Chodské koláče
Recept ještě nebyl hodnocenLéto přináší nejen slunečné počasí, ale také poutě a svátky, kdy hospodyňky pečou výtečné koláče. Málokterá regionální specialita ze západu Čech je tak vyhlášená jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Léto přináší nejen slunečné počasí, ale také poutě a svátky, kdy hospodyňky pečou výtečné koláče. Málokterá regionální specialita ze západu Čech je tak vyhlášená jako…
Očistíme zeleninu a nakrájíme nebo nastrouháme, nasekáme cibuli na kostičky, slaninu nakrájíme na hranolky. Maso očistíme, zbavíme případných stříbrných kousků blány a…
Těsto: Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme žloutky. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a opatrně vmícháme. Přidáme rum a nakonec lehce vmícháme z…
Nejjednodušší recept na vynikající pokrm z vepřového masa, který je možno různě obměňovat. Chuť pokrmu můžeme měnit různým kořením, nebo použitím různých druhů sýra.…
Tento dort jsem dělala tři dny - na etapy. Jeden den jsem upekla korpus. Postup dole v příloze. Forma je kupovaná z internetu fotbalový míč dole v příloze. Upečený…
Minutková úprava hovězího masa může být rychlou a velmi chutnou záležitostí. Pokud budete následovat náš recept, očekává vás na konci přípravy skvělé pikantní jídlo.…
Kdo by neznal větrníky? Karamelová poleva, ukrývající křehké těsto s pudinkovou náplní, dokáže vylepšit každý chmurný den i osladit chvíli s kávou. Pro skutečné…
Kdo by neznal větrníky? Karamelová poleva, ukrývající křehké těsto s pudinkovou náplní, dokáže vylepšit každý chmurný den i osladit chvíli s kávou. Pro skutečné…
Lívanečky: vše promíchat, nechat v teple kynout cca 20 min a smažit. Já dávam kynout v létě na terasu na sluníčko, jsou za 15 min nakynuté nebo ke kamnům, máme krbová,…
Lívance většinou připravujeme z řídkého kynutého těsta. Tady jsou kvasnice nahrazené práškem do pečiva, což umožní jejich pečení ihned bez čekání na vykynutí. Nahrazením…
Tuzemská kuchyně je hojně zastoupena různými omáčkami. Jednou z nich je také netradiční kedlubnová. Kousky kedluben povaříme doměkka a smícháme je s bešamelovou omáčkou.…
K přípravě domácích vaflí potřebujete pouze vaflovač a pár surovin. Křupavé na povrchu a uvnitř vláčné, takové jsou výborné vafle, které můžete podávat třeba ke snídani.…
Neodolatelně jemný cheesecake si můžete připravit i bez pečení. Tento je s karamelovou Lotus pomazánkou, čokoládou a jemným mascarpone krémem. Nádherně vypadá, skvěle…
Brambory omyjeme i se slupkou, osušíme, nakrájíme na malé kostičky a dáme na stranu.Připravíme vyšší plech, dáme do něj trochu sádla, do něj nakrájené brambůrky, osolíme…
Hrníčky vhodné na pečení snášející teplotu cca 180 °C vymažeme máslem a vysypeme piškotovou drtí. Piškoty můžeme buď nastrouhat nebo použít sekáček potravin.Z bílků…
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak a pokrájané zemiaky. Zalejeme vývarom - vodou, osolíme, okoreníme. Keď sú zemiaky skoro uvarené, vhodíme pokrájané…
Rychlý oběd či večeře, která potěší děti i dospělé, to jsou tyto kynuté lívance se šlehačkou a jahodami. Jednoduše připravíme kynuté těsto a na pánvi smažíme sladké…
Nejdříve silnou vrstvou sádla vytřeme pekáček. Cibuli překrojíme v půlce a nakrájíme na tenké proužky. Dáme ji do mističky, jemně osolíme, posypeme mletým kmínem a…
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky. Pokud patříte spíše do druhé skupiny, máme zde pro vás recept na skvělé bavorské vdolečky, které můžete potřít čímkoliv, na co máte…
Skvělé a tuze návykové tyčinky jsou křehké, voňavé a moc dobré. Nejsou složité, takže je zvládne i méně zkušený kuchař. Strouhaný uzený sýr a ochucení se podílejí na…
Zapneme troubu na 180 st.C.Pekáč po obvodu vymažeme tukem, na který dáme pečící papír.Ušleháme bílky na tuhý sníh. Žloutky rozšleháme s cukrem do světlé nadýchané pěny. …
Kombinace hřibů a smetany nikdy nezklame. Hedvábně krémová smetanová omáčka s hříbky je zahuštěná šlehačkou a provoněná spoustou másla. Podáváme ji nejlépe s knedlíkem,…
Slanou pikantní chuť dobrého uzeného dobře doplňuje křen. Právě proto se k uzenému často dělá jednoduchá křenová omáčka. Její přípravu zvládne i začátečník a úspěch je…
Zakoupíme štramberské uši. Uvaříme hustější pudink a necháme vychladnout. Postupně plníme ucho. Nejdříve pudinkem, pak ovocem, ozdobíme šlehačkou, šlehačku mletou…