Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slanina uzená - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Jarní sekaná s kopřivami

Jarní sekaná s kopřivami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Sekaná z mletého masa je klasikou české kuchyně. O Velikonocích můžeme připravit její jarní variantu, s kopřivami, trampským cigárem a vařenými vajíčky. Ze sekané se…

past1978

120 min

Krupicové kuličky s brokolicí

Krupicové kuličky s brokolicí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Krupicové kuličky s brokolicí jsou chutným pokrmem, který není nijak složitý na přípravu. Jemné krupicové těsto spojené s čerstvou brokolicí vytváří výtečný pokrm, který…

tejaja

25 min

Drškůvka z kotrče

Drškůvka z kotrče

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kotrč kadeřavý svou strukturou nápadně připomíná dršťky – a právě díky tomu z něj lze připravit výtečnou „drškůvku“. Tahle houbová polévka je voňavá, hustá a výrazně…

Hlávkový salát s houbami a slaninou

Hlávkový salát s houbami a slaninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Na oleji za stáleho miešania restujeme asi 5 minút nakrájané huby pokvapkané sójovou omáčkou a ochutené drvenou rascou. Necháme vychladnúť.Očistený šalát natrháme a dáme…

Brambory pečené s brynzou

Brambory pečené s brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zemiaky dobre umyjeme (nešúpeme) a po šírke nakrájame na vejárik (krájame na cca 7 mm plátky tak, že nedokrojíme).Zemiaky uložíme tesne vedľa seba do olejom vymasteného…

tejaja

70 min

Hrášková s mozzarellou

Hrášková s mozzarellou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Zelený hrášek v hlavní roli a k tomu krémová mozzarella, která polévce dodá jemnost i zajímavý šmrnc. Hrášková polévka s mozzarellou je jednoduchá na přípravu, ale…

vseumel

25 min

Brambory s jablky jako příloha

Brambory s jablky jako příloha

Recept ještě nebyl hodnocen 3,0

Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska.Slaninu narežeme na kocky a vyškvaríme. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a opražíme so slaninou. Vložíme zemiaky a opekáme asi 5…

Hříbkový perkelt

Hříbkový perkelt

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Voňavý perkelt je lahodný pokrm inspirovaný maďarskou kuchyní, ve kterém využijeme sušené houby. Slanina, cibule, chilli a paprika krásně podtrhuje chuť hříbků. Podávat…

Míchaná vejce s okurkami

Míchaná vejce s okurkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Na nej opečieme nadrobno narezanú cibuľu.Pridáme na malé kocôčky nakrájané uhorky, premiešame a ihneď zalejeme vajíčkami.…

Teplý václavkovo-fazolkový salát

Teplý václavkovo-fazolkový salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Slaninu nakrájame na menšie tenké plátky a na panvici dáme škvariť. Keď pustí tuk, pridáme strúčiky fazuľky a celé podpňovky, osolíme, okoreníme a pražíme cca 10 minút…

Opékaná ryba se zeleninou a slaninou

Opékaná ryba se zeleninou a slaninou

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Filety ryby okoreníme, osolíme a obalíme v hladkej múke.Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Škvarky vyberieme na tanierik a udržiavame v teple. Na výpeku…

1 17 18 19 20 21 27