Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou
Recept ještě nebyl hodnocenCca 3cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem. Necháme minimálně 8 hod. uležet. Pak obalíme uzenou slaninou a fixujeme potravinářským motouzem(viz foto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cca 3cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem. Necháme minimálně 8 hod. uležet. Pak obalíme uzenou slaninou a fixujeme potravinářským motouzem(viz foto…
Zemiaky postrúhame, osolíme a dobre premiešame s múkou. Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky cez špeciálny cedník ( alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi ). Opatrne…
Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme. Na nej orestujeme narezanú cibuľu a cesnak. Pridáme narezané fazuľky, pretlak, soľ, korenie a podľa chuti kečup. Dusíme za…
Pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody. Slaninu pokrájame na drobno, roztopíme, osmažíme na nej pokrájanú cibuľu. Listy medvedieho cesnaku preberieme, umyjeme a…
Žampiony nastrouháme na tenké lupínky, slaninu pokrájíme na malinké kostečky, vložíme obojí do pánve s dorůžova na oleji rozehřátou cibulkou a smažíme zaprášené kmínem a…
Zemiaky dobre vydrhneme a v šupke uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť. Potom odrežeme z každého zemiaka vršok, zemiak vydlabeme, naplníme náplňou, uložíme na ňu plátok…
Slaninu pokrájame a vyškvaríme, osmažíme na nej pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú ošúpanú paradajku a pokrájanú papriku, pokrájané lusky. Osolíme, varíme do mäkka. Do…
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme ( v kuchte varím 10 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť ). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu…
Očištěné ledvinky od vnitřní části je nejlépe nechat do druhého dne odležet v mléce, po vyluhování v mléce ještě důkladně propláchneme.Uzenou slaninu (já použil uzený…
Brambory a vejce nakrájíme na kostičky jako do salátu,slaninu a pórek nakrájíme najemno,osolíme,opepříme a pomalu za občasného promíchání opékáme na pánvi.
Vepřové ledvinky namočíme do mléka s octem. Pak řádně propereme, podélně rozkrojíme a vyřízneme pánvičky. Nakrájíme na malé kousky, znovu propereme a necháme na větším…
Na troche oleja orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme kurkumu, soľ a korenie, vložíme na kocky nakrájané batáty a zalejeme vodou. Varíme 15 minút. Potom…
Uzenou slaninu a maso, cibuli a kapii nakrájíme na kostečky. Z růžičkové kapusty odstraníme vrchní listy, dáme na pár minut povařit do osolené vody a přendáme do misky…
Do vymasteného pekáčika rozložíme nakrájanú slaninu.Na ňu uložíme na kolieska narezané zemiaky a jemne osolíme.Vedľa seba uložíme na kolieska narezané paradajky a…
V šupke uvarené zemiaky narežeme na pláty. Kyslú kapustu jemne vyžmýkame a narežeme, aby nebola dlhá. Do vymazaného pekáčika dáme kapustu, rozložíme na kolieska…
Slaninu nakrájame na tenké plátky a vyškvaríme.Pridáme na kolieska narezanú cibuľu a restujeme, kým nezmäkne.Vložíme na rezance narezanú ačokču a jemne dosolíme. Dusíme…
Krémové žampiony si nakrájíme na silnější plátky. Na pánvičce rozpustíme trochu olivového oleje a plátky žampionů lehce orestujeme. Velmi zlehka je zakápneme citronovou…
Připravíme si porce králíka, osolíme ho z obou stran a posypeme zázvorem. Na nakrájené slanině si opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, na ní dáme připravené porce králíka…
Den předem si uvaříme brambory, když zapomeneme nevadí, dáme syrové, oloupeme a do mísy nakrájíme na plátky. Na másle na pánvi si rozpustíme slaninu, na ní dáme…
Zelí - slovenskú kapustu - pokrájame, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalejeme vodou a dáme variť. Vody len toľko, aby kapusta bola prikrytá. Na panvicu dáme kvapku…
Kuracie prsia pozdlž rozrežeme,ale nedokrojíme, roztlačíme rukou, po oboch stranách osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, sladkou mletou červenou paprikou a z…
Stehná nasolíme, okoreníme mletým bielym korením, obalíme v múke a opečieme v rozpálenom oleji do červena. Očistenú mrkvu pokrájame na 2,5 cm kusy, ktoré obkrájame do…
Z kuřecích špalíčků odstraníme kost. Plátek, který nám tím vznikne osolíme, opepříme a posypeme z obou stran grilovacím kořením. Každý plátek potřeme hořčicí smíchanou s…
Srdce nakrájíme na menší díly (podle velikosti srdce) a každý díl co nejvíc prošpikujeme. Čím více tím lépe. (Je lepší aby byla slanina v lednici - lépe se s ní dělá).…