Počítám, že má tak 60-70 kilo, nevleze na váhu, takže zvážit nelze a taky má samozřejmě kupu odpadu
Každopádně, pokud letos v tom počasí se nám nějaká dýně urodí, slibuji, že foto přidám a určitě vyzkouším tento tecept a pokusím se upřesnit tu váhu. Veliký plus, už teď se mi to moc líbí!!
Ještě dodám, že já skořici i citrón dávám přímo do hrnce, kde vařím dýni. Tohle je úplně jiný postup. Horkou dýni pak nalévám do sklenic a nezavařuji, jen obrátím dnem vzhůru. Tady toho kompotu není nikdy dost