Chřestový salát s bramborami a žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenBramborový salát není jen ten jeden, který připravujeme na oslavy. Jsou variabilním pokrmem, do kterého můžeme zakomponovat různé suroviny. Tento salát spojuje brambory,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bramborový salát není jen ten jeden, který připravujeme na oslavy. Jsou variabilním pokrmem, do kterého můžeme zakomponovat různé suroviny. Tento salát spojuje brambory,…
Krupicové kuličky s brokolicí jsou chutným pokrmem, který není nijak složitý na přípravu. Jemné krupicové těsto spojené s čerstvou brokolicí vytváří výtečný pokrm, který…
Gemerské koule jsou tradiční slovenský pokrm, který vás okouzlí jemným bramborovým těstem. Můžete podávat se zelím a masem nebo máslovou strouhankou či zakysanou…
Nádivka může mít mnoho rozličných chutí a tvarů. Co by v ní však nemělo rozhodně chybět, je maso a bylinky. Na tento nádivkový koláč použijeme uzené maso a slaninu.…
Vepřová plec má všestranné využití a je díky vyváženému podílu tuku šťavnatá a chuťově výrazná. Roláda z toho masa je měkká, ochucená medvědím česnekem a hořčicí…
Selská jídla bývají v oblibě pro jejich nenáročnou přípravu a skládají se většinou pouze z několika použitých surovin. Brambory se slaninou a cibulí dokonale dochutí…
Takto pečená roláda může být nejen součástí oběda či večeře, ale můžeme jí servírovat i jako součást studeného pohoštění. Takže pro svoje mnohostranné využití si jí…
Na delší proužky nakrájené maso promícháme s prolisovaným česnekem, pepřovým kořením a olivovým olejem. Necháme v ledničce minimálně 24 hodin uležet. Vezmeme z každého…
Zemiaky, cesnak a cibuľu rozmixujeme, vlejeme do pekárne, pridáme rozmiešané vajce a ostatné prísady. Pečieme na programe SPRINT. Po upečení vyklopíme a preložíme do…
Na panvi si do krupava upeceme slaninku. Pridame na drobno pokrajenou cibulku a ocistene lisky. Smazime jeste cca 5 min na mirnejsim ohni. Zaprasime vse moukou, zalijeme…
Slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme dozlatova.Poté přidáme na větší kousky nakrájená husí játra a restujeme společně a nakrájenou cibulí a kmínem, až játra…
Do širokého kastrolu dáme sádlo, pokrájenou slaninu a pancettu. Jakmile se začnou rozpouštět přidáme pokrájenou cibuli a hned na to na plátky pokrájenná, opepřená a…
Nové zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kúsky. Slaninu pokrájame, rozškvaríme na kvapke oleja, osmažíme na nej na drobno nakrájanú alebo nastrúhanú cibuľu. Pridáme…
Na trochu oleja vhodíme nakrájanú slaninu, roztopíme, orestujeme cibuľu.Pridáme pretlačený cesnak, pokrájanú koreňovú zeleninu, kocky zemiakov, posypeme paprikou,…
Připravíme marinádu smícháním všech přísad. Naporcovaného králíka prošpikujeme vychlazenými hranolky z uzené slaniny.Přidáme do marinády a vše (maso i marinádu) dáme do…
Fazolky očistíme, opereme a vaříme asi 8 minut v páře. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a chvíli opékáme. Přihodíme plátečky česneku a…
Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na šest stejných steaků.…
Na kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme, škvarky vyjmeme a uchováme v teple. K tuku přidáme třtinový cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme najemno nakrájenou cibuli,…
Slaninu nakrájíme s cibulí a česnekem na kousky. Kostičky slaniny vyškvaříme a přidáme zpěnit cibuli s česnekem. Přidáme maso natrhané vidličkou, nebo nakrájené na…
Maso si nakrájíme na větší kousky.Slaninu na kostičky, vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do hnědé barvy.Přidáme maso a osmažíme.Po chvíli dáme protlak,…
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme narezanú slaninu a cibuľu, pridáme huby, rascu, korenie a soľ a dusíme domäkka. Nakoniec vmiešame vajcia a…
Údenú slaninu pokrájame na kocky, vyškvaríme - škvarky vylovíme a odložíme. Na vytopenú masť dáme hladkú múku, spravíme zásmažku, zalejeme vodou, rozšľaháme, privedieme…
Rozporcovaného králíka zlehka osolit, posypat kořením Čarodějka a nechat odležet do té doby, než se "nacucne" římský hrnec, nechávám, pro svůj klid 30 minut. Na dno…
Králíka umyjeme, osušíme, pokud je potřeba i odblaníme, a naporcujeme tak, jak je u každého zvykem. Osolíme a obalíme v mouce. V kastrolu osmahneme na kostičky…