Gratinovaná růžičková kapusta

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

700 g růžičkové kapusty
6 menších rajčat
1 cibule
100 g uzené slaniny
100 g tvrdého sýru
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ružičky kelu očistíme a každú prepichneme ihlou na špízy. Potom ich dáme do hrnca, podlejeme 2 lyžicami vody, osolíme a zakryté 5 minút podusíme.

  2. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme narezanú cibuľu a krátko osmažíme.

  3. Vložíme ružičkový kel a ešte za stáleho miešania cca 3 min podusíme.

  4. Kel vložíme do pekáčika.

  5. Navrch poukladáme na polovice narezané paradajky.

  6. Posypeme strúhaným syrom.

  7. Zapekáme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C, kým sa syr nezapečie dozlata.

Poznámka

Recept je z knihy: 2000 najlepších receptov z našej a zahraničnej kuchyne. Mierne som si ho upravila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gratinovaná růžičková kapusta