Kynuté sádlové koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Milujete karamelové sušenky Lotus? Můžete si z nich připravit skvělé nepečené cukroví. Je opravdu snadné, rychle hotové a naprosto vynikající. Navodí vám tu správnou…
Jablečný koláč mívá obvykle úspěch u strávniků. Pokud ho vytuníte pudinkem a zapečeným sladkým bílkovým sněhem, sklidíte oprávněnou pochvalu a hotový koláč se na…
Bábovka je pomyslnou královnou moučníků. Připravte si s našim receptem dvoubarevnou jablečnou, která je právě díky nastrouhaným jablíčkům dokonale vláčná a šťavnatá. Do…
Moučník, který dělávaly naše maminky, nás ve vzpomínkách přenese do dětství. Bohatá, šťavnatá, jablečná náplň s pudinkem, mezi dvěma křehkými pláty těsta, krásně vonící…
Jablečný závin se dozajista peče v každé rodině. Typy použitých těst jsou různé, ovšem nejjednodušší je použít kupované listové těsto, s nímž vám příprava závinu zabere…
Nadýchanou čokoládovou pěnu si můžeme vychutnat, i když se snažíme jíst zdravě. Nepřidáme do ní ani trochu cukru, sladkost zajistí banán a med. Navíc do pěny přidáme…
Sladké chlebíčky jsou skvělým moučníkem i lahodnou snídaní. Pokud vám doma přebývají pomeranče, můžete je zpracovat podle tohoto receptu. Se skořicí, semínky a ořechy…
Šťavnatá rebarbora se skvěle hodí do různých koláčů a buchet. Na tento koláč zaděláme křehké těsto, které naplníme tvarohovým krémem a poklademe kousky rebarbory. Celý…
Šťavnatá rebarbora se skvěle hodí do různých koláčů a buchet. Na tento koláč zaděláme křehké těsto, které naplníme tvarohovým krémem a poklademe kousky rebarbory. Celý…
Jednoduchá snídaně či svačina, která zasytí a osvěží zejména v letních dnech, to je tento tvaroh s ovocem. Do mističek vrstvíme střídavě tvaroh a nadrobno nakrájené…
Dýně je skvělou surovinou, dovoluje nám ji upravit a zpracovat na mnoho způsobů. Jedním a netradičním z nich může být marmeláda. Kousky dýně naložíme do pomerančového…
Na přípravu těsta nejprve promísíme sypké suroviny, doplníme tekutými a promícháme.Těsto rozetřeme na plech, vymazaný máslem. Hustě poklademe jablky, posypeme drobenkou…
Jistě netradiční kombinací se zdá býti maso s ovocem. Avšak, vzpomeňte na tradiční plátek s broskví a sýrem. V tomhle receptu ke kuřecímu masu přidáme kousky hrušek…
Všechny suroviny smíchat dohromady a dát péct,skořice s medem dělá výbornou chut´tomuto moučníku.Po schladnutí polijeme čokoládovou polevou posypeme ořechy či kokosem
Celá vejce šleháme s cukrem do pěny.Přidáme jablka, ořechy, olej, skořici a nakonec mouku s práškem.Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 40 minut při…
Koláč s jablky ochucený skořicí je lety osvědčená klasika. Vyzkoušejte ho upéct podle tohoto receptu - příprava je snadná a rychlá, koláč voní po skořici a po rumu a…
Kynuté buchty připravujeme nejčastěji s tradiční náplní jako je tvaroh či povidla. Inspirujte se však tímto receptem a připravte tyto "honzovky" s třešněmi uvnitř. K…
Z bílku a špetičky soli si ušleháme pevný sníh.Žloutek, citronové aroma, zhruba 1 - 2 lžíce vody z už odměřených 2 dl si prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme…
Rozmixujeme si ořechy, tvaroh, mléko, vejce a půlku banánu. Poté přidáme mouku a proteinový prášek (nemusí být, možno nahradit trochou kypřícího prášku, aby nám lívance…
Vše tekuté vymícháme až se spojí. Vylejeme do mouky kterou jsme promíchali s ostatním a vypracujeme těsto. Vyválíme na sílu asi 2 mm. Vykrajujeme medvídky, vložíme jim…
Máslo utřeme s cukry, přidáme všechny sypké ingredience kromě skořice a kakaa.Na vále vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 2 poloviny. Do jedné poloviny vmícháme skořici…
Předehřejte troubu na 175°C (350 F). Smíchejte všechny přísady v míse (nechejte stranou bílek) a těsto důkladně prohnětete (podle potřeby přidejte máslo nebo mouku). Ve…