Zapečený jáhelník s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou skvělé na přípravu sladkých pokrmů. Připravte si tuto podzimní zapečenou kaši. Je kořeněná hřebíčkem, skořicí,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou skvělé na přípravu sladkých pokrmů. Připravte si tuto podzimní zapečenou kaši. Je kořeněná hřebíčkem, skořicí,…
Jablka, vlašské ořechy a skořice tvoří osvědčenou podzimní klasiku. Vychutnáme si ji i v tomto koláči ze strouhaných jablek, nadýchaného těsta a křupavé ořechové…
Jablíčka jsou neodmyslitelnou součástí podzimních dnů a stejně tak i vůně perníku patří do tohoto období. Zkombinujte tyto chutě a upečte lahodné, křehké a šťavnaté řezy…
Žemlovka či zemlbába je klasické sladké jídlo, které si řada z nás spojí se vzpomínkou na školní kuchyni. Tentokrát ji ochutíme trochou kakaa. Díky šťavnaté náplni z…
Bábovka je považována za královnu mezi českými moučníky. Jednu takovou, co v sobě propojuje dokonale chutě, si můžete upéct na chladnější podzimní dny. Je plná povidel,…
Muffiny s přídavkem dýňového pyré jsou vláčné a přímo se nabízejí k zakousnutí. S kousky vlašských ořechů a dozdobené na povrchu jsou ještě zajímavější. Vyzkoušejte je.…
Brownies, moučník plný čokolády, s nezbytnou, tomuto dezertu příslušející texturou, je lahodný sám o sobě. Pokud ho ještě osvěžíte sezónní dýní, získáte naprosto luxusní…
Moučník vzdáleně připomíná podáváním zavlažna naše české buchtičky se šodó. Šneci jsou vláční, sladcí a provonění použitým kořením. Zároveň jsou sytí a mohou se sklenicí…
Křehké těsto naplněné lahodnými krémy, ovocem či ořechy nabízí nespočet možností, jak potěšit chuťové buňky. Ať už je připravíte na sváteční stůl nebo jen tak ke kávě,…
Bylo by škoda nevyužít dýně v přípravě moučníků. Použité pyré dodá bábovce z našeho receptu potřebnou vláčnost a také krásnou sytě zářivou oranžovou barvu po použité…
Nevíte, jaký nový druh cukroví připravit na vánoční tabuli? Výborná kolečka, provoněná citrónem, slepená punčovou hmotou s ořechy a pikantní marmeládou, v čokoládové…
Pečená jablka jsou skvělým podzimním dezertem, který získá každého svou jednoduchost i úžasnou chuť. Voňavá jablka plněná ořechy, medem a skořicí se rozplývají na jazyku…
Podzim je tu a s ním i krásně barevné recepty z dýně. Pokud máte rádi cheesecaky, upečte si s námi jeden podzimní, s kakaovým korpusem a odlehčeným korpusem z tvarohu a…
Hitem stánkového prodeje je v posledních letech trdelník z kynutého těsta. Tuto sladkou dobrotu, hojně obalenou ve směsi vlašských ořechů, cukru a skořice, si můžete…
Výborné a zdravé vafle z ovesných vloček s lněným semínkem si můžete na talíři ozdobit dle vlastní chuti, například jablkem, praženými lískovými ořechy, javorovým…
Tradiční americký Pumpkin Pie je sladký dýňový koláč z křehkého máslového těsta a kořeněné dýňové náplně. V těstě je část mouky nahrazena celozrnnou, která dává korpusu…
Vánoce se tradičně nesou v duchu pečení různých druhů cukroví, které je navíc mnohdy v podobě tvarů vánočních motivů. A takové hvězdičky přeci nesmí chybět. Křehké, po…
Jedním z tradičně vánočních druhů cukroví jsou ořechové pracny, někdy nazývané také jako medvědí tlapky. Už naše babičky a prababičky je pekly. Příprava těsta je…
Jste milovníky skořicových šneků s polevou, ale hledáte na přípravu jednodušší variantu? Vyzkoušejte tento trhací chlebík. Jogurtové těsto potřené skořicovou směsí stačí…
Ne všechny druhy cukroví, které pečeme na Vánoce, musí být náročné. Příkladem jsou tyto rychlohvězdičky. Máslové těsto vykrájíme do požadovaných tvarů, upečeme a obalíme…
Každá babička a maminka má svůj osvědčený recept na perníčky. V tomto receptu dáváme do základu těsta kokosový olej. Po vyválení těsta a vykrájení tvarů pomašlujeme…
Také hledáte ten nej recept na vánoční štolu? Už nehledejte! Vyzkoušejte tento recept na mini štoly. Budou se dobře připravovat i péct a ještě pohodlněji konzumovat, a…
Každá pekařka má svůj oblíbený a k dokonalosti dovedený recept na voňavé perníčky. Ale snad všechny recepty mají jedno společné, a to, aby byly perníčky ihned měkké. V…
Směs pikantního koření a medu tvoří, kromě jiného, základ perníkového těsta. Při jeho přípravě bychom také měli dbát na jeho odležení, aby se chutě správně rozvinuly.…